Do tohoto fóra nemůžete přispívat. Diskuse bude vždy přesměrována do příslušné sekce.

Trénink na Véčka

Více
11 roky 9 měsíce nazpět #13102 napsal Petr Semerák
Tak jsem si zkusil potrénovat na kategorii RCEV a stálo mně to letadlo :-(
Při sestupu z termiky nevydrželo křídlo....

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
11 roky 9 měsíce nazpět - 11 roky 9 měsíce nazpět #13104 napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma Trénink na Véčka
uffff, len sialeniec krkonošský nastoupá při tréninku RCEV 600m vysoko... tady se lítá obvykle na pracák 10 minut a ne na 2 hodiny... :silly: Škoda toho éra... :(
Poslední úprava: 11 roky 9 měsíce nazpět

Více
11 roky 9 měsíce nazpět #13112 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Trénink na Véčka
tyjo tak to je blbe :( podle grafu jsi teda byl jako hustě vysoko, my létáme max 269m (pardon, vlastně 274m že p.Nehera :-DDDD) a už je to extra výška.

Ono to ale nevypadá na nějakou divočinu proč by mělo křídlo umřít. To jako jen tak prostě ruplo ?

Více
11 roky 9 měsíce nazpět #13115 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Trénink na Véčka
Samozřejmě tohle nikomu nepřeju, ale neodpustím si poznámku, že by možná neuškodilo trochu více opatrnosti. Když jsem se například ve finále v Bořeticích v jednom kole sunul do podobné "stratosféry", tak jsem prakticky už někdy od 4té minuty letěl na brzdách, abych se nedostal výše, je to vidět na grafu stoupak.cz/media/kunena/attachments/780/boretice2014finale.png a to byl vyhecovaný finálový let s letadlem skoro čtyři metry... Ve výsledku jsem se držel pod 500m a bylo to až dost.
Letět 600m se stopalcem a navíc v tréningu, kdy "o nic nejde" mi připadá poněkud "nerozvážné" i kdyby to skončilo dobře :-(

Více
11 roky 9 měsíce nazpět #13118 napsal Petr Semerák
Odpověď od Petr Semerák na téma Trénink na Véčka
No holt jsem si chtěl vyzkoušet, do jaké výšky je to letadlo ještě rozumně vidět. Ten problém při sestupu spočíval v tom, že jsem si vysunul brzdy při příliš velké rychlosti (ta se na tu dálku blbě odhaduje) a moment od vysunuté brzdy a křidélka zlomil křídlo v místě serva klapek - křídlo bylo zlomené dolů. Následný "let" byl jen otázkou dosažení co nejmenší rychlosti a odhadu, kam to dopadne. Našel jsem ho naštěstí rychle, bylo za lesem zapíchlé v zoraném poli. Škody nejsou fatální, zítra či pozítří zas poletí.
Resumé: stojina bude potřeba i na dolním nosníku. :)

Více
11 roky 9 měsíce nazpět #13120 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Trénink na Véčka
tak to je dobry, čekal jsem fatalku ... ať lítá :)

Vygenerováno za 0.406 sekund