- Obdržená poděkování: 0
Článek o F5J...
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 6 měsíce nazpět #6008
napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Článek o F5J...
Abych použil slova klasika - "dovolím si rýpnutí", tedy vlastně rýpnutí dvě.
Tomáši, myslím že by nebylo na škodu trochu připomenout tvůj vlastní názorový obrat na tuto kategorii... třeba by to byla dobrá inspirace i pro ostatní - zatím ještě odpůrce výškoměrů.
Druhá věc - věta "3 celkem lokální soutěže" mě docela nadzvedla... škoda že nám někdo z centra nepředvede, jak se dělá nelokální soutěž...
![:( :(]()
Třetí věc - bez ohledu na předešlé, celkem nepodstatné připomínky, dík za pěkný článek
.
Tomáši, myslím že by nebylo na škodu trochu připomenout tvůj vlastní názorový obrat na tuto kategorii... třeba by to byla dobrá inspirace i pro ostatní - zatím ještě odpůrce výškoměrů.
Druhá věc - věta "3 celkem lokální soutěže" mě docela nadzvedla... škoda že nám někdo z centra nepředvede, jak se dělá nelokální soutěž...
Třetí věc - bez ohledu na předešlé, celkem nepodstatné připomínky, dík za pěkný článek
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Tomas Hruby
- Autor
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 6 měsíce nazpět #6009
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Článek o F5J...
Petře, malinká polemika - já měl zásadní výhrady proti původní FXJ, na tom nic neměním. Zrovna tak nic moc neměním na názoru, že by větší "zábava" byl ten původní návrh od Steva na "energy limiter" a MMR (i jen tak mimochodem získaná data z Unilogu v Shocku ukazují, že by létaní se 150-200W/min vůbec nebyla legrace - v grafu vidím W/min a hezky rychle to mizí). Nicméně jsem ale docela rád, že se něco dostalo pod FAI, což dává naději na systematický vývoj a zdá se, že by současná podoba mohla být pro rozjezd přijatelná - spíš uvidíme, co se bude dít, až konkurence zhoustne, možná se dobrý dojem zkazí, nicméně nemuselo by to být neudržitelné.
Ad lokální soutěž -asi víš, jak jsem to myslel. Pokud vymyslíš nějaký výstižnější pojem bez hanlivého podtextu (tohle rýpnutí beru), tak to ochotně upravím, nemám s tím problém.
EDIT - nedalo mi to a vymyslel jsem lepší formulaci sám
Ad lokální soutěž -asi víš, jak jsem to myslel. Pokud vymyslíš nějaký výstižnější pojem bez hanlivého podtextu (tohle rýpnutí beru), tak to ochotně upravím, nemám s tím problém.
EDIT - nedalo mi to a vymyslel jsem lepší formulaci sám
- Jan Kubica
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 6 měsíce nazpět #6010
napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Článek o F5J...
Tomáši, i já si rýpnu a taky dokonce 2x:
- watt za minutu je dost nesmyslná jednotka, správně je watt krát minuta
- nebuď pořád takový "sýc", trochu optimismu by Ti neškodilo![:) :)]()
Výškoměry mají úplně neskutečný rozjezd, něco takového v historii zaznamenaly snad jen A-dvojky (alespoň podle literatury, tolik zase nepamatuji). Přitom pod výškoměry počítám i HL (tj. FXJ), ve Velké Británii a USA se prostě námitkami nezabývají a létají. Nicméně si myslím, že F5J jsou lepší a že na to nakonec přijdou i "Anglosasové".
A že se nechytily EL - lidi nechtějí (ať již z nevzdělanosti nebo pod tíhou tradice) pouštět motor za letu (vím o tom svý). Lidi chtějí větroně a tak je mají.
A nakonec ještě jednu poznámku k termickým elektroletům bez výškoměrů (či obecněji "kouzelných krabiček"). V podstatě se nikde a nikomu žádné omezení pohonu nepovedlo, ani ty malé outrunnery ne (i když si u nás pár lidí myslí, že jo), vždy jen na pár let a na malém území, výškoměry se zdají být "jiné kafe". H.
