F5J-400 - Než jsme se rozhoupali,tak už to existuje

Více
13 roky 6 měsíce nazpět #8544 napsal sgames
ja si take myslim,ze ctrl+c a pak ctrl+v s rozdilem 100'' je idelani a dokonale reseni.

a co se tyka poradatelu a soutezi, tak to ja klidne takovou soutez udelam jedna dve ALE musim mit pocit,ze vubec nekdo prijde :-/

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
13 roky 6 měsíce nazpět #8545 napsal Jaroslav Nezhyba
Aleši souhlasím-máme stejný názor.

Více
13 roky 6 měsíce nazpět #8546 napsal Jaroslav Nezhyba
Prostudujte si,prosím,poslední Zápis č.13.z jednání předsednictva KleMČR
www.svazmodelaru.cz/odbornosti/k ... Zpravy.php

Více
13 roky 6 měsíce nazpět #8547 napsal Tomas Hruby
No tak podle bodu o alkoholu by šlo i na některých MČR diskvalifikovat hodně přes půlku soutěžících :D Jsem docela zvědavý, který pořadatel si jako první troufne tohle uplatnit...

Více
13 roky 6 měsíce nazpět #8548 napsal sgames
"seznam motoru nebude" jsem se docetl.
krom teda alkoholtesteru ktery bude :)

Více
13 roky 6 měsíce nazpět #8550 napsal Jan Kubica
Zápis č. 13
RCEK - vypadla i obchodní síť
Alkohol - to je jen začátek, já bych zakázal i kouření :lol: . A co volňáskáři - ti "chlastat" mohou, když neřídí?

Slovenská pravidla - shrnutí f5jfun.com/web/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?2808.post
- pořád rozlišují FAI a neFAI
- i malé výškoměry musejí mít motor 2208 ????
- nevím, co znamená výškoměr 200m/30s, možná jen zkopírovaná specifikace

Pravidla F5J-100
Já pořád vidím problém v tom, že F5J vznikla "shora" a rovnou jako pravidla mezinárodní. Podle mě je právě toto příčinou vlažného přijetí. Soutěž podle znění pravidel opravdu může uspořádat pouze pár klubů u nás, protože jinak je možné celkem snadno soutěž "shodit" protesty. Kdyby bylo po mém (viz dále), udělal bych z F5J prozatímní národní pravidla třeba RCEV(ýškoměr), která by zjednodušila organizaci soutěží a nechala organizátorům určitou volnost. Až praxe by ukázala, co by bylo potřeba doplnit. Podle mé představy by tato RCEV měla omezení rozpětí na 4m s tím, že se společně létají a zvlášť hodnotí velké a malé modely.

Všimli jste si třeba, že Bořetice už jsou taky mezinárodní? Tím pádem pro mě nezajímavé, pojedu raději do Itálie, Španělska nebo USA. Trochu tomu (možná i) rozumím: na FAI soutěž je potřeba zázemí a peníze a ty lze získat jen prestiží a zařazením do nějaké tour, cupu nebo grand prix. Ale potom se F5J určitě nerozšíří (mimo okruh zájemců o mezinárodní létání).

A nakonec "moralita" - co je tak skvělého na tom, že se pár lidí dohodne a nařídí, jak bude ta která kategorie vypadat, respektive co je špatného na tom, že se o případné změně dlouho mluví a diskutuje? Já bych taky uměl být osvícený panovník, jenomže to nikdy žádnému nevydrželo dlouho. Podle mě je schopnost diskutovat a dohodnout se cenná.

Z Tasmánie zdraví, H.

Vygenerováno za 0.260 sekund