F5J model HAWK 3.6 | GF a RCEV HAWK 25

Více
6 roky 4 měsíce nazpět - 6 roky 4 měsíce nazpět #22662 napsal sgames
Když jsem tak nedávno brouzdal po facebooku, plácla mě do obličeje fotka pěkného celouhlíkového modelu HAWK, který nabízel německý prodejce. Po chvilkové komunikaci jsem se dopátral k tomu, že mode HAWK vyrábí hnedle naši sousedi na Slovensku, konkrétně Vladimír Rúčka.

Pokud někdo o tomto modelu neslyšel (stejně jako do té doby i já) tak info je hawk-f5j.com/en/home-2/
Dělá jak modely pro F5J (HAWK 3.6 a HAWK GF [Giant flaps]) tak i model pro RCExx kategorie s názvem HAWK 25.

Jsem si jist, že se jich pár ukáže i v naších vodách, a rozšíří pole soutěžních modelů.
Za mě designově super, snad s ním budu také brázdit oblohu na soutěži :-D

F5J

Profil : Mark Drela Special
Range: 3600 mm
Lenght: 1720 mm
Flight weight: 1300 – 1340 mm
Center of gravity: 112 – 115 mm
Area of wing: 79.5 dm2
Area of elevator: 8.1 dm2

RCExxx

Wingspan : 2540 mm
Profile: AG41 mod.
Lenght: 1350 mm
Empty weight: approx. 450 gr.
Flight weight: from approx. 700 - 780 gr.
RC function: side, elevation, ailerons, flaps, engine governor
Competitions: F5J-400
Poslední úprava: 6 roky 4 měsíce nazpět

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
6 roky 4 měsíce nazpět - 6 roky 4 měsíce nazpět #22663 napsal Moky
Dva modely Hawk vlastním od loňského léta. Jeden má letovku 1340 g a druhý 1420 g s možností dovážení do trupu cca 300 g balastu. Jsou čistě provedené a co se týká letových vlastností, jsou to hodné a poslušné modely, krásně točí bez velkých zásahů do řízení. Pronikavost je také velmi dobrá a jsou velice pevné! při svém spíše letovém neumění zdaleka nedokážu využít jejich potenciál. Výrobce dodává dva druhy spojek křídla 5 a 7 stupňů, v podstatě létám jenom se 7 stupňovými.
Jinak co se týká výrobce, dodací lhůty v loňském roce byly cca 6-8 týdnů (alespoň v mém případě). A když se mi v první soutěži podařilo poškodit křídlo, do 14 dnů mi výrobce udělal nový centroplán a jedno ucho, namontoval serva a dovezl mi ho na další soutěž, takže stačilo seřídit výchylky a mohl jsem létat. Prostě paráda.
Moje modely mají ještě trup z hlavice a trubky. Nové již mají nový trup jiného tvaru a v jednom kuse. Navíc novinka na letošní rok je křídlo verze GF, tedy s velkými klapkami, které ještě zlepšily letové vlastnosti.
Ještě bych připomněl, že Vlado Rúčka vyrábí, nebo v loňském roce ještě vyráběl i F5J Element 3400, což je vakuovka s podstatně nižší cenou, ale velmi dobrými letovými vlastnostmi.
Poslední úprava: 6 roky 4 měsíce nazpět

Více
6 roky 4 měsíce nazpět #22664 napsal Petr Grűmann
Nechci dělat chytrého ale pokud má model HAWK 25 rozpětí 2550 mm tak neodpovídá pravidlům RCEV = 100"

Více
6 roky 4 měsíce nazpět #22665 napsal sgames
"Samozrejme Hawk má 2540 mm".
Jedná se o překlep.

Více
6 roky 4 měsíce nazpět #22667 napsal Petr Grűmann

Aleš Krátký napsal: "Samozrejme Hawk má 2540 mm".
Jedná se o překlep.

Tak nevím, je to uvedeno i na stránkách výrobce...:unsure:

Více
6 roky 4 měsíce nazpět #22668 napsal sgames
Ano, tu větu "Samozrejme Hawk má 2540 mm". mi psal sám výrobce. Text na webu opraví. čtyřka je hned vedle pětky, a překlep byl na světě.

Vygenerováno za 0.173 sekund