- Obdržená poděkování: 0
Rcej u konce s dechem?
- Jiří Veselovský
- Malý bůh
-
Méně
Více
15 roky 8 měsíce nazpět #2625
napsal Jiří Veselovský
Ano, bavíme se o sezóně 2012.
Po pravdě řečeno, za zrušení jsem začal lobovat na MČR v Hranicích ( i když některé kroky byly už na jaře), protože tam byla největší koncentrace potenciálních pořadatelů. Myslel jsem si, jak se všem uleví a jak budou šťastní, že jim sundám z krku nepříjemné jho, ale hned první dvě jednání mě vrátila na zem. No a pak už mě jen dorazila rána do zad z vlastních řad a tím jsem to vzdal.
Ještě k tomu nápadu vyměnit plechovky za velké elektriky. Myslel jsi to tak, že by to bylo jen početně kus za kus?
Odpověď od Jiří Veselovský na téma Rcej u konce s dechem?
No, v tom jsem si nebyl právě jistý. Tak jak to píšeš, tak to má logiku a já to pro jistotu ještě prokonzultuju s těmi nejvyššími místy.Petr Dušek napsal: na návrh trenéra novou kategorii přidat, může ji taky zrušit,
Ano, bavíme se o sezóně 2012.
Po pravdě řečeno, za zrušení jsem začal lobovat na MČR v Hranicích ( i když některé kroky byly už na jaře), protože tam byla největší koncentrace potenciálních pořadatelů. Myslel jsem si, jak se všem uleví a jak budou šťastní, že jim sundám z krku nepříjemné jho, ale hned první dvě jednání mě vrátila na zem. No a pak už mě jen dorazila rána do zad z vlastních řad a tím jsem to vzdal.
Ještě k tomu nápadu vyměnit plechovky za velké elektriky. Myslel jsi to tak, že by to bylo jen početně kus za kus?
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
15 roky 8 měsíce nazpět #2626
napsal Petr Dušek
To zrušení kategorie samozřejmě nemyslím direktivní ze strany trenéra, ale po jednání (či mírném nátlaku) ze strany trenéra...
Odpověď od Petr Dušek na téma Rcej u konce s dechem?
Ano, prostě že to písmeno J by pro tuto kategorii bylo příhodné, abychom tu abecedu už dál nevybírali.Jiří Veselovský napsal: Ještě k tomu nápadu vyměnit plechovky za velké elektriky. Myslel jsi to tak, že by to bylo jen početně kus za kus?
To zrušení kategorie samozřejmě nemyslím direktivní ze strany trenéra, ale po jednání (či mírném nátlaku) ze strany trenéra...
- Jiří Veselovský
- Malý bůh
-
Méně
Více
15 roky 8 měsíce nazpět #2627
napsal Jiří Veselovský
Co se týká písmenek, tak jsem měl zato, že pro velké elektriky se uvažuje o "T". Tuhle otázku bych zatím nechal otevřenou. Taky nevím, kdo vybral pro "enka" "N" a další.Petr Dušek napsal: Ano, prostě že to písmeno J by pro tuto kategorii bylo příhodné, abychom tu abecedu už dál nevybírali.
No o tom jsem právě psal, že moje jednání s pořadateli byl mírný nátlak v mezích zákona. Zatím bez úspěchu.Petr Dušek napsal: po jednání (či mírném nátlaku) ze strany trenéra...
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
15 roky 8 měsíce nazpět #2628
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Rcej u konce s dechem?
Já si myslím, že na podobné slučování třeba "s bonusem" je už pozdě, tohle jsme navrhovali kdysi, ale tím, že se z řady důvodů (nemá cenu rozebírat) společné létání plechovek a stříďáků nepovedlo a vznikly RCEK byla asi příležitost ztracena.
K tomu "násilnému" slučování - ono by to občas neuuškodilo. RCV1 je sice relikt, ale ničemu neškodí, to se prostě s ničím netluče. U RCEJ/RCEK tu ale o jisté zbytečné tříštění sil jde a ku prospěchu elektroletů u nás to není. Zas ale nějak extrémní to není.
Neodpustím si ale poznámku, že daleko křiklavější případ je situace RCEN/RCEO, kde došlo k faktickému rozpadu Čech a Moravy a těmto kategoriím to velice uškodilo - tady by bylo uplatnění jisté autority ze strany SMČR velmi namístě
K tomu "násilnému" slučování - ono by to občas neuuškodilo. RCV1 je sice relikt, ale ničemu neškodí, to se prostě s ničím netluče. U RCEJ/RCEK tu ale o jisté zbytečné tříštění sil jde a ku prospěchu elektroletů u nás to není. Zas ale nějak extrémní to není.
Neodpustím si ale poznámku, že daleko křiklavější případ je situace RCEN/RCEO, kde došlo k faktickému rozpadu Čech a Moravy a těmto kategoriím to velice uškodilo - tady by bylo uplatnění jisté autority ze strany SMČR velmi namístě
- Jaroslav Nezhyba
- Expert
-
Méně
Více
15 roky 8 měsíce nazpět #2629
napsal Jaroslav Nezhyba
Odpověď od Jaroslav Nezhyba na téma Rcej u konce s dechem?
K těmu označování elektrokategorií u nás bych podal krátké vysvětlení.Elektro kategorie začínající písmenem F jsou uznána FAI jako mezinárodní a je možno v nich konat ME ,MS a jiné soutěže.Pravidla F mohou být i několik let jako prozatímní-F5F,ale v tomto případě se nemohou konat vrcholné soutěže(MS a ME)ostatní soutěže jsou povoleny.Totéž se týká i RC modelů větroňů.Označení naších národních kategorií je jiné,což je logické-RCEN až RCEK.Čili F5J u nás by neměla existovat.Pokud někdo podá návrh na novou kategorii velkých elekter,asi dostane název podle vžitých zvyklostí v KLe MČR,kde je touto agendou pověřený člen předsednictva.Po schválení jsou tato pravidla brána jako prozatímní =nekonají se MČR,ale mohou se organizovat soutěže na území CZ s různými názvy.K rušení kategorií-nemá smysl něco rušit,stačí i jedna soutěž ,aby se kategorie udržela při životě.Let.modelářství je hobby ,proč si sem zanášet nesmyslné návyky z ostatních odvětví občanského života ?Takže,pokud bude zájem o vznik nové národní kategorie velkých elekter,cesta je volná a plně ji podpořím.Dodatek-pravidla měla být pokud možno stejná ,jako slovenské znění.Jen se budou lišit názvem.
- Jiří Veselovský
- Malý bůh
-
Méně
Více
15 roky 8 měsíce nazpět #2630
napsal Jiří Veselovský
Ano Jardo, díky za vysvětlení.
Značení podle FAI jsme nikdy použít nechtěli, šlo by do kolize. Respektujeme značení podle KLeM ČR a i pro nové připravované elektrokategorie s tím počítáme.
Značení podle FAI jsme nikdy použít nechtěli, šlo by do kolize. Respektujeme značení podle KLeM ČR a i pro nové připravované elektrokategorie s tím počítáme.
Vygenerováno za 0.206 sekund