- watt za minutu je dost nesmyslná jednotka, správně je watt krát minuta
- nebuď pořád takový "sýc", trochu optimismu by Ti neškodilo
Výškoměry mají úplně neskutečný rozjezd, něco takového v historii zaznamenaly snad jen A-dvojky (alespoň podle literatury, tolik zase nepamatuji). Přitom pod výškoměry počítám i HL (tj. FXJ), ve Velké Británii a USA se prostě námitkami nezabývají a létají. Nicméně si myslím, že F5J jsou lepší a že na to nakonec přijdou i "Anglosasové".
A že se nechytily EL - lidi nechtějí (ať již z nevzdělanosti nebo pod tíhou tradice) pouštět motor za letu (vím o tom svý). Lidi chtějí větroně a tak je mají.
A nakonec ještě jednu poznámku k termickým elektroletům bez výškoměrů (či obecněji "kouzelných krabiček"). V podstatě se nikde a nikomu žádné omezení pohonu nepovedlo, ani ty malé outrunnery ne (i když si u nás pár lidí myslí, že jo), vždy jen na pár let a na malém území, výškoměry se zdají být "jiné kafe". H.
- Tomas Hruby
- Autor
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 6 měsíce nazpět #6011
napsal Tomas Hruby
Jedno mi věř - vůbec mi nebude vadit, když se skepse nenaplní a vše bude fungovat skvěle dlouhodobě ![:-) :-)]()
O mimořádném zájmu o F5J nepolemizuji - taky proto vůbec neváhám srovnávat s významem přijetí F3J, bohužel ale o to víc mě mrzí aktuální situace v ČR
O mimořádném zájmu o F5J nepolemizuji - taky proto vůbec neváhám srovnávat s významem přijetí F3J, bohužel ale o to víc mě mrzí aktuální situace v ČR
- Jan Kubica
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 6 měsíce nazpět #6012
napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Článek o F5J...
Tak Petr má výškoměr asi rok a půl, já od jara, ty s klukem měsíc. Jeden si přivezl Ivanovi - to je tedy 5. 3 soutěže na 5 lidí není zase tak špatné (optimismus za každou cenu :lol: ). Podle mě je teď podmínkou nutnou, aby se dal výškoměr normálně v Česku koupit.
Co udělat o Vánocích nějakou demo soutěž, nejlépe asi v Praze, tam to mají všichni stejně daleko (i případní "čumilové").
Prosím nemáš info o F5J v Německu? Přeci jen to tam mám blíže než na Slovensko.
Dík, H.
Co udělat o Vánocích nějakou demo soutěž, nejlépe asi v Praze, tam to mají všichni stejně daleko (i případní "čumilové").
Prosím nemáš info o F5J v Německu? Přeci jen to tam mám blíže než na Slovensko.
Dík, H.
- Tomas Hruby
- Autor
- Malý bůh
-
Méně
Více
14 roky 6 měsíce nazpět #6013
napsal Tomas Hruby
Spíš náznaky - třeba ta jednoznačná reakce Stefana Meze na dotaz o úpravě Unilogu pro F5J jasně ukazuje, že se tím němci zabývat chtějí (velký posun, když jsem se ho kdysi ptal na klasické FXJ, tak mě poslal dopryč, že ho to nezajímá).
Jinak zásadní je, zda opravdu spadne F5J pod Contest modelsport - www.contest-modellsport.de/ - prý prakticky jistě, ale oficiální info jsem ještě neviděl.
Jan Kubica napsal: Prosím nemáš info o F5J v Německu? Přeci jen to tam mám blíže než na Slovensko.
Dík, H.
Spíš náznaky - třeba ta jednoznačná reakce Stefana Meze na dotaz o úpravě Unilogu pro F5J jasně ukazuje, že se tím němci zabývat chtějí (velký posun, když jsem se ho kdysi ptal na klasické FXJ, tak mě poslal dopryč, že ho to nezajímá).
Jinak zásadní je, zda opravdu spadne F5J pod Contest modelsport - www.contest-modellsport.de/ - prý prakticky jistě, ale oficiální info jsem ještě neviděl.
Vygenerováno za 0.199 sekund