lightbulb zlomený daidal

Více
23. čen 2016 20:28 #16995 od David Kovář
zlomený daidal vytvořil uživatel David Kovář
Nazdar přátelé,
už je to asi mým osudem zavěsit alespoň jednou do roka éro do stromů. Nu stalo se i letos a ještě ke všemu před sotěží v Trnávce. Nuže oč teda kráčí, potřeboval bych poradit, zda má vůbec oprava smysl, popř. jak ji zrobit, nebo radši se na to vykašlat a rovnou objednat nové křídlo a výškovku. Připojuji odkaz na fotky a budu rád za každý Váš komentář, teda kromě toho že jsem cyp jak lampa, to už vím :cheer:
davidkovar.rajce.idnes.cz/Zlomeny_Daidal/#

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

vpmodel

Více
23. čen 2016 20:46 #16996 od Aleš Krátký
Odpověděl Aleš Krátký pro téma zlomený daidal
Kovy ty jsi cyp jak lampa :-D
jo opravit to jde posle me docela v pohode.

Je to rebel ! při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho... jednoho zesměšnil, navrhuji zavřít ho nadoživotí! To jako do konce života?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
23. čen 2016 20:54 #16997 od David Kovář
Odpověděl David Kovář pro téma zlomený daidal
No super, jinak čaky Alešku. Jako nakokot lítání, jsem právě vytáhl jedno záváží, poopravoval po posledních zapíchnutích na Polance no a nepřeměřil těžiště. No lítalo to velice divoce, ale furt jsem si říkal, že to vytrimuju a najedno stromy a křuch... éro jsem hledal 3 dny než jsem ho našel a včera mi ho musel sundat stromolezec, mimochodem skvělý borec, kdo bude chtít číslo, rad poskytnu.
Na teď k té opravě, jak asi tak na to?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
24. čen 2016 05:31 - 24. čen 2016 05:45 #16998 od Petr Koláska
Odpověděl Petr Koláska pro téma zlomený daidal
Jak na to? Mno - postupně :) :whistle: Jak říká Aleš, opravitelné to je, ale bude na tom kotel práce. A budeš muset poshánět nějaké to přebytečné XPS na doplnění toho, co chybí nebo je nacucky, nějaký ten roving na náběžku a nosník , aspoň dvě skla 33 a 50g a deci L285 ;)

Já obvykle postupuju tak, že co jde uvést do původního stavu, to se snažím napravit, a co je zmačkané/polámané/rozcupované natolik, že by to bylo nereálné dávat dokupy, tak to se vyřízne a doplní. Nejdřív bys měl tedy odstranit veškeré neopravitelně pomačkané a potrhané sklo a XPS (to bude případ těch záseků na uších), pak dolepit a vybrousit nové XPS , slepit ucho do vzepětí, přeplátovat rovingem v místě zlomu a řádně zkontrolovat/přilepit po celé délce zpět obě pásnice, opravit rovingem náběžku, opravit potah kde opravit půjde (například na spodní straně pravého křídla u kořene), dodělat potah pomocí 50 a 30 skla tak nějak pokud možno do ztracena tam kde původní fakt opravit nešel - dá se to i bez pytle jen s pomocí folie (ideálně celofán, ale funguje mi i silná obtahovací folie na balení zboží), molitanu a trochy závaží....

Zní to poměrně jednoduše, že? :) Když máš na to čas, za týden jsi v luftě :)
Poslední změna: 24. čen 2016 05:45 uživatelem Petr Koláska.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
24. čen 2016 15:17 #17007 od Petr Bořil
Odpověděl Petr Bořil pro téma zlomený daidal
Na ten celofán pozor,ten se přilepí.Jako podklad pro nasycení a přenesení tkaniny dobrý,ale potom ho musíš sundat a nahradit folíí.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
04. čec 2016 20:47 #17057 od Bohumil Belan
Odpověděl Bohumil Belan pro téma zlomený daidal
Pred časom som popisoval ako som opravoval nalomené krídlo na Daidala s použitím vákuovania vo vaku na skladovanie šatstva, na podtlak stačil vysavač.

www.stoupak.cz/forum/technika/12268-lokalne-vakuovanie#14585

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 0.332 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám