Potah folií na balze - ELAN od Reicharda

Více
15 roky 3 měsíce nazpět #3429 napsal Radek Kaplan
Ahoj,

prosím o radu, konečně jsem se dokopal k tomu abych začal stavět model na letošní sezonu ... je to model Elan od Reicharda ...

ale za zimu se mi na potahu udělaly vrásky ... ehm ... a dost mě to štve ...

je tam přiložený lístek že se to může stát a že se to má vyfénovat, případně použít horkovzdušnou pistoli případně přežehlit ...

takže jsem fénoval - potah se napnul ale za chvilku byl zase s vráskami ... to samé při o něco vyšší, ještě vyšší ... teplotě na horkovzdušné pistoli ...

tak jsem si říkal že to přežehlím ... bez teflonového "oblečku" na žehličce to dělalo stopy (otlaky) v balze tak jsem použil návlek a všechno vypadalo krásně ... jen se zase za chvilku vrásky udělaly znovu ...

docela mě to štve ... přiznám se že nemám zkušenosti s potahováním jinak než na žebra, tam nemívám problém, ale na takovouto velkou plochu, to mi nejde ... vrásky se vrací a vrací ...

díky všem za radu a pomoc ...

P.S. když jsem to koupil tak tam ty vrásky skoro nebyly, udělaly se přes zimu, za 2-3 měsíce co model byl zabalený v krabici při pokojové teplotě ...

P.S.2 co čtu forum RCmania, tak to u Reichardových modelů není nic tak neobvyklého - povolený potah, na druhou stranu mám od něj ProximuII a tam to prakticky není ... ufff ...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
15 roky 3 měsíce nazpět #3431 napsal Vladimír Čermák
Asi by jsem se zeptal u Reicharda, předpokládám že folie je také od něho.Měli by ti poradit. :cry:

Více
15 roky 3 měsíce nazpět #3434 napsal Boris Menšík
Asi bych to taky nechal přižehlit Reichardům. Pokud to k nim nemáte přes půl republiky.
Na Filipovi se mi přes zimu objevil zvlněný potah taky. Řešil jsem to přižehlením potahové fólie normální žehličkou přes papír na pečení. Teplem se musí napnout fólie a aktivovat lepící vrstva na fólii, která znovu přilepí fólii k tuhému potahu křídla.

Více
15 roky 3 měsíce nazpět #3438 napsal Bohuslav Reichard
Pošlete křídla-opravíme. Používáme výhradně oracover(máme smlouvu s odběrateli a nic jiného použít nesmíme).Toto je varianta light,ale hodně nepovedená šarže. Bohuslav Reichard

Více
15 roky 3 měsíce nazpět #3439 napsal Radek Kaplan
Vážený pane Reichard, děkuji velmi za ochotu, velmi si jí cením, bohužel to dnes není obvyklé ... často se setkávám jen s odmítáním a proto jsem ani nepomyslel že to půjde řešit přes Vás ... nejčastější odpovědí bývá že to je chyba skladování atd atd ...

předpokládám že buď to ve středu osobně dovezu, nebo hned zítra odešlu PPL

Letu zdar ... a ochotným výrobcům zvlášť ...

Více
15 roky 3 měsíce nazpět #3459 napsal jiri kotrba
Zdravím p.Reicharda,
mám od Vás E-Trener-a (2varianty křídel) pak Surikatu ( folie perfekt drží), teď v zimě mám dodělaného
Elana ( zálet počká na duben) a tak jsem se teď díval do krabice ( prodloužil jsem ji, nebyla transportní jako u Surikaty) :
-vrásky jsou tu a tam hlavně na spodku křídla (červená) , u čiré folie na horním potahu je dost velmi úzkých vrásek na KŘ a KL - nechám je tam - třeba to poletí líp.Ostatní v počtu 4 až 5 půjde zažehlit.
Směrovka se mi zdála malá ( pro RCH) tak je větší - konsttrukční a je zvětšená pohyblivá část VOP.
Hlavně ať už ta zima jde někam.

Vygenerováno za 0.187 sekund