Kroužení - Lomcovák

Více
13 roky 2 měsíce nazpět #9306 napsal sgames
na lomcováku ( www.lomcovak.cz ) je zajmavy clanek o tom jak krouzit, nekrouzit :)
lomcovak.cz/wp_cze/f3b/2013/04/krouzeni/

udivujici je,jak nas konicek muze byt vedecky, vazny a technicky narocny.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
13 roky 2 měsíce nazpět #9327 napsal Bohumil Janák
Ahoj.
Nechci zakládat nové téma a tady se to snad hodí.Dnes bylo solidní počasí a zkusil jsem lítat podle pravidel F5J.Výškoměr Altis V3 mám už dlouho a vždy jsem ho používal jen jako doplněk na měření výšky.Zapojený na volný výstup přijímače.Dnes byl zapojený tak jak má u F5J.Mám nastavený povolený restart motoru,ale nepoužil jsem ho.Co jsem vlastně chtěl napsat.Zalítat úlohu z max. výšky 200m a 10 minut je sakra problém.Zkoušel jsem pohon (ROTON L500W)s malou vrtulí,ale za 30 sec. jsem se dostal do max. výšky 87m a odletěl jsem pět a půl minuty.Pak jsem nasadil pořádnou lopatu a do 20sec.jsem měl výšku 189m.Ale i tak jsem toho moc nenalítal.Šest minut.Kategorie je to super ale zřejmě to chce super model a ještě lepší ruce.Mám se co učit.Jak se říká,celý život se učíme.
Jak se daří vám lítat?
Boban ;)

Více
13 roky 2 měsíce nazpět #9328 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re: Kroužení - Lomcovák
nic si z toho nedelej.
jsme dneska byli taky, a z 200 metru ani prd :) dostali jsme 3* naklep od kolegy s magicem a bylo :-D

Více
13 roky 2 měsíce nazpět #9329 napsal Petr Kurjan
Odpověď od Petr Kurjan na téma Re: Kroužení - Lomcovák
Zapomněl jsi napsat, že u nás byla dnes "Valašská termika" :) Chvíli nosilo celé nebe a hned potom to padalo skoro všude. Kdo si v tu chvíli do stoupáku nevletěl na startu, neměl ve větru skoro šanci si pro něj doletět... Ale to je tréning, tak to má být!

Více
13 roky 2 měsíce nazpět #9330 napsal draceq
Odpověď od draceq na téma Re: Kroužení - Lomcovák

Aleš Krátký napsal: dostali jsme 3* naklep od kolegy s magicem a bylo :-D

Kolikrát vám mám opakovat, že nosí návětrná strana mraku, ne nasvětlená... :D:D
Ale pravda, Valachia thermik to včera byla ukázková. Na to, že v těch poryvech to měl Magic papírově s oběma Daidaly projet na celé čáře, to docela šlo :D

Jinak co se týče toho článku.... vědecké pojednání pěkné, ale představa, že tohle půjde plošně aplikovat na všechny letadla je dost utopická...

Více
13 roky 2 měsíce nazpět #9331 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re: Kroužení - Lomcovák
uz jen to,ze letadlo co leti pomalu a je naklapkovane proste leti v termice lepe nez nenaklapkova. To je presny opak toho v clanku :-D
hold jine letadla,jine polary, jine rychlosti.

kazdopadne proc zrovna na navetrne strane ?

Vygenerováno za 0.451 sekund