Do tohoto fóra nemůžete přispívat. Diskuse bude vždy přesměrována do příslušné sekce.

Vektor XXL

Více
10 roky 9 měsíce nazpět #15546 napsal psulc
Vektor XXL vytvořeno psulc
Dobrý den,začátkem srpna jsem si pořídil od pana Leoše Svobody model větroně Vektor XXL o rozpětí 3000 mm.Osazen je motorem MVVS 2,5/1100,servy SOP a VOP JX,serva klapek KST DS 113 MG a serva křidélek Graupner DES 427 BB. Váha s baterií FOX 3.čl 2200 mAh vychází 1370 gramů.Regulátor RAY 40 A+SBEC Turnigy 26 V.S motorem MVVS stoupání cca 10m/sec
(měřeno variem Futaba).

Poznámka:
Současně přidávám obrázek modelu Cirrus po prvním přistání(normální),kdy se vytrhl šroub z gondoly.Po opravě a po dalším letu se totéž opakovalo na druhé straně gondoly.Byl jsem nucen zakoupit nový trup a budu dále zkoušet.

Vzhledem k pravidelným zdravotním prohlídkách počátkem září,budu ve zkouškách pokračovat příští týden.
Zdraví Petr ze Suché.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
10 roky 9 měsíce nazpět #15547 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Vektor XXL
Ad Cirrus - šrouby trochu pracovaly u úplně prvního trupu, který jsem měl, ale projevovalo se to trochu jinak (vylézaly horem). Výrobce to pak i podle mých poznámek vylepšoval a později se to nedělo.

To, co je na fotce, je buď nějaká kusová vada, o které by se mělo dát vědět výrobci (není zcela vyloučena ani reklamace) anebo to normální přistání zas tak moc "normální" nebylo :-( Tohle by se u Cirrusu opravdu dít nemělo a není to zcela obvyklé!

Více
10 roky 9 měsíce nazpět - 10 roky 9 měsíce nazpět #15548 napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma Vektor XXL
Ten Cirrus, to vypadá fakt na problém s tou konkrétní gondolou. U mýho Cirruse po pádu z 250m v Bořeticích byl trup sice na 4 kusy, ale lože zůstalo bez nejmenšího poškození. A nepřetáhnuls moc šrouby? Ty se moc utahovat nesmí, jen tak lehce na doraz...

Ale aby křídlo správně sedělo na trupu a síly na lože byly rozloženy, tak VŹDY tmelím dosedací plochu na gondole pod křídlem mikrobalonem.
Poslední úprava: 10 roky 9 měsíce nazpět

Více
10 roky 9 měsíce nazpět - 10 roky 9 měsíce nazpět #15549 napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma Vektor XXL

Petr Šulc napsal: ...od pana Leoše Svobody model větroně Vektor XXL o rozpětí 3000 mm.Osazen je motorem MVVS 2,5/1100,servy SOP a VOP JX,serva klapek KST DS 113 MG a serva křidélek Graupner DES 427 BB. Váha s baterií FOX 3.čl 2200 mAh vychází 1370 gramů.Regulátor RAY 40 A+SBEC Turnigy 26 V...

Škoda, že gondola není delší. Pak by se to dalo dovážit i s lehčím vybavením...
Baterie 3S2200 vs. 3s850 ... - 90 až 100g
Motor MVVS 109g vs typu AXI2217, 2810, a pod. ... - 30 až 40g
Externí SBEC ... není potřeba, když je slušný regl s 5A SBEC ... - 20g

...a bingo, můžeme být i na krásných 1210-1230g... dovážit se to do větru dá vždycky, ale "odvážit" moc ne... :)
Poslední úprava: 10 roky 9 měsíce nazpět

Více
10 roky 9 měsíce nazpět #15563 napsal psulc
Odpověď od psulc na téma Vektor XXL
Vážení přátelé,děkuji Vám všem za příspěvky k mému tématu.

S pozdravem Petr ze Suché.

Více
10 roky 9 měsíce nazpět #15566 napsal Bohuslav Reichard
Odpověď od Bohuslav Reichard na téma Vektor XXL
Současně přidávám obrázek modelu Cirrus po prvním přistání(normální),kdy se vytrhl šroub z gondoly.Po opravě a po dalším letu
se totéž opakovalo na druhé straně gondoly.Byl jsem nucen zakoupit nový trup a budu dále zkoušet.

Od doby kdy mél Tomáš problémy se šrouby na gondolce (byl to jeden z prvních kusů) se do hrany dává rowing a už nejsou žádné problémy.Kdyby to šlo tak se podívej na číslo na kořeni křídla -razítko-já podle toho dokážu dohledat kdy se to vyrobylo a kdo to vyráběl.Díky.

Vygenerováno za 0.194 sekund