motyl nebo klasika ?

Více
14 roky 9 měsíce nazpět #5239 napsal sgames
kluci zajma me vas nazor na motyl vs klasika

dost lidi rika posledni dobou ze je lepsi mit klasiku ala hazedlo, ale kdyz tak nad tim premyslim tak i F3B ,maji jen motyly ... nejake vysletleni ? zvazuju co na nove ero.

diky

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
14 roky 9 měsíce nazpět #5240 napsal pavol polonec
Odpověď od pavol polonec na téma motyl nebo klasika ?
kukni si f3f a f3b potrebuju lietat termiku?
f3b trosku ,f3f vobec :)
aj ked toto nic nevysvetluje :mrgreen:

Více
14 roky 9 měsíce nazpět #5241 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma motyl nebo klasika ?
Já jsem F3B létal, tak názory celkem znám... Obecně panuje názor, že s motýlem jsou modely obratnější a navíc vychází motýl lehčí při požadavku na maximální pevnost, proto se po jisté "módní vlně" ocasů do kříže přešlo u F3B skoro výhradně na motýly.
Na druhé straně ale klasický ocas má obvykle lepší odezvu na směrovku což je zásadní pro termické létání, proto není náhodou, že v F3J je klasických ocasních ploch více, možná dokonce většina.
Pro RCEK/F5J by teoreticky měla také sedět více "klasika", ale nutno dodat, že to je obecné tvrzení, které je nutno "korigovat" podle konkrétního modelu a (to hlavně) zvyklostí pilota. Pokud má třeba někdo s ovládáním směrovky problém a páčkuje hlavně křidélky (a není se tohoto schopen zbavit), tak mu klidně poradím spíš motýla - bude to o chlup lehčí a možná i aerodynamicky čistší.

Více
14 roky 9 měsíce nazpět #5242 napsal pavol polonec
Odpověď od pavol polonec na téma motyl nebo klasika ?
to zhruba sedi
ten kto vytaca termiku a chce ju vytacat tak sa mu zide smerovka,osobne si rozopinam mix kridelka-smerovka do vysky cca 100m
dokazem tak presnejsie a cistejsie lietat zatacku
vo vyske a daleko spolieham na pracne nastaveny mix kridelka-smerovka
podotykam ze s nastavenim mixu kridlka-smerovka + dif.krideliek som sa "hral" cca rok nez som bol s vysledkom ako tak spokojny
pekne to inak vidno na zazname z alti stare vs. nove nastavenie ,zatacka ja krasne ustalena model stupa po celom kruhu,ziadne straty vysky v kruzeni po vetre

aspon taka je moja skusenost
inak netvrdim ze sa to neda dosiahnut s motylom ale pri klasike mam pod kontrolou smerovku/vyskovku a neprzdi mi zatacku mix na motylovi :)

Více
14 roky 9 měsíce nazpět #5243 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma motyl nebo klasika ?
ze i F5J maji defacto jen smerovku, motyla jsem nevidel.

mno ok,zkusime a uvidime

Více
14 roky 9 měsíce nazpět #5244 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma motyl nebo klasika ?
Ještě k tomu motýlu - on je to taky docela opruz na ladění. Zcela minimálně se musí udělat jiné výchylky v režimu výškovky od režimu směrovky, ale to je jen začátek, velmi na místě je v tom režimu směrovky i diferenciace atd. Levnější rádia s tím mívají docela problém, dražší to sice umí, ale práce tě to nezbaví...Ale stojí to za námahu, já teď trochu koketuji v RCEK se Scorpionem a můžu ti říct, že postupné úpravy výchylek motýla se poznají děsně moc.

Jinak motýly v F3J/F5J se najdou, z toho, co budeš znát, ti mohu zmínit třeba Storka, ale není jediný, něco s V-tail měli teď ve Slovinsku i Němci (hlavně jeden junior s tím zabodoval), atd.

Vygenerováno za 0.268 sekund