- Obdržená poděkování: 1
F5J model HAWK 3.6 | GF a RCEV HAWK 25
6 roky 4 měsíce nazpět - 6 roky 4 měsíce nazpět #22662
napsal sgames
F5J model HAWK 3.6 | GF a RCEV HAWK 25 vytvořeno sgames
Když jsem tak nedávno brouzdal po facebooku, plácla mě do obličeje fotka pěkného celouhlíkového modelu HAWK, který nabízel německý prodejce. Po chvilkové komunikaci jsem se dopátral k tomu, že mode HAWK vyrábí hnedle naši sousedi na Slovensku, konkrétně Vladimír Rúčka.
Pokud někdo o tomto modelu neslyšel (stejně jako do té doby i já) tak info je hawk-f5j.com/en/home-2/
Dělá jak modely pro F5J (HAWK 3.6 a HAWK GF [Giant flaps]) tak i model pro RCExx kategorie s názvem HAWK 25.
Jsem si jist, že se jich pár ukáže i v naších vodách, a rozšíří pole soutěžních modelů.
Za mě designově super, snad s ním budu také brázdit oblohu na soutěži![:-D :-D]()
F5J
Profil : Mark Drela Special
Range: 3600 mm
Lenght: 1720 mm
Flight weight: 1300 – 1340 mm
Center of gravity: 112 – 115 mm
Area of wing: 79.5 dm2
Area of elevator: 8.1 dm2
RCExxx
Wingspan : 2540 mm
Profile: AG41 mod.
Lenght: 1350 mm
Empty weight: approx. 450 gr.
Flight weight: from approx. 700 - 780 gr.
RC function: side, elevation, ailerons, flaps, engine governor
Competitions: F5J-400
Pokud někdo o tomto modelu neslyšel (stejně jako do té doby i já) tak info je hawk-f5j.com/en/home-2/
Dělá jak modely pro F5J (HAWK 3.6 a HAWK GF [Giant flaps]) tak i model pro RCExx kategorie s názvem HAWK 25.
Jsem si jist, že se jich pár ukáže i v naších vodách, a rozšíří pole soutěžních modelů.
Za mě designově super, snad s ním budu také brázdit oblohu na soutěži

F5J
Profil : Mark Drela Special
Range: 3600 mm
Lenght: 1720 mm
Flight weight: 1300 – 1340 mm
Center of gravity: 112 – 115 mm
Area of wing: 79.5 dm2
Area of elevator: 8.1 dm2
RCExxx
Wingspan : 2540 mm
Profile: AG41 mod.
Lenght: 1350 mm
Empty weight: approx. 450 gr.
Flight weight: from approx. 700 - 780 gr.
RC function: side, elevation, ailerons, flaps, engine governor
Competitions: F5J-400
Poslední úprava: 6 roky 4 měsíce nazpět
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
6 roky 4 měsíce nazpět - 6 roky 4 měsíce nazpět #22663
napsal Moky
Odpověď od Moky na téma F5J model HAWK 3.6 | GF a RCEV HAWK 25
Dva modely Hawk vlastním od loňského léta. Jeden má letovku 1340 g a druhý 1420 g s možností dovážení do trupu cca 300 g balastu. Jsou čistě provedené a co se týká letových vlastností, jsou to hodné a poslušné modely, krásně točí bez velkých zásahů do řízení. Pronikavost je také velmi dobrá a jsou velice pevné! při svém spíše letovém neumění zdaleka nedokážu využít jejich potenciál. Výrobce dodává dva druhy spojek křídla 5 a 7 stupňů, v podstatě létám jenom se 7 stupňovými.
Jinak co se týká výrobce, dodací lhůty v loňském roce byly cca 6-8 týdnů (alespoň v mém případě). A když se mi v první soutěži podařilo poškodit křídlo, do 14 dnů mi výrobce udělal nový centroplán a jedno ucho, namontoval serva a dovezl mi ho na další soutěž, takže stačilo seřídit výchylky a mohl jsem létat. Prostě paráda.
Moje modely mají ještě trup z hlavice a trubky. Nové již mají nový trup jiného tvaru a v jednom kuse. Navíc novinka na letošní rok je křídlo verze GF, tedy s velkými klapkami, které ještě zlepšily letové vlastnosti.
Ještě bych připomněl, že Vlado Rúčka vyrábí, nebo v loňském roce ještě vyráběl i F5J Element 3400, což je vakuovka s podstatně nižší cenou, ale velmi dobrými letovými vlastnostmi.
Jinak co se týká výrobce, dodací lhůty v loňském roce byly cca 6-8 týdnů (alespoň v mém případě). A když se mi v první soutěži podařilo poškodit křídlo, do 14 dnů mi výrobce udělal nový centroplán a jedno ucho, namontoval serva a dovezl mi ho na další soutěž, takže stačilo seřídit výchylky a mohl jsem létat. Prostě paráda.
Moje modely mají ještě trup z hlavice a trubky. Nové již mají nový trup jiného tvaru a v jednom kuse. Navíc novinka na letošní rok je křídlo verze GF, tedy s velkými klapkami, které ještě zlepšily letové vlastnosti.
Ještě bych připomněl, že Vlado Rúčka vyrábí, nebo v loňském roce ještě vyráběl i F5J Element 3400, což je vakuovka s podstatně nižší cenou, ale velmi dobrými letovými vlastnostmi.
Poslední úprava: 6 roky 4 měsíce nazpět
- Petr Grűmann
- Začátečník
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování: 0
6 roky 4 měsíce nazpět #22664
napsal Petr Grűmann
Odpověď od Petr Grűmann na téma F5J model HAWK 3.6 | GF a RCEV HAWK 25
Nechci dělat chytrého ale pokud má model HAWK 25 rozpětí 2550 mm tak neodpovídá pravidlům RCEV = 100"
6 roky 4 měsíce nazpět #22665
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma F5J model HAWK 3.6 | GF a RCEV HAWK 25
"Samozrejme Hawk má 2540 mm".
Jedná se o překlep.
Jedná se o překlep.
- Petr Grűmann
- Začátečník
-
Méně
Více
- Obdržená poděkování: 0
6 roky 4 měsíce nazpět #22667
napsal Petr Grűmann
Odpověď od Petr Grűmann na téma F5J model HAWK 3.6 | GF a RCEV HAWK 25
Tak nevím, je to uvedeno i na stránkách výrobce...Aleš Krátký napsal: "Samozrejme Hawk má 2540 mm".
Jedná se o překlep.
6 roky 4 měsíce nazpět #22668
napsal sgames
Odpověď od sgames na téma F5J model HAWK 3.6 | GF a RCEV HAWK 25
Ano, tu větu "Samozrejme Hawk má 2540 mm". mi psal sám výrobce. Text na webu opraví. čtyřka je hned vedle pětky, a překlep byl na světě.
Vygenerováno za 0.173 sekund