- Obdržená poděkování: 0
Termická čidla
- Jan Kubica
- Autor
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 9 měsíce nazpět #5225
napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Termická čidla
Asi to bude působit absurdně, ale dovedu si představit "silný tým", který na to bude mít lidi, pokud by byl elektronický přenos zakázán. A i ta blikátka lze obejít, protože jejich signál lze zakódovat (blikají čidla jak vlevo, tak vpravo a jen jeden člověk ví, že vlevo bliká, když tam termika je, a vpravo naopak :lol: ). A jak píšeš, v případě F3J/F5J asi není problém pokrýt kruh 1 km od startoviště čidly a zpracovávat jejich signály v počítači. To by potom "létání na jistotu" dostalo úplně jiný obsah.
Hmm, je to nečestné a nesportovní, ale v dnešní "elektronické" době asi i dost reálné. Když si vzpomenu, jaké problémy byly/jsou/budou s telemetrií, tak tedy pravidlotvůrcům ani trochu nezávidím. Nicméně to už mě zase napadá mé oblíbené tvrzení, že v pravidlech všechno popsat nelze a že je nutné se spolehnout na dodržování předpisů nepsaných, některé věci se prostě nedělají. H.
Hmm, je to nečestné a nesportovní, ale v dnešní "elektronické" době asi i dost reálné. Když si vzpomenu, jaké problémy byly/jsou/budou s telemetrií, tak tedy pravidlotvůrcům ani trochu nezávidím. Nicméně to už mě zase napadá mé oblíbené tvrzení, že v pravidlech všechno popsat nelze a že je nutné se spolehnout na dodržování předpisů nepsaných, některé věci se prostě nedělají. H.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- pavol polonec
- Expert
-
Méně
Více
14 roky 9 měsíce nazpět #5226
napsal pavol polonec
Odpověď od pavol polonec na téma Termická čidla
je to uplne bezna vec
termicke cislo tj 7m bič+ 10m mylarom ,sirka 5cm mi bezpecne umoznila vyhrat MSR P30![:) :)]()
inak profi to je takto:
picasaweb.google.com/1005888498 ... 9473806434
alebo male PDA so softom a grafickym zaznamom:
picasaweb.google.com/1005888498 ... 5450301650
termicke cislo tj 7m bič+ 10m mylarom ,sirka 5cm mi bezpecne umoznila vyhrat MSR P30
inak profi to je takto:
picasaweb.google.com/1005888498 ... 9473806434
alebo male PDA so softom a grafickym zaznamom:
picasaweb.google.com/1005888498 ... 5450301650
- Jiří Veselovský
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 9 měsíce nazpět #5227
napsal Jiří Veselovský
Přece jen ještě něco. Jezdil s námi jeden kluk, který dovedl situaci podle výchylky ručky analyzovat tak dobře, že na jeho pokyny jsme byli fakt úspěšní. V praxi to znamenalo, že dovedl rozpoznat jen malé nevýznamné utržené bublinky a nebo déletrvající nasouvanou oblast.
Podle tehdejších pravidel s tím problém nebyl. Dneska má v sobě A- dvojka víc elektroniky než naše káčko, včetně serv, zdrojů a dálkově ovládaného determáku. Samozřejmě i el. vyhledávač v terénu. A to už nemluvím o nekonečných vlecích s krouživým hákem.
Prima Palo, na tebe jsem úplně zapomněl, viz výše.
Odpověď od Jiří Veselovský na téma Termická čidla
Ano, to je přesně to, co jsem zapomněl zmínit. I o tohle tenkrát byla snaha. Dostat pod kontrolu vývoj a průběh meteo situace v daném místě. Je ale fakt, že jsme to až k takové dokonalosti nedohnali i když prostředky na to byly. Většinou jsme dělali ve vrchlabské Tesle a tam tohle všechno bylo, ale jak už jsem psal, tak se zapisovačem jsme po letišti neběhali.Tomas Hruby napsal: Jenže když k tomu přidáš grafické zpracování (tehdy to byl pás navíjejícího se papíru a na něj zápis), a vidíš to tedy tak nějak "celkově", tak to najednou začne vypadat daleko názorněji.
Přece jen ještě něco. Jezdil s námi jeden kluk, který dovedl situaci podle výchylky ručky analyzovat tak dobře, že na jeho pokyny jsme byli fakt úspěšní. V praxi to znamenalo, že dovedl rozpoznat jen malé nevýznamné utržené bublinky a nebo déletrvající nasouvanou oblast.
Podle tehdejších pravidel s tím problém nebyl. Dneska má v sobě A- dvojka víc elektroniky než naše káčko, včetně serv, zdrojů a dálkově ovládaného determáku. Samozřejmě i el. vyhledávač v terénu. A to už nemluvím o nekonečných vlecích s krouživým hákem.
Prima Palo, na tebe jsem úplně zapomněl, viz výše.
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 9 měsíce nazpět #5228
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Termická čidla
Díky Palo, zrovna nějakou tu fotku s "pásem papíru" jsem sem chtěl dát, ale nemohl najít, ta od tebe je přesně to, co jsem chtěl
- pavol polonec
- Expert
-
Méně
Více
14 roky 9 měsíce nazpět #5229
napsal pavol polonec
Odpověď od pavol polonec na téma Termická čidla
OT
este jedna vychytavka na lokaciu volneho ale aj rc modelu
www.optimaltracking.com/en/gps-modelisme
cele to stoji 300€ ,zobrazuje to vsetky TX v okoli,presnost v terene vyikajuca
![:) :)]()
sice je to troach tazsie do A2 ale podla kamarata z francie buduci rok bude tx polovicny co do velkosti tak hmotnosti
este jedna vychytavka na lokaciu volneho ale aj rc modelu
www.optimaltracking.com/en/gps-modelisme
cele to stoji 300€ ,zobrazuje to vsetky TX v okoli,presnost v terene vyikajuca
sice je to troach tazsie do A2 ale podla kamarata z francie buduci rok bude tx polovicny co do velkosti tak hmotnosti
- Jan Kubica
- Autor
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 9 měsíce nazpět #5230
napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Termická čidla
Zeptám se tedy přímo: smí se používat termická čidla nebo ne? A nemyslím "dlouhej bambus se stuhou". Dík, H.
Vygenerováno za 0.194 sekund