file Jeti MVario2 Ex

Více
26. čen 2014 12:46 #12745 od Petr Dušek
Odpověděl Petr Dušek pro téma Jeti MVario2 Ex

Pavel Svoboda napsal: Takže si myslím, že propojka v přijímači je stále zapojená a displej na vysílači ukáže F5j výšku po uplynutí motorového času + 10 vteřin...


Při použití F5J fw je telemetrie neaktivní, takže nemůže posílat do vysílače ani F5J výšku. Výška se dá zobrazit jenom na Jetiboxu (mini/maxi/profi) po připojení k výškoměru - právě na ten kabel, který při zapojení jako vario vede do EX vstupu přijímače.
Poděkovali: Pavel Svoboda

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
27. čen 2014 07:37 - 01. čec 2014 12:38 #12752 od Pavel Svoboda
Odpověděl Pavel Svoboda pro téma Jeti MVario2 Ex
Tak asi takto ...
Alternativně ke standardnímu firmwaru existuje i speciální varianta certifikovaná pro oficiální soutěže kategorie FAI F5J, kterou naleznete v sekci Soubory ke stažení. Na soutěži je nutné mít nainstalovánu právě tuto verzi. Pro přečtení výchozí výšky letu ('Start Height') použijte po přistání JETIBOX nebo JETIBOX mini.

Doplněno 1.7.2014 (odepsal mi JETI : - )
Dobrý den,pro soutěžní použití je potřeba mít vypojen káblík MVaria2 z Extu přijímače, neboť v podmínkách certifikace je uvedené, že žádná telemetrie nesmí být dostupná za letu (tzn. ani přesvestavěný JETIBOX). Viz doporučené zapojení v poznámkách k FAI verzi výškoměru (anglicky).
http://www.jetimodel.com/en/show-file/649/
Nicméně si myslím, že bude asi nejlepší se vždy domluvit s organizátorem dané soutěže, jestli je potřeba postupovat přesně podle regulí FAI (tzn. připojit JETIBOX až po přistání) nebo zda Vám bude umožněno pohodlnější vyčítání FAI výšky bezdrátově (samozřejmě až po přistání). Každopádně ale pokud někdo podá protest v této záležitosti, pak bude pravděpodobně oprávněný.

Na JETIBOXU se zobrazí FAI výška přesně v okamžiku, kdy už je konstantní a nemůže být změněna, tzn. jak píšete.
S pozdravem Ing. Martin Faltičko

I pád na "ústa" je pohyb dopředu !
Poslední změna: 01. čec 2014 12:38 uživatelem Pavel Svoboda.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 0.253 sekund

Stoupák.cz je nezávislým komunitním webem. Pokud máte cokoliv, co by jste chtěli zde uveřejnit, neváhejte nás kontaktovat. Rádi se podělíme o zajímavé informace, reportáže nebo návody.

Weby přátel

vpmodel

Chceš tu být ? napiš nám

Koho podporujeme a kdo nás ?

Chceš tu být ? napiš nám