RCEK

Více
12 roky 1 měsíc nazpět - 12 roky 1 měsíc nazpět #12292 napsal Radek Novotny
RCEK vytvořeno Radek Novotny
Ahoj Alešu, mohl bys přidat na stoupáku prosím také RCEK do veřejných tlachavých témat do oddílu "Letecké kategorie"? Koukám, že RCVS i F3J tam jsou, a RCEK by tam mohlo být také... Díkec, máš u mně za to výlet k povrchovému dolu v severočeské pánvi :)
Poslední úprava: 12 roky 1 měsíc nazpět

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
12 roky 1 měsíc nazpět #12294 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma RCEK
mas to tam.

Více
12 roky 2 týdny nazpět #12536 napsal Jiří Veselovský
Odpověď od Jiří Veselovský na téma RCEK
Můj příspěvek se týká přímo RCEK, takže proto v tomto vlákně.

Na Intertouru v Hořicích jsem "bydlel" hned vedle Toma Hrubého a tak jsme to mj. využili k pár poznámkám ohledně dalšího vývoje v RCEK. Přiznávám, že nápad TH mě opravdu zaujal svojí jednoduchostí a nenáročností pro pořadatele (resp. časoměřiče, samo že i u samoměření).

Je to vlastně variace na téma a to tak, že od okamžiku startu (spuštění motoru) by běžely penalizační body (zatím nevím kolik) za každou vteřinu motoru a další variací by mohlo být, že po 20 vteřině by penalizace pekelně narostla (taky nevím kolik).

A teď to jednoduché, kde jsem se projevil opět jako dement. Jde o stopky a o stopky každé (mimo ruské jednoručičkové) digitální. Všechny totiž umí zaznamenat mezičas, nad čímž jsem nikdy nepřemýšlel. To řeší záznam vypnutí motoru a možnost dalšího měření letového času, To už je jasné.

Vím, že to neřeší přemotané motory (myslím jakékoli výkonnější), ale až je budou mít přemotané všichni, tak nebude co řešit. V tomhle bodě bych to nechal plavat.

Zatím jsem to nikde nekonzultoval, ale asi nebude od věci se o tom v Chomutově zmínit.

P.S.
Pánové, neúčastí v Hořicích jste přišli asi o jedny z nejšpičkovějších závodů. Stačí se podívat na vypínací výšky a další komentář netřeba. Zdravím vás.

Více
12 roky 2 týdny nazpět #12545 napsal Petr Lokvenc
Odpověď od Petr Lokvenc na téma RCEK
Inu, nevím, Jirko. Podle mě by se jednalo o tak výraznou změnu pravidel, že by to už nebylo původní RCEK. Jde vlastně o nabídku soutěžícímu na snížení doby chodu motoru (potažmo dosažené počáteční výšky) výměnou za nižší penalizaci. Tedy obměna principu RCEV, jenže místo přímého omezení výšky omezením zprostředkovaně - délkou chodu motoru. V obou případech by záleželo na soutěžícím, dá-li přednost "jistotě" za cenu penalizace (vylétnu výš, nebo budu ze stejného důvodu motorovat déle), nebo možnosti vyššího zisku s rizikem nedolétnutí plného času. Takže stejně jako tu tvrdíme, že jsou si až moc podobné kategorie RCEN a RCEO, měli bychom podobné kategorie RCEK a RCEV ... Je to ovšem jen můj názor, navíc možná unáhlený, a samozřejmě nejsem neomylný :-)...
S přátelským pozdravem
Petr.

Více
12 roky 2 týdny nazpět #12546 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma RCEK
Já musím s Petrem souhlasit. Jednalo by se o kopii RCEV, ALE s tím, že by pořád hrál prim silný motor. (10 sec vs 10sec se silným motorem je rozdíl klidně 50m)

Více
12 roky 2 týdny nazpět - 12 roky 2 týdny nazpět #12560 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma RCEK
Pánové, nereagujte unáhleně... Ano, mezi RCEK a RCEV by narostla podobnost letové úlohy. Jenže RCEK by zůstaly kategorií "technickou" - to že by si lidi hráli s motory je pro leckoho právě kouzlem této kategorie. Přiznejme si, že F5J a RCEV už nejsou elektry, jsou to čisté větroně, které jen místo šňůry vynese motor, ale jeho význam pro soutěžní úlohu je nulový. A asi by bylo správné zachovat i nějakou kategorii, která není elektro jen podle jména, ale opravdu tam o to "elektro" jde.
Jestli je "optimalizace RCEK" nejlepší cestou sám nevím a jak jsem Jirkovi vysvětloval v Hořicích, tak do toho ani nechci nějak extrémně mluvit. Nicméně na ten principiální rozdíl RCEK a RCEV upozornit chci... Vyšší penalizace za motor na tom nic nezmění, jen se trochu lépe nastaví poměr významu motoru a plachtění, což mi připadá jako dobrý nápad. Ale třeba někdo přijde s něčím lepším...
Poslední úprava: 12 roky 2 týdny nazpět

Vygenerováno za 0.199 sekund