F3Q

Více
14 roky 4 měsíce nazpět #6375 napsal Jan Kubica
F3Q vytvořeno Jan Kubica
Pozor - toto nejsou to elektry (ale třeba mě Aleš nesmaže ;) )

Náhodou jsem při "studiu" pravidel narazil na F3Q - aerovlekané větroně. Zajímavostí je, že vlečná musí mít výškoměr, který větroň automaticky odpojí ve 200 m.

Jinak větroň musí být polomaketa, min. 3.5 m rozpětí, max. 5 kilo váhy, létá se rychlost a vzdálenost na bázi 250 m.

Na jednu stranu mě zarazilo, co všechno v těch FAI pravidlech je (ale to je asi moje chyba, že o tom nevím), na druhou stranu výškoměry opravdu to naše soutěžení mění ve všech ohledech.

H.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
14 roky 4 měsíce nazpět #6376 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma F3Q
neboj ... "kde je termika jsme taky" a tady je,tak v klidu ne ? :-D

jinak pravda,vyskomery vsude kde se podivas.

Více
14 roky 4 měsíce nazpět #6377 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma F3Q

Jan Kubica napsal: Zajímavostí je, že vlečná musí mít výškoměr, který větroň automaticky odpojí ve 200 m.

Výškoměr asi má vlečený větroň a ne vlečná... Korektní vypnutí by mělo by na tom konci, kde je větroň, netvrď mi, že vlečná v 200m zahodí lanko a nechá ho větroni viset na čumáku :o

Více
14 roky 4 měsíce nazpět #6378 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma F3Q
asi mas pravdu,ale neres takove "preklepy" ne ? :)

Více
14 roky 4 měsíce nazpět #6379 napsal Palo Lišhák
Odpověď od Palo Lišhák na téma F3Q
Na Slovensku sa veľké vlekané vetrone ťahajú do 400 m. Výškomer je vo vlečnej. Výškový "rozhodca" prijíma dáta z paluby vlečnej a hlási výšku obom pilotom. Vlečná podrovnáva do miernejšieho stúpania približne od 350-370 m a pri dosiahnutí 400 m sa vypína vlekaný vetroň ručne...
Neviem si dosť dobre predstaviť, ako by to vyzeralo pri automatickom vypnutí v strmom stúpavom lete... ;)

Více
14 roky 4 měsíce nazpět #6380 napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma F3Q
Aleši, termiku bohužel nelétají, jen rychlost a vzdálenost (=vymaž to :) )

Tomáši, v pravidlech je opravdu napsáno, že výškoměr je ve vlečné, viz 5.Q.1.2.2. c) (český překlad pravidel je v příloze). Možná to řeší toto ustanovení pravidel:

5.Q.1.2.2.f - Větroň musí být vybaven vlečným zařízením pracujícím s jednoduchou nylonovou smyčkou a umístěným ne dále než 10 cm za špičkou větroně. Nicméně ale nerozumím, co je jednoduchá nylonová smyčka.

Jinak možná ještě zmínka o tom, jak jsem na tuto kategorii narazil: díval jsem se na pravidla F3B, protože na jaře chceme zkusit výškoměrové "jako F3B" elektry, 200 m vstupní výšky a lety na bázi, ať si užijí i Iony a Optimy :-) . H.

Vygenerováno za 0.226 sekund