Padání letadla po křídle v zatáčce

Více
9 roky 1 měsíc nazpět #18735 napsal Beseda
Na závodech v Hořicích jsem se neskutečně pral s padajícím letadlem po křídle. Mám novou výškovku, místo profilu s 8% profilem, jsem udělal lehčí, ale s profilem 9%. Před závodem jsem to zkoušel i s tou starší a bylo to stejné. Zvláštní je že mi takto padá po křídle teprve dva dny. Před tím to lítalo bez problému. Těžiště je stejné a seřízení jsem nijak neměnil. Nechápu, proč se to dělo. Jelikož si stavím všechno sám, nemám možnost to probrat s nikým, kdo by stejné, nebo podobné letadlo měl.
Napadá někoho čím to může být? Nebo jak bych to mohl odstranit?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
9 roky 1 měsíc nazpět #18736 napsal sgames
Já to řešil u storka, když jsem měl těžiště moc vepředu. Stačil malý posun, a chováni se naprosto radikálně změnilo.

Více
9 roky 1 měsíc nazpět #18805 napsal Ivan Horejsi
Martine, jestli to pada jen na jednu stranu, je to s nejvetsi pravdepodobnosti zkroucenim kridla. Nejspis ma "vnitrni" kridlo positiv, o kterem nevis.
U volnych je nakrouceni alfa a omega.
Dost zhruba se to odhalit tak, ze polozis kridlo na rovnou plochu.
Ale rovnych ploch a rovnych kridel je malo a metoda casto lže.
Doporucuji vzit dve rovne listy treba 3x5 o delce cca 500mm. Kridlo polozis nohama vzhuru a listy polozis na konce mereneho dilu. Podivas se na sestavu z boku. Zkrouceni se odmeri s velkou presnosti.
U volnych hraji vyznamnou roli uz treba 2-3 mm (zdanlive, odhadem podle vzajemne polohy list).
Nez se objevily uhlikove d-boxy, meril jsem pred kazdym treningem ... opruz, ale bylo to nutne.
Nakroutit se da nejlepe nad elektrickym varicem, trochu prehnat a treba druhy den kontrolovat.
NE nad plynem, ani nad plynem s plotynkou. Plotynku je mozno vyhrat, pak vypnout plyn a PAK nakroutit.
Jinak Ales ma pravdu, pokud to ale pada na obe strany.

Více
9 roky 1 měsíc nazpět #18807 napsal Beseda
Ivane, křídlo je rovné. Padá na obě strany.

Více
9 roky 1 měsíc nazpět #18809 napsal Ivan Horejsi
Zkus posunout teziste trochu dopredu, pridavej na nos po cca 5 gramech.
Jak radi Ales.
Uvidis.

Více
9 roky 1 měsíc nazpět #18810 napsal Ivan Horejsi
Nemas motyla?

Vygenerováno za 0.270 sekund