Stopalcovka

Více
13 roky 6 měsíce nazpět #8622 napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Re: Stopalcovka
Podle mě by F5J-100 měla být kopií F5J. Tj. letová úloha stejná jako ve velkých, můžeme se bavit o uspořádání startoviště, finále, apod., ale do letové úlohy bych nesahal. Náborové kategorie máme a létat na pevnou výšku mi přijde dnes už zpozdilé či překonané.

Zavést omezení doby chodu motoru do RCEK by byl býval správný krok, ale i na to už je, obávám se, pozdě. Co už vůbec nechápu, je prokládání kol soutěže v jedné kategorii kategorií druhou. Nemusím chápat všechno :)
H.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
13 roky 6 měsíce nazpět #8624 napsal Jiří Veselovský
Odpověď od Jiří Veselovský na téma Re: Stopalcovka
Jednoznačně souhlasím s Honzou. Létat ve stylu spínače je úplně mimo (vyzkoušel jsem si to v Holíči) a moc nechápu, proč bych si měl předem ubírat jeden taktický prvek v létání (mám na mysli volbu výšky vypnutí, notabene když mám výškoměr, který to umí).
Asi budu za padoucha, ale popravdě se mi slovenský návrh pravidel nelíbí a to tak, že skoro vůbec. Což v konečném důsledku nic neznamená. Válka nebude. :dry:
Pokud bych měl napsat nějaký závěr, tak když už "stopalcovky", určitě s úlohou F5J. :)

Více
13 roky 6 měsíce nazpět #8625 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re: Stopalcovka
Honzo : tim myslim to,ze kdyz se leti 4 skupiny RCEK, tak klidne muze byt vlozena jedna "stopalcovka" a spracovavana samostatne.

ostatni stihnou nabit baterie za tech 10 minut,a pritom se podivaji a nekteri i zaleti s vyskovymi spinaci.

Jirko : upřímně ja bych byl rád, kdyby se na zkoušku lítalo cokoliv. co bude špatné se létat přestane samovývojem. každopádně já osobně pořádám dvě ALA SKpravidla.

Více
13 roky 6 měsíce nazpět #8627 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Re: Stopalcovka
Aleši problém je v tom, že pokud bude zájemců více, tak se prostě dvě kategorie za den rozumně nestihnou :( Zkusili jsme letos v Plzni (RCEK-F5J) a ač je Plzeň z řady důvodů vždy spíše "komornější" akce, tak i tak to bylo hodně na hraně. Už loni když jsem neúspěšně apeloval na pořadatele, aby víc pořádali F5J, tak jsem to navrhoval spíš do kombinace s RCEN, kde je obvykle fakt pár lidí, s RCEK to prostě pro jednodenní akci moc nevychází :-(
Ty máš představu, že budou 4 rundy RCEK a 1 runda "stopalcovek", ale to právě nemáš zaručeno - přihlásí se ti půlka lidí do obou kategorií a už budeš v časovém presu...

Jinak k pravidlům - bohužel na 100% souhlasím s Jirkou. Ve velké většině případů nám kolegové v SK mohou sloužit za vzor, ale zrovna ta idea "stopalcovek" se zachováním pohonu RCEK se jim vůbec nepovedla, nebál bych se to označit až za úlet :dry:

Více
13 roky 6 měsíce nazpět #8628 napsal sgames
Odpověď od sgames na téma Re: Stopalcovka
kdyz dam limit 15 lidi na "stopalcovky" tak hold kdo prijde ten mele.
navic klidne si muzu zmirnit cas treba na 7 minut. je to fuk, jde proste o to to zkusit.
kdzy to bude mit uspech, klidne udelam regulerlni stopalcovou soutez.

a ano, SK "Stopalcovky" jsou s motory fakt mimo.tady se snaddrzet nemusime ne?

Více
13 roky 6 měsíce nazpět #8636 napsal Milan Chalupník
Odpověď od Milan Chalupník na téma Re: Stopalcovka
Jeden hlas z lidu, můj názor je také ponechat vše v duchu F5J, jenom omezit rozpětí. I to jiné bodování nad 200m, které navrhuje Tomáš, je podle mě jakási odlišnost zbytečně navíc.

Vygenerováno za 0.395 sekund