Příprava pro sezónu 2015

Více
11 roky 6 měsíce nazpět #14140 napsal Mirek Kotula
Proto, že je zde zrovna mrtvo, tak posílám něco pro inspiraci. Ahoj, éra připravené pro laminaci. Kategorie RCEV, jsou to dva různé modely, každý má jiný profil a jinou štíhlost křídla o rozpětí 2540mm. Vzepětí do malého "V", v případě, že modely budou
tupější, tak se naříznou uši a vytvoří se dvojité "W". Do jedněch křídel se dá přiložit cca, až 250g. Sám jsem zvědav.

Příloha nebyla nalezena.

Příloha nebyla nalezena.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
11 roky 5 měsíce nazpět #14154 napsal Bedřich Koros
Pěkné Mirku.
Ale víš co je mi divné-absolutní absence výztužných pásů na horní a dolní ploše křídla. Má to nějaký skrytý důvod-žádnou náhradu mimo vyztužené náběžky nevidím, pokud se něco neskrývá v té matné rysce po délce?

Tk ať se daří .
BKHK

Více
11 roky 5 měsíce nazpět #14155 napsal Mrklovský
Odpověď od Mrklovský na téma Příprava pro sezónu 2015

Mirek Kotula napsal: .. éra připravené pro laminaci...

Myslel jsem, že barvy se stříkají na fólie a obtisknou se do laminátu, ale tady to vypadá, že jsou obarvené výřezy. Je to tak? Čím je to obarvené?

Více
11 roky 5 měsíce nazpět - 11 roky 5 měsíce nazpět #14156 napsal draceq
Odpověď od draceq na téma Příprava pro sezónu 2015
Nechci odpovídat za Mirka, ale tipnu si, že tohle jsou jen obarvená jádra a uhlíkové nosníky (resp. horní a dolní pásnice) z jednosměrky tam přijdou až při laminaci. Takhle to, pokud se nepletu, dělá i Martin Bílek (Ypsi) - jen tedy s tím rozdílem, že barvy nestříká na jádro, ale právě na folii. Ale možná je tohle úplně jiný postup výroby - taky jsem zvědavý, co autor prozradí ;)

BTW - teď koukám, že ta "ryska" je celkem určitě uhlíková stojina... schválně, jestli jsem se trefil :)

Každopádně, vypadá to moc fešně ;)
Poslední úprava: 11 roky 5 měsíce nazpět

Více
11 roky 5 měsíce nazpět #14157 napsal Mirek Kotula
Tak, nosník je stojina z balsy tl. 1mm s jednosměrnou uhlíkovou tkaninou. Při laminování tak jak to má Bílek, přijde nad a pod nosník zalaminovat pásnice jednosměrné tkaniny. Musel jsem obarvit jádra křídel, proto že, jsem ztratil prostor kde nastříkat fólie, není kde. Jsem si vědom, že za slunečna bude křídlo průsvitné.

Více
11 roky 5 měsíce nazpět #14162 napsal Michal Cink
Ahojte,
já mám už hotovo a po záletu. Na zimu jsem si udělal přerostlé "K". Uvidím, jestli bude přes zimu čas a udělám něco dalšího -většího na léto.. :) M.

Vygenerováno za 0.228 sekund