- Obdržená poděkování: 0
Nechtěné spuštění motoru
1 rok 2 měsíce nazpět #25742
napsal Eichler
Nechtěné spuštění motoru vytvořeno Eichler
Potřebuji poradit. Mám vysílač Futaba FF10. Vysílač nastaven - na plynové páce přes mix ovládané brzdy zapínáno samotným vypínačem a zapínání plynu přes log funkci také samostatným vypínačem.. 1. případě při 1.letu pouze signál na vstupu cca. po 5min. bezmotorového letu– na výstup se signál nedostal- tj. motor se neroztočil. Nahodilá chyba. Odlétáno 1,5 hod. už se to neopakovalo. Další den tentokrát samovolné zapnutí motoru po 1min. bezmotorového letu. Tj. signál z přijímače (vysílače) a následně výstupní z regulátoru. V obou případech blokováno zapnutí motoru vypínačem a knipl plynu v dolní poloze. viz. záznamy z výškoměru.děkuji za jakoukoliv radu. J.Eichler
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
1 rok 2 měsíce nazpět #25743
napsal bijecek
Odpověď od bijecek na téma Nechtěné spuštění motoru
Ty grafy z výškoměru jsou k ničemu - máš na nich zobrazený buď jen vstup plynu nebo jen výstup plynu. Chce to vidět obě dvě křivky.
1 rok 2 měsíce nazpět #25744
napsal Eichler
Odpověď od Eichler na téma Nechtěné spuštění motoru
Dobrý den, děkuji za odpověď . V prvním případě je to popsáno v textu, tam byl pouze signál na vstupu, takže se motor neroztočil. V druhém případě byl stejný signál jak na vstupu , tak na výstupu - tam došlo ke spuštění motoru.
1 rok 2 měsíce nazpět #25745
napsal bijecek
Jestli to správně chápu, tak v prvním případě (motor se nerozběhnul), šel do výškoměru signál ke spuštění motoru, ale výškoměr ho neposlal do regulátoru? Jaký firmware je ve výškoměru? Umožňuje opakované spuštění motoru?
U druhého případu (samovolné spuštění motoru), přišel signál z přijímače. Takže asi můžeme yvloučit vadný výškoměr nebo regl. Takže buď se zbláznil přijímač nebo došlo k rušení (IMHO málo pravděpodobné varianty) nebo signál poslal vysílač. Máš logování výstupu na vysílači? Případně si na vysílači zobraz chování kanálů a zkoušej jestli nějaké kombinaci ovládacích prvků nedojde k zapnutí motoru.
U druhého případu (samovolné spuštění motoru), přišel signál z přijímače. Takže asi můžeme yvloučit vadný výškoměr nebo regl. Takže buď se zbláznil přijímač nebo došlo k rušení (IMHO málo pravděpodobné varianty) nebo signál poslal vysílač. Máš logování výstupu na vysílači? Případně si na vysílači zobraz chování kanálů a zkoušej jestli nějaké kombinaci ovládacích prvků nedojde k zapnutí motoru.
1 rok 2 měsíce nazpět #25746
napsal Eichler
Odpověď od Eichler na téma Nechtěné spuštění motoru
Ve výškoměru mám verzi 5.9 -F5J s restartem motoru. Logování vysílač nemá , ale kontroloval jsem testem serv na vysílači funkce , včetně používaných mixů. Funguje to správně , při vypnutých brzdách a motoru- serva brzd a motor v bez impulzu, po zapnutí brzd běží pouze serva brzd, motor bez impulzu, a při zapnutém motoru a vypnutých brzdách běží pouze motor. Vyzkoušel jsem i ostatní chování kanálů s ostatními mixy vše funguje jak má. Tam jsem žádnou chybu nenašel. dělá to pouze sporadicky , tak se to těžko hledá. Ale děkuji za snahu.
1 rok 2 měsíce nazpět #25747
napsal bijecek
Hmm, tyhle náhodné bugy se řeší strašně blbě ...
Vygenerováno za 0.239 sekund