Emelent 3,5

Více
7 roky 7 měsíce nazpět #21047 napsal Harlley84
Emelent 3,5 vytvořeno Harlley84
Zdravím mám dotaz s kamarádem plánujeme pořídit model Element ( www.topmodelcz.cz/index.php?&desktop_back=eshop&action_back [color=červená]=&id_back=0&desktop=eshop&action=zbozi_detail&id=106447[/color] )
a řešíme, jaký bude vhodný motor doporučovaná Mega nám přijde zbytečně naddimenzovaná a těžká.
Díky za radu

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
7 roky 7 měsíce nazpět - 7 roky 7 měsíce nazpět #21052 napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma Emelent 3,5
Pohon je přesně tak, jak píšete, ten doporučený výrobcem je předimenzovaný a těžký.

Jako první je potřeba vyhodit servo ze směrovky (a nejlépe i výškovky) a přesunout ho ke kabině, a náhon vyřešit uhlíkovým táhlem v bowdenu. Potom vznikne prostor pro odlehčení pohonu tak, aby neodletělo těžiště.

Na pohon pak musí stačit baterka 3S1300, regl 40A se spínaným BEC, a motor kolem 100g. Vzhledem k rozměru trupu a kuželu 40mm je nejideálnější oběžka něco jako www.modelmotors.cz/product/detail/374/ a nebo jeho ekvivalent. Pokud by se kablílame z nějakého dúvodu nevešel, pak třeba tento: www.modelmotors.cz/product/detail/413/ s vrtulí pro začátek 10/6, a vyzkoušet i 11 palců, dle tahu a odběru.

Určitě to letadlu hodně prospěje. Pohledově je to krasavec!
Poslední úprava: 7 roky 7 měsíce nazpět

Více
7 roky 7 měsíce nazpět #21053 napsal Harlley84
Odpověď od Harlley84 na téma Emelent 3,5
Moc děkuju,
za odpověď a za tip přesně tak budu serva přebudovávat tak uvidíme kam se dostanu.

Více
7 roky 7 měsíce nazpět #21054 napsal hrabacek
Odpověď od hrabacek na téma Emelent 3,5
Já si myslím, že by tam stačil motor XPower F2919/10 F5J LIGHT od TOP modelu za 1650,-Kč.
Já ho chci zkusit do Dynamika 1600 g. Je to zakrytá oběžka, takže v úzkém trupu žádný problém. Průměr má 28 mm a váží 82 g.

Více
7 roky 7 měsíce nazpět #21055 napsal Martin Veleba
Odpověď od Martin Veleba na téma Emelent 3,5
Tak ho Lojzo rychle vyzkoušej, taky o něm už delší dobu uvažuji.

Více
7 roky 7 měsíce nazpět #21056 napsal hrabacek
Odpověď od hrabacek na téma Emelent 3,5
Asi zítra přijde a éro mám připravené.

Vygenerováno za 0.295 sekund