Rcej u konce s dechem?

Více
15 roky 8 měsíce nazpět #2581 napsal Zbyněk Smola
Rcej teprve začala a už aby se bála o svou existenci. Tedy u nás na Moravě je znatelný úbytek závodníkú i pořadatelů. Ti co mají vyhovující modely jistě pár soutěží odletí, ale nemají takové ambice aby jeli 200 a více km daleko(a to jsem tu vzdálenost jistě přehnal). A noví, na co se trápit s převodovkou, půjdou rovnou do Rcek.
Co tak max tři serva a motor napřímo? Já vím že v Čechách se lítá víc (tiše závidím) např. pro mě je to daleko.
Jaký je Váš názor na vývoj Rcej?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
15 roky 8 měsíce nazpět #2582 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Rcej u konce s dechem?
pokud muzu mluvit za sebe : ja to odlitam, pokud to je nekde jako dvojsoutez ... a to jen proto,ze mam dve era,a beru to jako trening na rcek
na samotne rcej nikam nejedu

Více
15 roky 8 měsíce nazpět #2583 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Rcej u konce s dechem?
Bavili jsem se o tom v Lomnici... V podstatě to vypadá, že prakticky nikdo není ochoten dělat na to nové specializované letadlo, létat se to tu a tam bude, ale spíš tak na dožití. Já třeba možná do nyní nevyužité Siesty S400 dám, ale je to přesně ta situace "využít něco starého", žádný rozvoj.

Můj naprosto osobní názor (a vím, že mě za to pár lidí bude chtít zabít) je takový, že je velká škoda, že se neuskutečnila ta úprava RCEJ, aby létaly stříďáky a plechovky dohromady - plechovky by šly během sezóny dopryč a měli bychom jednu kategorii a netříštily by se síly. Když už se RCEJ zachovaly, tak by asi opravdu prospělo je nějak více odlišit od RCEK, třeba ta cesta "2-3 serva a pouze S400/6V napřímo" není špatný nápad. Ale reálný dopad si netroufám odhadovat, popravdě jsem spíš trochu skeptický.

Více
15 roky 8 měsíce nazpět #2611 napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Rcej u konce s dechem?

Tomas Hruby napsal: Když už se RCEJ zachovaly, tak by asi opravdu prospělo je nějak více odlišit od RCEK, třeba ta cesta "2-3 serva a pouze S400/6V napřímo" není špatný nápad. Ale reálný dopad si netroufám odhadovat, popravdě jsem spíš trochu skeptický.

Odlišit - raději stylem létání, nechat definici modelu dle RCEK, ale létat jako v RCE7 - MMR a termiku, ne padání :) . Podle mě je snaha o zachování plechovek v době, kdy vyjde stříďák pomalu levněji, hodně velkým krokem zpátky. Navíc by to mělo tu výhodu, že by stačilo udržovat jen jeden model.
H.

Více
15 roky 8 měsíce nazpět #2617 napsal Jiří Veselovský

Jan Kubica napsal: Podle mě je snaha o zachování plechovek v době, kdy vyjde stříďák pomalu levněji, hodně velkým krokem zpátky. Navíc by to mělo tu výhodu, že by stačilo udržovat jen jeden model.

Honzo, asi nemáš správné informace. Např. ode mne žádná snaha o zachování plechovek nevzešla. Naopak jsem loboval za to, aby se už v příští sezóně nelítaly. Zhruba z 5 klubů jsem byl ale upozorněn, že oni plechovky létat budou, některé kluby v nich budou mít seriály tak jako v minulých létech. Co bys udělal ty? Zakončil plechovkovou éru direktivně? Dokonce bude MČR RCEJ 2011 ve Vsetíně. Zároveň jsem byl požádán, aby se v pravidlech nedělaly žádné změny. To jsem samozřejmě rád splnil, protože si stále myslím, že vyhynou samy (že by už v příští sezóně?) a na změny už není prostor ani chuť.

Navrhované změny - např. přímý náhon, 2 serva a pod. znamenají příliš velký zásah do konstrukce eroplánů (v podstatě nové modely) a na to není nikdo ze stávajících "plechovkářů" zvědavý. Mají mj. drahé (velmi drahé) převodovky a ty je nutné spotřebovat.

Jan Kubica napsal: kdy vyjde stříďák pomalu levněji, hodně velkým krokem zpátky

Ano, stříďák v konečném důsledku vyjde o hodně levněji, to se ví. Ale řekni to "plechovkářům" (cestou se můžeš stavit taky třeba u V-dvojkařů, to jsou ještě větší dinosauři).

Více
15 roky 8 měsíce nazpět #2618 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Rcej u konce s dechem?
dinosauři hehe ...
MCR 400 uvitam, ostatne jako i velke F5J .. vse co je obdoba RCEK a muzu tam pouzit jedno ze svych dvou letadel bez vetsich zasahu (vymena motoru se nepovazuje za vetsi zasah)

Vygenerováno za 0.192 sekund