Yoda

Více
5 roky 2 měsíce nazpět #23792 napsal Ivan Horejsi
Yoda vytvořeno Ivan Horejsi
Sledovali jste někdo v sobotu večer prezentaci nového F3K YODA?
Konstrukce Joe, výroba Vladimír.
Mluví o "nové generaci".
Dvojité lomení, čtyřservové křídlo. 2 x KST X08 brzdy, zbytek X06.
Hmotnost RTF 240 gramů
Detaily už na webu Vladimíra.
Težko říct jestli opravdu nová generace, všechno taky nevyjde, ale technicky je to zase další a zase neuvěřitelný pokrok.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
5 roky 2 měsíce nazpět #23793 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Yoda
Zrovna to dvojité lomení může být zajímavé. Vlastně první DLG F3K byla křídla od Wolfganga Zacha, pak je dělal a možná pro rekreaci pořád ještě dělá Pekár na Slovensku, která měla dvojité lomení a popravdě byla v dost ohledech létavější než následně modernější "véčka". Je spíš s podivem, že trvalo tak dlouho než se někdo odhodlal k tomuto vrátit ve spojení s moderními modely.
A hlavně mi to přijde jako jasná volba do budoucna pro elektroverzi F5K, tam by o preferenci této varianty neměla být vůbec diskuse...

Více
5 roky 2 měsíce nazpět #23795 napsal Enjoy
Odpověď od Enjoy na téma Yoda
o tomto je řeč ...

Více
5 roky 2 měsíce nazpět #23796 napsal Ivan Horejsi
Odpověď od Ivan Horejsi na téma Yoda
Jj, to je ono.
Zach mel podle mne ovladana jen kridelka.
Pokud se pamatuji, 4 serva mel Pavel Marek. Jen tak tusim, ze narazil na vahu. Technologie udelaly od te doby obrovsky pokrok. Kam to povede.

Více
5 roky 2 měsíce nazpět #23797 napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Yoda
www.rcgroups.com/forums/showthread.php?3...-loading-requirement

Kam to povede? To záleží i na výsledku této diskuse, zda je správné, že si někdo dovolil omezit plošné zatížení a tím zarazit pokrok :-). H.

Více
5 roky 2 měsíce nazpět - 5 roky 2 měsíce nazpět #23798 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Yoda

Ivan Horejsi napsal: Jj, to je ono.
Zach mel podle mne ovladana jen kridelka.
Pokud se pamatuji, 4 serva mel Pavel Marek. Jen tak tusim, ze narazil na vahu. Technologie udelaly od te doby obrovsky pokrok. Kam to povede.

Je to jak píšeš, dlužno ale dodat, že tehdy ještě 4 serva nebyla až takovým standardem ani u o dost větších modelů (u F3J už ano, ale u dvoumetrovek ani náhodou).
Hmotnosti F3K byly tehdy celkově vyšší, cca 300g standard, s 270g jsi "byl borec", v tom posun je opravdu značný...

Pro Honzu - já si myslím, že se význam různých omezení minimální váhy u elekter přeceňuje. Ono to hraje roli u F3J a koneckonců i F3K, kde je požadavek na velkou pevnost a v kombinaci s minimem váhy letí cena do nebes. Ale u elekter to zas takovou roli nehraje a třeba u RES by podle mne zavedení 12g/dm2 vedlo spíš k jasnému zdražení, protože by se nutný růst hmotnosti obratem "využil" na komplikovanější řešení pro vyšší pevnost a lepší tvar profilu
Poslední úprava: 5 roky 2 měsíce nazpět

Vygenerováno za 0.282 sekund