ME F3J Bovec

Více
14 roky 9 měsíce nazpět #4986 napsal Jan Kubica
www.f3j-bovec2011.si/?page_id=12

Nejsou to elektry, ale je to zajímavé.

1) Strašně malinké rozdíly ve skóre, vteřina vleku a 20 cm navíc v přistání = je po nadějích
2) Vede (snad jen zatím, Jirka Ducháň musí být nakonec lepší ;) ) Thomas Truffo, který nás tak spráskal v Autonomy v Itálii.
3) V seniorech tatínek Giovanni Galizzia sedmý, synkové (asi?) druhý a šestnáctý - asi nějaká dobrá rodina (italští Malčíci?)

H.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
14 roky 9 měsíce nazpět #4989 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma ME F3J Bovec

Jan Kubica napsal: www.f3j-bovec2011.si/?page_id=12

Nejsou to elektry, ale je to zajímavé.

1) Strašně malinké rozdíly ve skóre, vteřina vleku a 20 cm navíc v přistání = je po nadějích

Honzo já si rýpnu - tohle je to, co ty podle mě pořád nechceš pochopit, totiž skutečnost, že když se kategorie ujme a začne se létat na opravdu špičkové úrovni, tak se rozdíly extrémně ztenčí. O tom je prostě soutěžení...
A mimochodem přesně v tomhle vidím budoucí problém F5J FAI - tak rok to bude super, jenže až úroveň naroste, tak začne lidi pořádně štvát, že o vítězství mezi špičkovými piloty nakonec rozhodne víceméně náhoda, tedy to, komu ukáže výškoměr při vypnutí ve v podstatě totožné výšce o kousek méně. Nechci si hrát na věštce, ale opravdu bych si na tohle vsadil. Na národní úrovni to snad nebude až tak vyhrocené, taky proto jsem se k investici do téhle kategorie už rozhodl - výškoměr mám objednaný a model tak na 80% bude objednaný v tomto týdnu, ale špička s tím bude mít problém velmi brzy... Nu což, až někdy dojde na ME/MS F5J FAI, tak se mě to týkat nebude, o tom, že bych se vyrovnal naší F3J špičce, která se jistě zapojí, si nedělám ani nejmenší iluze. Takže se s tím bude trápit někdo jiný :D

Více
14 roky 9 měsíce nazpět #4990 napsal Tomas Hruby
Mimochodem další "drby" z CZ týmu jsou na www.lmkct.cz/vzkazy/

Více
14 roky 9 měsíce nazpět #4991 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma ME F3J Bovec

Tomas Hruby napsal: ...A mimochodem přesně v tomhle vidím budoucí problém F5J FAI - tak rok to bude super, jenže až úroveň naroste, tak začne lidi pořádně štvát, že o vítězství mezi špičkovými piloty nakonec rozhodne víceméně náhoda, tedy to, komu ukáže výškoměr při vypnutí ve v podstatě totožné výšce o kousek méně...

Mezi F3J a F5J je dost zásadní rozdíl - "tohle je to, co ty podle mě pořád nechceš pochopit" - pokud mám použít Tvoje slova. Když někdo v F3J opravdu zariskuje s 1sec. startem do 60m a druhý poletí standardně do 200m, rozdíl mezi nimi bude max. 5 bodů (sekund), v F5J je to ale bodů 70 ! Takže podstatně větší prostor pro zisk nějakého bodového rozdílu. Ale možná to taky nechci pochopit, i to je možnost :lol:

Zpět k tématu, Jirka Ducháň super, jen tak dál :!:

Více
14 roky 9 měsíce nazpět #4992 napsal Tomas Hruby

Petr Dušek napsal: Mezi F3J a F5J je dost zásadní rozdíl - "tohle je to, co ty podle mě pořád nechceš pochopit" - pokud mám použít Tvoje slova. Když někdo v F3J opravdu zariskuje s 1sec. startem do 60m a druhý poletí standardně do 200m, rozdíl mezi nimi bude max. 5 bodů (sekund), v F5J je to ale bodů 70 ! Takže podstatně větší prostor pro zisk nějakého bodového rozdílu. Ale možná to taky nechci pochopit, i to je možnost :lol:

Zpět k tématu, Jirka Ducháň super, jen tak dál :!:

Jenže o to právě jde - když v F3J dva zariskují s 1s startem, tak se mezi nimi rozhodne v přímém souboji za zhruba stejných podmínek. Když ale v F5J dva lidi zariskují s letem do 50m a oba to uletí, tak vyhraje ten, komu výškoměr ukázal 48m nad druhým, kterému to vyjde na 52m. Tohle už je čirá loterie - neexistuje cesta, jak ze země vůbec takovýto rozdíl rozlišit, nehledě k té prodlevě 10s po vypnutí motoru, kdy tě rozdíl mezi "nulou" a mírným stoupáním hned odliší o třeba až 10metrů...
Problém je právě v tomhle - tedy docela velkém bodovém rozdílu za v podstatě nulový rozdíl. To, že je větší rozdíl mezi 50 a 200m je OK, v tom s tebou souhlasím, jenže to jsme právě u toho rozdílu mezi "normálním" a "špičkovým létáním". Dokud to budou létat taková paka jako třeba já (nikoho jiného nechci taktně jmenovat :D ), tak je vše celkem OK - tam bude skutečně zásadní to vypnutí v 50,100,150 či 200m. Jenže až se toho ujme špička, tak v těch "cca" 50m vypnou všichni a pak bude rozhodovat to v podstatě náhodné "cca" :( :(

Ale nic, kdyžtak to přesuňme do vlákna o F5J a tady držme palce našim. Mimochodem to čtení na odkazu ode mně je taky "husté", musí to tam být šílená zabíračka...

Více
14 roky 9 měsíce nazpět #4993 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma ME F3J Bovec
no ja se obavam ze to nastane vsech kategoriich.
treba i v tom blbem RCEJ.jedno jedine pristani mimo 100 a je konec nadeji ... proste kde je dost zapalenych lidi kteri tomu venuji a jsou na spici , tak to musi nastat at uz drive ci pozdeji.

kazdopadne drzim palce F3J letcům

Vygenerováno za 0.217 sekund