F5J

Více
16 roky 3 měsíce nazpět #1469 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma F5J

Jan Kubica napsal: Mně se udělal názor, že to bude na nějakou 2m, okolo 3/4 kila, 800 W (3S2200 nebo tak). Těším se. H.

Mně se zase udělal názor, že je to Backfire, 1,2kg/1,2kWx10sec. Je sice teprve březen, ale doufám že Ježíšek už si to zapisuje... :lol:

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
16 roky 3 měsíce nazpět #1470 napsal Ivan Horejsi
Odpověď od Ivan Horejsi na téma F5J
Neni to zadna tajnost, agenda se sice blbe hleda ale je na

www.fai.org/aeromodelling/system ... agenda.pdf

a navrh je na strane 69.

Seznam clenu SC je na

www.fai.org/aeromodelling/contac ... e?i=95&f=8

Mel bych do Lausanne jet (v polovine dubna), takze opatrim zapis z jedneni subkomise a zjistim, jestli to plenum schvali.
Po podzimni debate na RV groups mne navrh prekvapil, nevime jestli je to mineno vazne nebo jenom vypustena bublina.
Uvidime.

Více
16 roky 3 měsíce nazpět #1471 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma F5J
Díky Ivane, tak to je přesně to, co se debatovalo už loni, tedy defakto doslova převzatá úloha termika z F5B/F.
No koneckonců proč ne, pokud budou dostupné limitery, což asi budou, tak by to mohlo být docela zábavné a určitě to má šanci oslovit tu nemalou skupinu lidí, kteří mají různé nadupané hotlinery, ale nejsou schopni či ochotni jít do "ostré" F5B/F.
Ovšem na druhé straně to není náhrada F5J Euro...

Více
16 roky 3 měsíce nazpět #1472 napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma F5J
Stručný překlad:

F5J (Nová kategorie)

Soutěž v době trvání letu a přesnosti přistání

Specifikace modelu
Maximální plocha 150 dm2
Maximální hmotnost 5 kg
Plošné zatížení 12 až 75 g/dm2
Typ baterie LiPo
Omezení energie 200 Watt-min

Úloha
a) Úloha musí být ukončena do 600 sekund po vypuštení modelu a končí zastavením modelu po přistání
b) Pilot rozhoduje na jak dlouho a jak často zapne motor
c) Doba kluzu se sčítá a za každou celou sekundu kluzu je jeden bod
d) Za každou celou přelétanou sekundu přes 600 sekund se jeden bod odečte
e) Dodatečné body za přistání
model zastaví v kružnici o průměru 30 m - 10 bodů, 20 m - 20 bodů, 10 m - 30 bodů, vzdálenosti se měří od středu kruhu k nosu modelu
f) Pokud model přistane později než 630 s po zahájení úlohy, body za přistání nebudou

Zdůvodnění
1. Nová kategorie bude pouze úlohou v době trvání letu pro začátečníky a může přinést novou krev do F5B.
2. Na trhu je hodně modelů vhodných pro dobu trvání letu, ale ne pro vzdálenost.
3. Organizace soutěže v době trvání letu je snadná.
4. Úlohu lze létat ve skupinách, takže není potřeba tolika času.

Podpůrné informace: pravidla následují pravidla F5B 5.5.4.6 úloha v době trvání letu a přistání

Tomas Hruby napsal: Ovšem na druhé straně to není náhrada F5J Euro...

Náhrada ne, ale jméno bude muset být jiné...

Petr Dušek napsal: ... ale doufám že Ježíšek už si to zapisuje... :lol:

Pokusy a pozorováním jsem zjistil, že Ježíšek musí být Číňan, takže pokud od něho něco chceme, nezbývá než "rozsypaný čaj" :mrgreen:

H.

Více
16 roky 3 měsíce nazpět #1473 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma F5J

Jan Kubica napsal: Pokusy a pozorováním jsem zjistil, že Ježíšek musí být Číňan, takže pokud od něho něco chceme, nezbývá než "rozsypaný čaj" :mrgreen:

H.

Hele sice mě občas iritují tvé výpočty, ale že seš to ty, tak ti i přes to pomůžu:

亲爱的耶稣,我想作为礼物飞机

znamená to Milý Ježíšku, chci jako dárek letadlo :D :lol: :P :mrgreen:

Více
16 roky 3 měsíce nazpět #1474 napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma F5J
好事,谷歌的,是吧?

Zpět k tématu - proč myslíš, že to je pro "nadupané hotlinery"? Určitě záleží na počasí, ale já si v této souvislosti vždy vzpomenu na tu australskou LEG, hotliner v 50 m neustředíš, nebo jo? A taky se mi zdá, že když není přistání, budou "ušáci" lepší. Myslím si, že to opravdu povede k nějakému vývoji nových modelů, protože schopnost rychlého letu už vůbec nebude podstatná (30 m/s při stoupání vydrží i papírák), bude záležet spíše na termice. Jo, motor bude důležitý (opět mé oblíbené, že hodnocení bude přistání minus časový rozpočet na přistání minus motor), ale pilotní chybou toho půjde zkazit mnohem více. A že se bude létat nízko, na to bych vzal jed.

Mně se to líbí čím dál tím víc. Ještě sehnat limiter - Ivane, budou?
H.

Vygenerováno za 0.254 sekund