RCEN versus RCEO

Více
14 roky 10 měsíce nazpět #4683 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma RCEN versus RCEO
Mimochodem Honzo jedna poznámka - pokud byste chtěli pro RCEN udělat něco opravdu významného, tak co takhle zase po tuším třech letech udělat prestižní MČR? Letiště Suché je podle všeho velmi dobré, kdyby se povedlo sehnat nějaké sponzory na ceny, podobně jako to svého času skvěle dokázal M. Kučera v Soběslavi ( modelweb.fotozona.cz/2008/06/ohl ... -2008.html ), tak by nějaká dvoudenní společenská akce mohla oslovit hodně lidí i mezi těmi, kdo "eNka" už normálně nelétají...

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
14 roky 10 měsíce nazpět #4684 napsal Petr Lokvenc
Odpověď od Petr Lokvenc na téma RCEN versus RCEO

Tomas Hruby napsal: řekl bych, že je dnes daleko méně pořadatelů ochotných přimhouřit oči, než třeba před třemi roky.

No jo. Nedivím se - opatrnost, svazové pojištění,(ne)spolehlivost kontroly pravosti a platnosti soukromého pojištění ...
Přesto ale například na našich soutěžích F3F pravidelně startují kamarádi z Polska.

Více
14 roky 10 měsíce nazpět #4687 napsal Tomas Hruby
Já se taky vůbec nedivím, to ale nic nemění na tom, že to trochu problém je :(

Více
14 roky 10 měsíce nazpět #4722 napsal Petr Cejnar
Odpověď od Petr Cejnar na téma RCEN versus RCEO
Už mi to nedá abych se neozval. Výborný, vynikající nápad. Tomáš H klepnul na hlavičku. Uspořádejte MČR v RCEN v Suché. Určitě přijedu.
- Penalizace za přistání mimo pásmo 30x4m - když letadlo spadne z lodi, tak se utopí, když vyjede z dráhy tak se rozbije, proto penalizace.
- 60 bodů penalizace, stanoveno po propočtu, není to náhodně vybraná hodnota (ale dá se diskuovat).
- Přistání na lainu - letadla též přistávají na runwey (je jednodušší přistávat odkudkoliv jak mi to vyjde - kruh).
V zahraničí se též přistává do různých prostorů (kruh není dogma - ale je nejjednodušší)
- Proč by nemohli létat kamarádi třeba z Polska nebo Germany? Jsou li v organizaci polských, německých modelářů a mají průkazku organizace není problém? Na veřejnou soutěž nemusí být licence FAI. Pojištění se vztahuje na soutěže v kalendáři SMČR, soutěžní kategorie dle pravidel FAI a národních a na účastníky soutěže dle výsledkové listiny. Jsou i další podmínky na co se pojištění vztahuje (to ale jinde).
- RCEN je kategorie pro všechny a bez velkých omezení. Skoro jako RCEK (teď si koleduji) tam to taky vyženou do nebes a pak padají - ALE MAJÍ SPECIÁLY. To v RCEN nemusí a nic se neměří, kromě přistání a času.
Ideální pro mládež ať je to RCEN nebo RCEO - jako začátečnická kategorie dobrý.Vždyť se dá létat i s polystyrénem. Bohužel nejsou lidi - a to je zatím problém.

Více
14 roky 10 měsíce nazpět #4723 napsal Tomas Hruby

Petr Cejnar napsal: - Penalizace za přistání mimo pásmo 30x4m - když letadlo spadne z lodi, tak se utopí, když vyjede z dráhy tak se rozbije, proto penalizace.

Petře já si teď rýpnu - když letadlo přistává na lodi, tak se neutopí jen proto, že ho zabrzdí přistávací hák. A přistání na lodi ve výsledku daleko víc odpovídá dosednutí na přesný bod (pravě do místa, kde se zachytí hák). Ovšem jakékoli podobné zpomalení je v RCEN přísně zakázáno, takže ti to podobenství moc nesedí :D :D

Dělám si sice trochu legraci, ale pravdou je, že mi tahle přirovnání moc nesedí - model a skutečné letadlo jsou zkrátka něco jiného, s modelem jdou dělat věci, které by pro pilota ve skutečnosti znamenaly smrt, naopak ale má pilot celou řadu výhod, které postrádá model...

Více
14 roky 10 měsíce nazpět #4724 napsal Petr Cejnar
Odpověď od Petr Cejnar na téma RCEN versus RCEO
Tomáši teďs už bychom se chytali za slovíčka (Na loď nepřistáváš taky pod úhlem třeba 60st vůči podélné ose lodi . apod.) Bojuj za MČR v Suché. Teď, kdyby nekolidoval termín, tak jsem do Suché jel (byly RC V2 ve Strakonicích-naše tradiční soutěž, nadával mi Míra Kučera z Bechyně, že jsme nepřijeli na RCEN-4 kusy a pod.). Polovinu soutěžících v Suché znám osobně a rád bych je pozdravil a polétal bych s nimi. Nekoukejme se na jisté soutěže (pravidla) z pohledu BORCE, který něco umí. Ten může létat "náročnější", "dražší" kategorii (třeba RCEK,RCEJ nebo F5B). Tady jde o to zalétat si na poli vedle baráku, přitahnout i další (členství v SMČR není snad takovou překážkou) a prostě pohoda. Může klidně létat na soutěži 8 - 10 lidí. Proč NE ? No a žebříček je dnes "podle mého názoru" jenom taková nástavba u národních kategorií, možná pro porovnání s jinými modeláři, se kterými se třeba za celý rok nesetkám ( třeba severní Čechy - jižní Morava). Proto možná i to mistrovství - jedna soutěž - no proč NE ? Dalo by se více diskutovat.

Vygenerováno za 0.189 sekund