- Obdržená poděkování: 0
Jak na kabely od motoru
11 roky 1 týden nazpět #14953
napsal kope
Jak na kabely od motoru vytvořeno kope
Praskla mi motorová přepážka u daidala. V pohodě jsem jí odfrézoval, vyřezal novou a zalepil. Jenže... Já pitomec jsem si nepohlídal, jak byly umístěné otvory pro šrouby na té původní a tu novou jsem vlepil trochu pootočenou. Takže teď nějak nejsem schopný vměstnat do gondoly kabely od motoru (mám tam AXI 2208/20) tak, abych měl jistotu, že o ně nebude škrtat motor
.
Vím, že jsem někde četl, že kdosi v podobném případě táhl kabely ven a za motorem je zase protáhl do gondoly. Máte to někdo tahle udělané a pokud ano, nepůsobí to pevnostní problémy? Přijde mi, že aby prolezly 3 kabely, tak se musí udělat do té špice 2x (jednou ven, jednou dovnitř) díra jak vrata a sníží se pevnost gondoly. Nebo se pletu a je to v pohodě?
Vím, že jsem někde četl, že kdosi v podobném případě táhl kabely ven a za motorem je zase protáhl do gondoly. Máte to někdo tahle udělané a pokud ano, nepůsobí to pevnostní problémy? Přijde mi, že aby prolezly 3 kabely, tak se musí udělat do té špice 2x (jednou ven, jednou dovnitř) díra jak vrata a sníží se pevnost gondoly. Nebo se pletu a je to v pohodě?
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Ivan Horejsi
- Malý bůh
-
Méně
Více
11 roky 1 týden nazpět #14958
napsal Ivan Horejsi
Odpověď od Ivan Horejsi na téma Jak na kabely od motoru
- Radek Novotny
- Malý bůh
-
Méně
Více
11 roky 1 týden nazpět - 11 roky 1 týden nazpět #14959
napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma Jak na kabely od motoru
...to je šikovná věc, ale na létaném éru se ti tím pěkně posune těžiště... No ale když šla ta prasklá původní přepážka tak snadno odfrézovat, tak ta nová pootočená půjde taky, ne...?
Poslední úprava: 11 roky 1 týden nazpět
- Jan Kubica
- Malý bůh
-
Méně
Více
11 roky 1 týden nazpět #14960
napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Jak na kabely od motoru
Mírku,
na Virovi jsem měl oválnou nebo kapkovitou díru tak 10x15 mm, jen aby se vešly kabely, jak vycházejí kolmo z čela motoru. Jinak když budou díry kulaté (oválné, tak bych se zmenšení pevnosti nebál. H.
na Virovi jsem měl oválnou nebo kapkovitou díru tak 10x15 mm, jen aby se vešly kabely, jak vycházejí kolmo z čela motoru. Jinak když budou díry kulaté (oválné, tak bych se zmenšení pevnosti nebál. H.
- Radek Novotny
- Malý bůh
-
Méně
Více
11 roky 1 týden nazpět #14961
napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma Jak na kabely od motoru
...kdybych měl na výběr, jestli dělat díry pro kablíky a tahat je venkem, a nebo odfrézovat to pošouplou přepážku, tak jdu na tuti do tý přepážky a kablíky schovám... :whistle:
11 roky 1 týden nazpět #14962
napsal draceq
Odpověď od draceq na téma Re:Jak na kabely od motoru
Taky bych radši spravil přepážku. Ale ani rozumných děr se není třeba obávat. Já mám na Daidalovi takovéhle větrání a přežívá to už druhý rok drsná soutěžní přistání bez problémů.
Vygenerováno za 0.213 sekund