sportovni rad 2011

Více
15 roky 5 měsíce nazpět #3168 napsal Petr Lokvenc
Odpověď od Petr Lokvenc na téma sportovni rad 2011

Jiří Veselovský napsal: protože se to stejně už nedá změnit

Jirko, alespoň ten rozporuplný bod (9.6.7.7.2e), který je zřejmým nechtěným nedopatřením, by se v pravidlech na svazových stránkách opravit nedal?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
15 roky 5 měsíce nazpět #3169 napsal Zbyněk Smola
Odpověď od Zbyněk Smola na téma sportovni rad 2011
Ano Futabu neznám ale např. u jednosměrného Assanu pokud nepřijme Vf modul signál z přijímače nedojde k spárování. Vyzkoušeno, dosah signálu z přijímače je cca 40m.
Mě šlo ale o jiné. Třeba letos to nikdo neřešil, možná z nevědomosti. Když si ale uvědomíte jak se řešily pravidla a proč se Luděk Novotný nestal mistrem v Hranicích. To se může zase opakovat.

Více
15 roky 5 měsíce nazpět #3170 napsal Jaroslav Nezhyba
Odpověď od Jaroslav Nezhyba na téma sportovni rad 2011
Pánové,pokud by jste chtěli vědět více než Jirka V.nebo já-můžete vznést dotaz na www.svazmodelaru.cz/odbornosti/k ... Dotazy.php
Na těchto stránkách je to jen prázdné tlachání o všem a o ničem....viz některé příspěvky o umírajících kategoriích RCEN a RCEJ...
Do dnešního dne se nikdo nenašel ,kdo by dělal trenéra RCEN-aspoň Petr L.se uvolil na nepopulární práci s Žebříčky 2011.
Ona celá tahle situace je dosti složitá....dejte dotaz ....a pak můžete diskutovat dále.Pokud by jste chtěli ,aby dosavadní trenér RCEK a RCEJ na funkci rezignoval-pokračujte v polemice ....ono je toho na jednoho docela dost !!!

Více
15 roky 5 měsíce nazpět #3171 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma sportovni rad 2011

Zbyněk Smola napsal: Ano Futabu neznám ale např. u jednosměrného Assanu pokud nepřijme Vf modul signál z přijímače nedojde k spárování. Vyzkoušeno, dosah signálu z přijímače je cca 40m.

Assan neznám, ale to co popisuješ je stejně OK, protože při nějakém zpětném kanálu s "pididosahem" by byl za letu přenos vyloučen.
Problém a možný protest se týká vyloženě plně obousměrných řešení - Duplex, IFS/XPS, tuším Hitec Aurora a ten multiplexí M-Link atd.

Jinak ale naprosto rozumím kam směřuješ, taky mě letošní dění kolem pravidel nepotěšilo.

Více
15 roky 5 měsíce nazpět #3172 napsal Jiří Veselovský
Odpověď od Jiří Veselovský na téma sportovni rad 2011

Petr Lokvenc napsal: alespoň ten rozporuplný bod (9.6.7.7.2e),

Petře, i přesto, že jsme asi ze stejné staré školy, tak v tomto bodu žádný rozpor nevidím. Víme, že za přeletění pracovního času je penalizace 30 bodů. Pokud se to někomu povede, tak potom nechápu, proč by tam měl poletovat dál a koledovat si, že bude po 60 sec v tom kole diskvalifikován. Určitě bude v zájmu každého, aby se dolů sesypal co nejrychleji a netřeba to snad ani ošetřovat pravidly.
Doufám, že jsem pochopil správně, na co se ptáš. Pokud ne, ozvi se.

Více
15 roky 5 měsíce nazpět #3173 napsal Jiří Veselovský
Odpověď od Jiří Veselovský na téma sportovni rad 2011

Tomas Hruby napsal: Pravda je, že v RCEJ si to docela říká o malér - pokud by někdo chtěl být svině a ten protest fakt podal, tak prostě musí být všichni uživatelé Duplexu diskvalifikováni, znění pravidel je v tomto naprosto jednoznačné, není tam žádná "úhybná klička". A pokud by to jury smetla ze stolu, tak lze zpochybnit soutěž jako celek stížností na SMČR...
Upřímně z toho mám docela špatný pocit

Zopakování faktů neuškodí. Už před třemi roky jsem na zasedání KLeM ČR vystoupil s připomínkou týkající se právě přenosu informací u systémů 2,4GHz. Připomínka byla akceptována a dostala se i do zápisu.
V současné době asi opravdu už nic neuděláme, i když všichni víme, že je to průser. To, že to prošlo v letošní sezóně bez protestů není argument. Je potřeba to řešit, ale jinde, ne zde.
Když se stále nic nedělo (proč, viz odpověď v jiném vlákně), tak jsme s dr. Nezhybou připravili jednoduchou větičku, která by šla aplikovat nejen do elektroleteckých kategorií a to:
g) U systémů 2,4 GHz je povolen pouze přenos informace o stavu palubního napětí a ztrátě dosahu.

Bohužel už nebyla možnost ji zakomponovat do jednotlivých pravidel.

Tome, včera jsme o tom spolu mluvili, ale jak už jsem říkal, tak v úrovni malého trenéra není k dispozici žádný nástroj, který by tohle vyřešil.

Vygenerováno za 0.234 sekund