Do tohoto fóra nemůžete přispívat. Diskuse bude vždy přesměrována do příslušné sekce.

Licence FAI

Více
8 roky 2 měsíce nazpět #20057 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Licence FAI
"...vždyť už o tom dobrou čtvrthodinu hovoříme, Mlho"

Lojzo, jako pořadatel mezinárodní soutěže bys asi o tom něco vědět měl... mezi povinnosti pořadatele patří i uvedení FAI ID čísla na výsledkovce u každého soutěžícího.

Ano, máš částečně pravdu, že kdo má na modelu původní mezinárodní licenci (CZE 1234) tak je to dle platného sportovního řádu stále v pořádku. Ale zároveň už se přechází na označení používající FAI ID číslo (např. CZE 654321), takže na nový model lepit původní čtyřčíslí už by byl poněkud nerozum ;) .

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
8 roky 2 měsíce nazpět #20059 napsal hrabacek
Odpověď od hrabacek na téma Licence FAI
Zdravím. Jelikož neumím anglicky tak se o stránky FAI moc nezajímám a čerpám jen ze stránek SMČR. Ale FAI ID se už přiděluje od roku asi 2010, já mám např. 30525. To znamená, že osum roků se o to nikdo nezajímal až nyní a navíc formát ID není nikde uveden ve tvaru CZE a ID FAI. Na FAI posílám výsledkovku a nikdy nikdo nechtěl nic jiného než Licence nr. A žebříčky FAI se dělay také s lic. mezinárodní, to znamená CZE 1234. Možná platí nějaké nové nařízení, ale o tom nevím. Uvidím v květnu až pošlu výsledkovku v obvyklém tvaru.

Více
8 roky 2 měsíce nazpět #20063 napsal Beseda
Odpověď od Beseda na téma Licence FAI
Mám nové letadlo, Zadám reklamce řezání licence ve tvaru CZE-1534. Nalepím a odlítám nějaké závody. V květnu možná zjistíš, že licence se mají průběžně měnit za novou verzi a já zase budu zadávat nové řezání v novém tvaru, který nemám úplně ujasněný. Jak jsem psal, sundání z foliového potahu není bez úplných problémů. Dělal jsem to už několikrát a snažím se tomu pokud možno, co nejvíce vyhnout. Neopakovat. Ano, je to banalita, ale já si na podobných banalitách a "zbytečnostech" dost zakládám. Proto lítám výhradně s 100% svými modely, každý z nich stavím víc jak 1000 hodin a proto chci znát co nejpřesněji formu nové verze licence. To že to jde i s tou "starou" verzi, vím, ale já chci mít jasno u té nové (ID).

Více
8 roky 2 měsíce nazpět #20065 napsal hrabacek
Já nevím, ale označení CZE a id FAI nikde nebylo zveřejněno, když tak FAI ID xxxxxxx. Ať se vyjádří kdo čte stránky FAI. Celá ta kampaň byla spuštěna na konferenci KLeM, ale nikdo nic pořádně nevěděl! S tím CZE 1534 budeš létat ještě dlouho!??

Více
8 roky 2 měsíce nazpět #20067 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Licence FAI

Alois Hrabáček napsal: Já nevím, ale označení CZE a id FAI nikde nebylo zveřejněno...

Opakování je matka moudrosti, nebo tak nějak se to říká.
svazmodelaru.cz/klem/fai-licence/

Více
8 roky 2 měsíce nazpět #20068 napsal hrabacek
Zdravím Petře. Vím, že se domlouváme o ničem, ale na žádném dokumentu není uvedeno, že ID FAI je číslo licence! Na Sporting Licence máš uvedeno: FAI Licence No: tam je uvedeno to pořadové číslo pro každý rok jiné. Dále NAC Licence No: to je česká licence CZE-1234 a víc nic. Na druhé straně jsou identifikační údaje Příjmení ajméno dat. narození, stát a FAI ID. Nikde není nic ve tvaru CZE a ID FAI! Na letade by měly být podle mně údaje oficiální a to je NAC licence : CZE-1234 nebo FAI Licence a to je to pořadové číslo. Možná by se mohlo použít označení: FAI ID 123 123 ? To co píše Ciniburk na stránkách SMČR není asi oficiální výklad? Licence na letedle by se mněla schodovat s licencí na papíře!!!

Vygenerováno za 0.276 sekund