Autonomy non-stop (něco pro "cvoky")

Více
16 roky 6 měsíce nazpět #819 napsal Jan Kubica
Občas navštívím italské modelářské fórum (s pomocí překladače googlu a do angličtiny, do češtiny to bývá úplně nesrozumitelné). Na 5. nebo 6.12. plánují netradiční soutěž:

1. Model musí odpovídat pravidlům Autonomy.
2. Hromadný start.
3. Každých 20 minut (+/- 2 minuty) musí model prolétnout normální rychlostí do 3m nad zemí.
4. Každých 100 minut všichni přistanou na dobití vysílačů, přestávka 20 minut.
5. Pořadí podle celkem nalétaného času.

Link je tady: translate.google.cz/translate?js ... l=it&tl=en

Dva to prý už zkoušeli - 96 a 98 minut s F3J, ale je to především o fyzičce (proto ten nadpis :) ). H.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
16 roky 6 měsíce nazpět #820 napsal Tomas Suk
Nadherna ptakovina. Nejdelsi let v jednom kuse mam zatim 88minut (kresilko a hrnek s kafem nutne), vysilac mi vydrzi 4h. Tak kdy to udelame u nas Honzo ?
:)
Ale radeji nekdy az bude teplo, vcera jsem na svahu pristaval vzdy po 25 minutach, musel jsme se probehnout abych nezmrznul.

Více
16 roky 6 měsíce nazpět #821 napsal Tomas Hruby
Tohle je docela stará myšlenka - už někdy v počátcích elektroletu na konci 80tých let se létala i tzv. "třicetiminutovka", kdy šlo o nalétání 30min s nejkratším chodem motoru - už tehdy tam byl tuším v 5té a 15té minutě průlet nad vysílačem, aby se to nedalo nalétat v jediném stoupáku. Vzkříšení této myšlenky v kombinaci s autonomy specifikací mi docela dává smysl, přijde mi to jako daleko zajímavější než to sekání jednotlivých krátkých letů.
Jen je docela škoda, že ten nízký průlet má být "normální rychlostí" - to klasické "limbo" známé z F5B je totiž dokonalý zážitek a přitom by to vůbec nebylo v rozporu s principy termického létání - právě naopak by měl každý motivaci využít stoupáků co nejlépe, aby pak mohl výšku vyměnit za rychlost a vzápětí za novou výšku...

Více
16 roky 6 měsíce nazpět #822 napsal Jan Kubica

Tomas Suk napsal: Nadherna ptakovina. Nejdelsi let v jednom kuse mam zatim 88minut (kresilko a hrnek s kafem nutne), vysilac mi vydrzi 4h. Tak kdy to udelame u nas Honzo ?

Já mám rekord v termice 89:15, ale přistával jsem pro naprostou ztrátu zájmu o další létání. Popravdě právě ta délka mě na tom děsí. Nicméně je to další nápad do "zásobníku", možná by to šlo, jak píše Tomáš H., upravit třeba na 1 hodinu a měřit spotřebovanou energii. Nicméně, můžeme to na jaře v Dehtárech zkusit.

Tomas Suk napsal: Ale radeji nekdy az bude teplo, vcera jsem na svahu pristaval vzdy po 25 minutach, musel jsme se probehnout abych nezmrznul.

To mi povídej, právě jsem se vrátil z venku - trénuju! Ani jsem nebyl schopen rozebrat éro, budu muset vyhrabat rukavice :)

Tomas Hruby napsal: Jen je docela škoda, že ten nízký průlet má být "normální rychlostí" - to klasické "limbo" známé z F5B je totiž dokonalý zážitek a přitom by to vůbec nebylo v rozporu s principy termického létání - právě naopak by měl každý motivaci využít stoupáků co nejlépe, aby pak mohl výšku vyměnit za rychlost a vzápětí za novou výšku...

Tohle je diskutabilní, na italském fóru se o tom také mluvilo - F3J jde rozjet na 200 km/h, papírák začne při 100 měnit geometrii křídel... Takže tam nakonec dali ten průlet "normální" rychlostí. Taky se tam píše, že ty 3 m výšky bude ohraničovat 3 kW laser, kdo poletí výše, bude mít éro na plátky :lol:

Povzdech - už aby ty limitery/elektroměry byly, takových možností, co se dá vymyslet... Prý se na tom už pracuje.
H.

Více
16 roky 6 měsíce nazpět #824 napsal Tomas Hruby
Fakt je, že třeba už s lehoučkou RCEK verzí MiniCorada se dá udělat limbo, které má smysl - odhaduji, že bych se z výšky 200m dostal bez motoru zpátky tak minimálně do 70-80-m, což není špatný začátek pro honění termiky...

Více
16 roky 6 měsíce nazpět #825 napsal Jan Kubica

Tomas Hruby napsal: Fakt je, že třeba už s lehoučkou RCEK verzí MiniCorada se dá udělat limbo, které má smysl - odhaduji, že bych se z výšky 200m dostal bez motoru zpátky tak minimálně do 70-80-m, což není špatný začátek pro honění termiky...

Tomáši, pokud budou mít všichni stejná/porovnatelná letadla (a nemyslím F3J, třeba i EasyGlidery), tak proč ne, určitě by to zvýšilo atraktivitu. Ale pro ty velké "kompozity" by asi opravdu za příhodného počasí stačilo jedno jediné stoupání na celou soutěž (taky citát z té diskuse). Což by možná byl námět pro větroňáře :) H.

Vygenerováno za 0.188 sekund