- Obdržená poděkování: 0
rEvoluce F5J?
8 roky 11 měsíce nazpět #19021
napsal Enjoy
Odpověď od Enjoy na téma rEvoluce F5J?
Jak říkám - přišlo mi to do emailu a jen jsem chtěl ventilovat myšlenku.
"Všeobecně modelářství je na generačním ústupu a to bez ohledu na kategorie volné, nebo rádiem řízené.
Nová generace prostě není ..."
A k respektu (despektu) - zrovna tam si myslím pravý opak (všeobecně - ne jen u F5J).
"Všeobecně modelářství je na generačním ústupu a to bez ohledu na kategorie volné, nebo rádiem řízené.
Nová generace prostě není ..."
A k respektu (despektu) - zrovna tam si myslím pravý opak (všeobecně - ne jen u F5J).
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Jan Kubica
- Malý bůh
-
Méně
Více
8 roky 11 měsíce nazpět #19023
napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma rEvoluce F5J?
Tomáši, jen tak mě napadlo, že autor to mohl myslet tak, že kdo neběhal za házedlem, nemůže přeci rozumět termice. To je samozřejmě "kousavost", ale na druhé zamyšlení - co když je to pravda?
"Bohužel" taky pamatuji mnohakilometrové běhy s navijákem v ruce a brodění kukuřicí, ale co když právě tam vzniká láska a obdiv k termice. Jak jsem napsal výše, nemyslím si, že je modelářství málo populární, že vyhyne, ale určitě jsou málo populární ty naše kategorie, kde se v podstatě nic neděje.
Otázka je, jak "donutit" obyčejného pláckového pilota s dronem nebo vrtulníkem nebo EPP poletuchou, případně i nějakým warmlinerem, aby vytáčel bublinky. Já to nevím a v podstatě i kolemjdoucí raději koukají na kotrmelce než na nějakou tečku daleko a nízko (nebo vysoko). Na druhou stranu mi to ale ani nijak zvlášť nevadí, každá doba má svoje
.
A vůbec, buďme rádi, že je nás tolik a máme se rádi
. Taky by to mohlo dopadnout třeba takto -
minimakety.cz/dvacetinky/reports/2017/OPENSCALE_2017/index.php
H.
"Bohužel" taky pamatuji mnohakilometrové běhy s navijákem v ruce a brodění kukuřicí, ale co když právě tam vzniká láska a obdiv k termice. Jak jsem napsal výše, nemyslím si, že je modelářství málo populární, že vyhyne, ale určitě jsou málo populární ty naše kategorie, kde se v podstatě nic neděje.
Otázka je, jak "donutit" obyčejného pláckového pilota s dronem nebo vrtulníkem nebo EPP poletuchou, případně i nějakým warmlinerem, aby vytáčel bublinky. Já to nevím a v podstatě i kolemjdoucí raději koukají na kotrmelce než na nějakou tečku daleko a nízko (nebo vysoko). Na druhou stranu mi to ale ani nijak zvlášť nevadí, každá doba má svoje
A vůbec, buďme rádi, že je nás tolik a máme se rádi
8 roky 11 měsíce nazpět #19027
napsal Enjoy
Odpověď od Enjoy na téma rEvoluce F5J?
Já si myslím, že spíš musí trenér opatrně s F5J ať to nedopadne jako F3B,F3J a další.
V dnešní době technické revoluce 4.0 asi nikdo volňásky a účka litat nebude.
V dnešní době technické revoluce 4.0 asi nikdo volňásky a účka litat nebude.
- TomHlavinka
- Skoro bůh
-
Méně
Více
8 roky 11 měsíce nazpět #19029
napsal TomHlavinka
Odpověď od TomHlavinka na téma rEvoluce F5J?
zdá se mi, že někteří zdejší jsou zahledění jen a pouze do F5J případně v minulosti do RCEK.
Ač se to zdá nemožné, tak existují i jiné kategorie!! Tvrzení že volňásky dnes nikdo lítat nebude je docela směšné, koukal se někdo z vás kolik je u nás juniorů lítající velmi náročné FAI kategorie F1A, F1B, F1E ?? Není jich jako před 20-30 lety, ale pořád se musí na ME a MS team vybírat a sestavovat!
Jiné kategorie, mají problém vůbec repre team sestavit a nebo v horším případě není junior vůbec žádný!
Ač se to zdá nemožné, tak existují i jiné kategorie!! Tvrzení že volňásky dnes nikdo lítat nebude je docela směšné, koukal se někdo z vás kolik je u nás juniorů lítající velmi náročné FAI kategorie F1A, F1B, F1E ?? Není jich jako před 20-30 lety, ale pořád se musí na ME a MS team vybírat a sestavovat!
Jiné kategorie, mají problém vůbec repre team sestavit a nebo v horším případě není junior vůbec žádný!
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
8 roky 11 měsíce nazpět #19031
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Re:rEvoluce F5J?
A o cem jinem nez F5J a primo souvisejich kategoriich bychom se meli bavit v threadu F5J?
Debata o volnych modelech by asi byla zajimava, ale je to dost jine tema. Neco o tom vim a problemy jsou opravdu jine, v necem jsou na tom lepe, v necem zas mnohem hure...
Debata o volnych modelech by asi byla zajimava, ale je to dost jine tema. Neco o tom vim a problemy jsou opravdu jine, v necem jsou na tom lepe, v necem zas mnohem hure...
8 roky 11 měsíce nazpět #19032
napsal Enjoy
Odpověď od Enjoy na téma Re:rEvoluce F5J?
jde o to aby F5j nedopadlo stejně
Vygenerováno za 0.184 sekund