Ovladani motoru na JETI DC16

Více
1 týden 2 dní nazpět #25999 napsal creagel
Ahoj,

resime na na souteznich letadlech (Ferdy Kalivody) takove divne chovani ovladani motoru a uz nevim kudy kam.
Zacnu tim jednodussim, pri zkouseni bez vyskomeru funguje vse dobre. Plynule pridavani motoru plynovou pakou, postupne ubrani, dilni mez ma nastavenu na volnobeh, vypnuti probehne prepinacem (ktery blokuje motor).

Problem nastane zapojenim vyskomeru. Zkouseli jsme nekolik Altisu, zkouseli jsme Gliderkeeper - chova se to porad divne. Zkouseli jsme i ruzne regulatory - take bez uspechu.

Kdyz se zapojenym vyskomerem zapne motor, motor se roztoci na volnobezne otacky, pakou plynu muze pridat plyn, jakmile zacne ubirat, tak motor "chcipce". Nekdy to zapricini rychle stazeni plynove paky (treba do pulky). Vzdy se motor vypne cca 1cm pod spodni hranici (spodni hranice ma nastavene volnobezne otacky).

Zkousei jsme kalibraci rozsahu plynu v regulatoru (se zapojenym i vypojenym regulatorem). Zkontrolovali jsme krivky a rozsahy, prosel a smazal jsem ruzne mixy, ktere tam na plyn byly navazany.

Zkontroloval jsem, ze je to ma ve vysilaci nastavene podobne jako ja. Zkusil jsem mu nastavit ovladani plynu stejne, jako mam ja . Zkusili jsme spolecne ruzne hybat s krivkou plynu - posunovat volnobezne otacky, zrusit volnobezne otacky ...

Bylo jedno, jak velke jsou ty volnobezne otacky - pokud se plynova paka dostala cca 1cm nad spodni polohu, tak se vse vyplo.

Jeste zvlastnejsi je, ze posledni chovani pri restartu motoru uz je normalni - tzn. plyn jde normalne ovladat.

Altis jsme zkouseli vicero kusu, stejne tak jsme zkouseli vice kusu Gliderkeepr.\

Co mi hlava nebere, ze to i po zkopirovani modelu, ktery se choval normalne, nefunguje spravne (zmenuli jsme jen naparovany prijimac).

Nenapada nekoho (vim, je to takhle na dalku a bez nahledu do vysilace tezke) neco, co zkusit, na co se zamerit, ... Ja uz nevim. 
Mozna vse smazat a znova nastavit novy model od nuly, ale tomu bych se chtel vyhnout.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
1 týden 1 den nazpět #26000 napsal Petr Loutocký
Ahoj
Sice si nemyslím, že by to byla níže uvedená banalita. Ale pro klid duše, zkuste zkontrolovat ve vysílači hodnoty nastavení ovladače plynu: hlavní menu -pokročilá nastavení - nastavení kniplů/spínačů.
Petr L.

Více
12 minut nazpět #26002 napsal pik
Odpověď od pik na téma Ovladani motoru na JETI DC16
Ahoj,
zkus kouknout na můj příspěvek tady, třeba to může souviset   stoupak.cz/portal/forum-stoupak/technika...s-regulatory-maytech

Vygenerováno za 0.234 sekund