- Obdržená poděkování: 0
RCEJ nově
- Jan Kubica
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4581
napsal Jan Kubica
Jirko,
proč bys chtěl v F5J měnit bodování přistání a povolovat "přitažení" motorem? Mimochodem, na RCG k tomu už diskuse proběhla s výsledkem, že možnost zapnout motor dost významně ovlivňuje chování pilota a proto F5J nebude nic pro "zbabělce".
Obecně:
Podle mě je omezení vstupní výšky pro kluz správným a v podstatě asi jediným způsobem, jak udělat soutěž termickou. Soutěž s VMR se mi zdá nikdy nemůže fungovat, protože pořád platí, že 1 s motoru je třeba 30 s kluzu, takže to vždy povede na tlak na výkon pohonu a přistávání.
Přitom:
Výškoměr je jedním, řekl bych že až extrémním způsobem, protože naprosto upozadí elektrickou část.
Druhou "nevýhodou" F5J je tlak na rozpětí, povede to k velkým F3J apod. modelům.
Takže já si myslím, že omezit nějak velikost modelů (třeba podle RCEK), pohon (třeba podle RCEK) a dobu chodu motoru (třeba 20 s) je krok správným směrem.
Takže, jak jsem psal výše - omezte si v RCEK motor na 20 s naximálně, nic jiného se měnit nemusí a bude se létat termika.
A náměty pro diskusi:
Dokonce je tu i možnost dát těch 20 s jako maximum a třeba zavést přídavné body za dřívější vypnutí motoru (20 bodů za 1s?). Třeba.
V Itálii létají 2M s maximem 7 min, ve finále 10. Podle mě je to rozumné, přeci jen s menším modelem se nedá doletět tak daleko.
H.
Odpověď od Jan Kubica na téma RCEJ nově
Jiří Veselovský napsal: A jak se zminil Tomashr, nechce to žádná národní specifika (s výjimkou přitažení motorem a zpřísnění bodování za přistání?!)
Jirko,
proč bys chtěl v F5J měnit bodování přistání a povolovat "přitažení" motorem? Mimochodem, na RCG k tomu už diskuse proběhla s výsledkem, že možnost zapnout motor dost významně ovlivňuje chování pilota a proto F5J nebude nic pro "zbabělce".
Obecně:
Podle mě je omezení vstupní výšky pro kluz správným a v podstatě asi jediným způsobem, jak udělat soutěž termickou. Soutěž s VMR se mi zdá nikdy nemůže fungovat, protože pořád platí, že 1 s motoru je třeba 30 s kluzu, takže to vždy povede na tlak na výkon pohonu a přistávání.
Přitom:
Výškoměr je jedním, řekl bych že až extrémním způsobem, protože naprosto upozadí elektrickou část.
Druhou "nevýhodou" F5J je tlak na rozpětí, povede to k velkým F3J apod. modelům.
Takže já si myslím, že omezit nějak velikost modelů (třeba podle RCEK), pohon (třeba podle RCEK) a dobu chodu motoru (třeba 20 s) je krok správným směrem.
Takže, jak jsem psal výše - omezte si v RCEK motor na 20 s naximálně, nic jiného se měnit nemusí a bude se létat termika.
A náměty pro diskusi:
Dokonce je tu i možnost dát těch 20 s jako maximum a třeba zavést přídavné body za dřívější vypnutí motoru (20 bodů za 1s?). Třeba.
V Itálii létají 2M s maximem 7 min, ve finále 10. Podle mě je to rozumné, přeci jen s menším modelem se nedá doletět tak daleko.
H.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4582
napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma RCEJ nově
Soutěž F5J podle FAI bez specifik je naplánována na tuto neděli 17.7. v Hořicích. Více napíšu do tématu soutěže, tady je to přeci jen o RCEJ.
- Jiří Veselovský
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4583
napsal Jiří Veselovský
Odpověď od Jiří Veselovský na téma RCEJ nově
Petře, souhlasím s námitkou a asi bude dobré uspořádat nějaké grémium.
P.S.
V neděli teda nebude zčásti autonomy? Mám připravený eroplán.
P.S.
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4584
napsal Tomas Hruby
Ahoj Petře, pokud máš ten "předpisový FAI" výškoměr, tak bych docela uvítal krátkou ukázku už v sobotu. Přijedu na RCEK, ale v neděli se bohužel na "pokusné akce" nedostanu, ač mě to dost mrzí
Odpověď od Tomas Hruby na téma RCEJ nově
Petr Dušek napsal: Soutěž F5J podle FAI bez specifik je naplánována na tuto neděli 17.7. v Hořicích. Více napíšu do tématu soutěže, tady je to přeci jen o RCEJ.
Ahoj Petře, pokud máš ten "předpisový FAI" výškoměr, tak bych docela uvítal krátkou ukázku už v sobotu. Přijedu na RCEK, ale v neděli se bohužel na "pokusné akce" nedostanu, ač mě to dost mrzí
- Jan Kubica
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4585
napsal Jan Kubica
Já chci taky raději autonomy
, ale výškoměr budu mít taky, pro každý případ. H.
Odpověď od Jan Kubica na téma RCEJ nově
Jiří Veselovský napsal: P.S.
Já chci taky raději autonomy
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 11 měsíce nazpět #4587
napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma RCEJ nově
Debatu na téma soutěže F5J s výškoměry přesouvám sem:
stoupak.cz/portal/forum/viewtopic.php?f=3&t=307
stoupak.cz/portal/forum/viewtopic.php?f=3&t=307
Vygenerováno za 0.242 sekund