- Obdržená poděkování: 0
Invaze programátorů-informatiků-teoretiků
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
13 roky 2 měsíce nazpět #9166
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Re: Invaze programátorů-informatiků-teoretiků
Já teda nevím, ale TGY Plush 30 mi v RCEK spolehlivě 6 serv z BECu ukrmí, ověřeno mockrát... Sice ho obvykle posiluji o externí UBEC, ale to je spíš paranoia (která ale neuškodí). Ale tohle samozřejmě platí pro 2s, s tříčlánkem by nebyla šance.
Přijde mi, že se s BECy trochu blbne, zrovna nedávno kdosi v RCG psal, že nějaký regl s 5A spínaným BEC nestačí na Reichard Cumulus, tak to už jsem se ptal, jestli je normální...
Přijde mi, že se s BECy trochu blbne, zrovna nedávno kdosi v RCG psal, že nějaký regl s 5A spínaným BEC nestačí na Reichard Cumulus, tak to už jsem se ptal, jestli je normální...
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Petr Kurjan
- Expert
-
Méně
Více
13 roky 2 měsíce nazpět #9168
napsal Petr Kurjan
Odpověď od Petr Kurjan na téma Re: Invaze programátorů-informatiků-teoretiků
Myslím, že do 2,5m větroně je těch 5A úplně v pohodě, tedy pokud to není nějaký akrobatický hotliner. Problém spínaného BECu je hlavně v nedostatečné filtraci, která je dána snahou výrobců o co nejmenší rozměry a hmotnost. U toho mého jsem musel doplnit do napájení filtraci, protože na výstupu toho BECu je jen asi 100uF a to na úplné vyhlazení nestačí. Poznal jsem to například po připojení přesnějších serv (Savöx), která na lineárním BECu pracují úplně v klidu, ale s tímto spínaným stále pískají a vrčí. Teprve po doplnění další filtrace (asi 500uF) je to opět v klidu. Jediný problém je, že právě tento BEC má pevné výstupní napětí skoro 6V a nedá se nastavit jinak. Normálně to nevadí, ale pokud chci použít serva DS-09 (Hyperion), musím napětí omezit na 5,5V. Takže před každé musím přidat diodu a jeden malý elektrolyt.
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
13 roky 2 měsíce nazpět #9169
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Re: Invaze programátorů-informatiků-teoretiků
Na tohle je príma spínaný BEC od Castle (ať samostatný nebo v reglu), u něj si napětá nastavíš přes programátor dle libosti
Vygenerováno za 0.185 sekund