Evoluční vývoj v telemetrii pro F5J

Více
13 roky 3 měsíce nazpět #9101 napsal Jaroslav Nezhyba
V souvislosti s bouřlivým rozvojem telemetrie a s ní spojené kvality a vybavení RC souprav mne napadla kacířská myšlenka.Co tak vyzkoušet zapojení varia a výškoměru v F5J ? Splnil by se sen desítek modelářů a možná by vznikla nová kategorie F5J-T.Termické létání by se ještě více přiblížilo skutečnému plachtařskému.Je mi sice jasné,že zatím pravidla FAI tento přenos striktně zakazují,ale doufám,že přijde doba ,kdy se ledy v myšlení u starých pánů ve FAI hnou a pravidla se změní. Vaše názory ?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
13 roky 3 měsíce nazpět #9102 napsal Tomas Hruby
Ahoj Jardo, já to v zimě ve Storku zkoušel... A názor mám takový, že to byla naprostá smrt pro soutěžení, v řadě situací je vytočení termiky s lehkým F5J s variem až bych řekl pro blbečky. Je to samozřejmě jak kdy, loni se našly i soutěže, kdy by ani vario nebylo zárukou maxima, ale řekl bych, že více bylo těch, kde by to bylo děsné zjednodušení.
V F5J by se to částečně kompenzovalo tím, že by klesly výšky, ale i tak by to byl problém. Ono na to možná dojde, ale narozdíl od některých jiných lidí se na to zas tak moc netěším.

Jinak mám SkyAssistant - www.pitlab.com/skyassistant-variometer.html , funkčně absolutně v pohodě.

Více
13 roky 3 měsíce nazpět #9103 napsal Bohumil Janák
Zdravím,
zkusím si přihřát polívčičku.Měl jsem možnost držet v ruce vysílač DC-16.Co mě neskutečně nadchlo,jsou stopky.Nastavíte si tam mluvení a oni upozorňují jak potřebujete.Super.
Nemá někdo nahraný soubor MP3 na 10minut a poslední minuta rozdělena?
Boban

Více
13 roky 3 měsíce nazpět #9104 napsal Michal Cink
Ahoj,
mě se použití varia docela líbí. Je pravda, že by se tímhle kategorie zdražila o povinné vybavení, ale přiblížila by se velkému plachtění.
Je to stejný výkonový růst modelů, jako když se maká na nových profilech a materialech.. Prostě zvyšování užitné hodnoty modelu. M.

Více
13 roky 3 měsíce nazpět #9105 napsal sgames

Bohumil Janák napsal: Zdravím,
zkusím si přihřát polívčičku.Měl jsem možnost držet v ruce vysílač DC-16.Co mě neskutečně nadchlo,jsou stopky.Nastavíte si tam mluvení a oni upozorňují jak potřebujete.Super.
Nemá někdo nahraný soubor MP3 na 10minut a poslední minuta rozdělena?
Boban

jo ja :) vyrabim je pro celou evropu snad mam pocit. najdes je rcsoftware.cz/downloads/mp3-soubory

jinak k tématu : myslím si,že by to bylo (jak napsal Tomáš) "pro blbečky" co se týká vytočení a hlavně nalezení termiky.
teď se právě dobří od nás špatných oddělují tím, že mají intuici a cit pro najití termiky.

Více
13 roky 3 měsíce nazpět #9106 napsal Petr Kurjan
Aleš má pravdu, je to o umění hledat termiku bez dalších pomůcek. Vario ale může být dobré pro tréning, při kterém se právě takové umění piluje k dokonalosti. Proto doufám, že se brzy dočkáme propojení ALTISe s telemetrií běžných vysílačů. Prozatím bude mít prioritu asi JETI, ale snad brzy dojde řada i na levnější systémy, jako třeba Hitec... B) Pro ten sice už vario taky existuje, ale nelíbí se mi nutnost vozit v letadle další senzor a k němu ještě ústřednu.

Vygenerováno za 0.166 sekund