RCEK Polanka 1.6.2013 - Zřejmně nějakej dobrej oddíl

Kategorie: RCEK Zveřejněno: neděle 2. červen 2013 19:32 Napsal admin


polanka162013Všechny letošní předchozí akce, které se konaly na Severní Moravě neměly zrovna dvakrát vhodné letecké počasí. A tak jsme byli všichni napjatí, zda se Polanečákům povede zázrak a počasí poručí. Nebudu dlouho napínat: nepovedlo. Počasí prostě neporučíte, ať děláte, co dělate. Ráno v 6 jsem rozlepil oči, mrknu z okna a .... a prší jako o život. I přes tyto nepěkné vyhlídky balím vysílačku, letadlo, svačinu, ledkové-hodiny, a sedám do auta. Stěrače jedou na max. a já doufám, že se to snad drží jen nad Karvinou. Po půl hodině je jasné, že je to globální záležitost a tak, pokud dneska bude nějaká soutěž, bude rozhodně "na vodě." Co se týká organizační záležitosti tak nelze nic vytknout. Stan postaven, k němu přidružen náš, ať je kam se schovat, počítač počítačoval, občerstvení občerstvovalo, audio hrálo, hodiny svítily, a terčíky terčíkovaly :) Zkrátka ideální záležitost. Domácí provokativně vystavili poháry, ať víme co je ve hře a pak už stačilo jen čekat. Okolo deváté nás nebylo stále mnoho a déšť zrovna moc neustával. Ovšem pak se stal zázrak a chvíli před desátou přestalo pršet. Radim Barč vyhlašuje start prvního kola přesně na desátou a jde se to na. Nakonec se dostavilo 20 z 28 pilotů a souboj to nebyl zrovna jednoduchý. Slunce nikde, a jen se na nás valily mraky a s nimi i mírný vítr, ve kterém skupinky soutěžících utíkali před klesáky zleva doprava a naopak. Šlo kolo za kolem a po odlétaném třetím kole bylo jasno, že už si dlouho nepolétáme. Blížil se déšť a to velmi rychle. Bohužel poslední pětičlenná skupina ve čtvrtém kole nestihla odlétat a tak se čekalo a kalkulovalo co dále.

Zda soutěž ukončit po třetím kole, nebo počkat a odlétat poslední skupinu a ukončit, případně když se umoudří počasí i finále nebo dokonce páte kolo + finále? Předpovědní model Aladin sliboval malé okénko bez deště a poté nekončící slejvák. Inu čekáme, ale kde nic tu nic. V tom k nám dorazilo info z Mošnova, že do půl hoďky je po dešti a tak se rozhodujeme dolétat čtvrtou skupinu a poté rychle na finále. Já osobně bych finále klidně vynechal, neboť jsem byl po třetím i čtvrtém kole na první pozici a nebudeme si nic namlouvat: jít se čtyřmi Polanečáky do sedmičleného finále na jejich domácím letišti,  jasná sebevražda. A taky že byla :-D

Pozice po čtvrtém kole byla 

  1. A.Krátký
  2. F.Odehnal
  3. R.Barč
  4. I.Kurečka
  5. M.Vohralík
  6. L.Kristian
  7. Z.Malčík

Kluci jedni ušatí prostě umí a smetli konkurenci na kolena. Defacto jediní 3 piloti vydrželi do 15té minuty a ptáte se kdo to byl? Samozřejmně F.Odehnal, R.Barč a I.Kurečka. Hold asi nějakej lepší oddíl. Ostatní se poroučeli k zemi okolo 13té minuty a tak bylo vymalováno.

Nakonec tedy vše dopadlo jak dopadlo a to:

  1. F.Odehnal
  2. R.Barč
  3. I.Kurečka
  4. A.Krátký
  5. L.Kristian
  6. Z.Malčík
  7. M.Vohralík (technická závada)

Po ukončení soutěže dostali všichni ceny a tak nikdo neodcházel s prázdnou a komu nestačily ceny, mohl si odvést tak 50-60 Kg bahna na svém autě :) Naštěstí nikdo nezapadl na podmáčené cestě.

Jinak co se týká techniky, tak zde létal nový ZEN z polanecké dílny (Petr Slezák) a také opět můj 100'' Daidal. Oba stroje myslím ukazují svoje výborné kvality a jistě jich uvidíme mezi piloty více. Samozřejmně je třeba poděkovat všem, co pomáhali v takovém počasí a klukům to upřímně přejeme! Jste dobří, ale ať už se to neopakuje :-D

Jo jinak Gratulace R.Barčovi k vedení žebříčku RCEK.

Výsledky ZDE

Fotky ZDE (P.Koláska)  , ZDE (Malčateam) , ZDE (MSOB)

Článek LMK Polanka zde

Aleš Krátký

Zobrazeno: 4895

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám