Žebříčky počítající se čtyřmi nejlepšími soutěžemi

Více
16 roky 6 měsíce nazpět #778 napsal Martin Falticko
Tak v evropském seriálu soutěží Contest Eurotour zavedli pro rok 2010 to, že se bude žebříček vyhodnocovat ze čtyř nejlepších soutěžních výsledků jednotlivých účastníků. Co myslíte, bylo by rozumné totéž zavést i u nás? Letos v kategorii RCEJ sice rozhodl nejvyšší počet vítězství, ale i tak - výsledky jsou docela těsné. Jaký je asi tak poměr lidí, kteří chtějí soutěžit pro to, aby se umístili do žebříčku, a těch, co soutěží pro radost?

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
16 roky 6 měsíce nazpět #780 napsal Jiří Veselovský

Martin Falticko napsal: Jaký je asi tak poměr lidí, kteří chtějí soutěžit pro to, aby se umístili do žebříčku, a těch, co soutěží pro radost?

Neodpovím přímo na váš dotaz, ale jen bych chtěl upřesnit kritéria pro zařazení do celostátního žebříčku (např. v RCEJ), která jsou ve Sportovním řádu ČR. Správně by do žebříčku měl být zařazen soutěžící, který se zúčastnil 3 soutěží a více. Je to už letitá praxe a myslím si, že s tím trenéři jednotlivých kategorií při sestavování žebříčků nemají problém (mimochodem vás to čeká taky jako trenéra).
Já jsem zavedl ještě to, že mám v pracovní verzi zařazeny všechny soutěžící (s jednou, dvěma ... soutěžemi) a to jen proto, že i tito kolegové udělali na letišti konkurenční prostředí a posílili tuto kategorii. Takže proč je nezveřejnit.
Ovšem do konečného pořadí v celostátním žebříčku jsem už striktně dodržel to, že jsem použil vždy 3 nejlepší výsledky z celé sezóny a rozdělil jsem žáky a juniory od seniorů tak, jak mi to ukládá Sportovní řád ČR.

Vaši otázku kolik lidí soutěží pro umístění do žebříčku a kolik jen pro zábavu, nedovedu zodpovědět. Vím jen, a dost mě to překvapilo už před několika roky, že si mnoho soutěžících nechává potvrdit své výkony a následně získávají výkonnostní body pro získání dalších ocenění. Viz opět Sportovní řád ČR.

Vámi navrhovaný model (započítat 4 nejlepší soutěže) by asi nic nezměnil, určitě ne principielně. Pokud jsem vás dobře pochopil. To je ale můj, subjektivní názor, který se může lišit od ostatních názorů.

A ještě poznámku. Letos v kategorii RCEJ tak úplně nerozhodl nejvyšší počet vítězství, započítané byly 3 nejlepší výsledky (jak už jsem se zmínil) a to nás bylo celkem 5, kteří jsme je měli stejné. O konečném pořadí rozhodovaly až další výsledky, tzv. "škrtací". Je to dobře vidět v pracovní verzi žebříčků.

Tak jen doufám, že jsem to napsal srozumitelně.

Více
16 roky 6 měsíce nazpět #793 napsal Martin Falticko
Díky za odpověď. U RCEO vedu žebříček již od loňské sezóny (zatím tedy na webu). Program na stránkách je napsán docela obecně, aby se jím mohly zpracovávat výsledky i jiných kategorií a automaticky se vytvářely žebříčky. Takže to nebude problém. Taky si myslím, že by mohlo být trochu matoucí, když by se najednou změnil počet soutěží v žebříčku, ale za zkoušku nic nedáme, tak aspoň jako neoficiální pokus by to mohlo stát za to...

Více
16 roky 6 měsíce nazpět #794 napsal Jiří Veselovský
OK, já jsem měl trochu obavu, abyste si nemyslel, že vám dávám školení. Vycházel jsem jen z toho, že mechanismus zpracování nemusí být všeobecně známý. Zdravím vás.

Vygenerováno za 0.235 sekund