file Padání letadla po křídle v zatáčce

Více
16. kvě 2017 11:28 #18827 od Ivan Horejsi
Vzdyt o tom jiz dobrou ctvrthodinu hovorime :-)
Ono to "po kridle" neni jednoznacny popis chovani.
Mam s tim nejake temne zkusenosti. Kdyz se na motylu udelaji moc velke vychylky, vyskovka pri tom velkem vychyleni prestane fungovat. Jako by tam nebyla. Jednou to taky diskutovali na RCmanii.
To bych udelal v prvnim kroku pokusnictvi. Jestli to zabere, postupne zvetsovat vychylky motyla a zkusit diferenciaci (mensi vychylka dolu).
Pak posunuti teziste dopredu (dive test atd).
Pak zvyseni diferenciace kridelek.
Pak prikrouceni negativu.
A jsem zvedav, na co Martin prijde.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
23. kvě 2017 18:09 #18861 od Martin Beseda
Nereagoval jsem, protože nebyl čas jít lítat a zkoušet. Ale dnes to vyšlo a lítal jsem. Na začátek jsem zmenšil výchylky směrovky a mám pocit, že to dost pomohlo. Chtěl jsem nastavit diferenciaci, ale na letišti jsem nepřišel nato jak. Takže letadlo je o poznání stabilnější a klidnější. Teď je to podobné jako na začátku. Děkuji všem za rady. Budu informovat dál, pokud něco změním a odzkouším.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
23. kvě 2017 19:47 #18865 od Tomas Hruby
Martine, je si dobře uvědomit, že každé letadlo má své limity, odborně řečeno letovou obálku a když se dostaneš mimo ní, tak už nepomůže nic. Chci tím říct, že všechny zde uvedené rady jsou rozumné, ale jsme v té relaci "aby se to chovalo v dané obálce příjemněji", nedá se ale čekat, že by ji to roztáhlo. Typicky v těch Hořicích byl dost vichr, točení ve větru je spíš o tom udržet rychlost a citlivě pracovat s kormidly (a nejlépe i klapkami) ve fázi po větru-proti větru, pokud to člověk prostě nakloní jako za klidu, tak se se všelijak sype každý model.

Jsi přihlášen na víkend do Lanškrouna, tak to prostě večer vraž do ruky třeba Radkovi Malčíkovi a on ti to zdrbne v reálu. Tedy je možné, že pak upadneš do depky, jak to najednou u něj bude točit krásně :-))))

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 0.263 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám