Pravidla F5J pro 2014

Více
13 roky 2 měsíce nazpět #9122 napsal Mirek Kotula
Odpověď od Mirek Kotula na téma Re: Pravidla F5J pro 2014
Změna startoviště se jeví jako správná. Tímto způsobem, start a přistání na jednom bodě se běžně používá (sice proti pravidlu) v kategorii RCEK a nemusí se z místa startu na přistávací bod přecházet, třeba i dvacet metrů. Při tomto přesunu může dojít ke ztrátě orientace, pádu na zem a třeba i vizuální ztrátě modelu. Určitě každý tento pocit vizuální ztráty modelu už zažil. Není to nic příjemného.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
13 roky 2 měsíce nazpět - 13 roky 2 měsíce nazpět #9123 napsal Milan Chalupník

Mirek Kotula napsal: Při tomto přesunu může dojít ke ztrátě orientace, pádu na zem a třeba i vizuální ztrátě modelu. Určitě každý tento pocit vizuální ztráty modelu už zažil. Není to nic příjemného.

Jojo, Holíč, zbytečný pohled na zem k bodu (přestože mě Luděk M. vzorně vedl za flígr) , pak nahoru, záměna modelu, dlouhá doba spokojeného řízení, než jsem byl na divokou akrobacii mého éra v dáli křikem upozorněn. Nález po třech hodinách, vše dobře dopadlo. Je to hned.
Poslední úprava: 13 roky 2 měsíce nazpět

Více
13 roky 2 měsíce nazpět #9124 napsal Mirek Kotula
Odpověď od Mirek Kotula na téma Re: Pravidla F5J pro 2014
Milane, koukám, že další se už ke ztrátě vizuálního kontaktu s modelem nepřiznají. Asi s tím nemají problém.

Více
13 roky 2 měsíce nazpět #9125 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Re: Pravidla F5J pro 2014
Za sebe můžu říct, že ztrát vizuálního kontaktu jsem měl až dost (víc než by se mi líbilo), tím se nijak netajím, ale zrovna při přesunu k bodu v tom nevidím problém prakticky vůbec. Prostě se na bod jde (za vedení pomocníka) obvykle jde v nějakou vhodnou chvíli, buď před přistáním, kdy už jsme v menší výšce nebo v momentu, kdy máme model dobře pod kontrolou, chodit v momentu, kdy jsme někde na hraně, vesměs není nutné.

Jinak mě se na tom novém návrhu letové plochy nelíbí hlavně to, že to může být docela bordel. Vezměte to reálně - budeme startovat 15 metrů po větru před koridorem, takže vlastně budeme házet model přímo na koridor pro pohyb lidí? Tak to se třeba při zablbnutí motoru všichni "utlučeme smíchy" :( Když si tam třeba časoměřič nechá židli a ty o ni rozcákneš model, kterému by se při současných pravidlech nestalo nic, jen bys ho sebral na poli před sebou, tak pochopíš :( A obecně budou jistě štěstím bez sebe časoměřiči na velkých akcích - takhle trávili většinu času v koridoru s možností většinu času sedět na židli, teď se to pro ně stane o poznání náročnější.

Více
13 roky 2 měsíce nazpět #9127 napsal Milan Chalupník
Já v tom přecházení taky až tak moc velký problém nevidím, jen jsem si vzpoměl na tu úsměvnou událost. Co mají říkat například hoši z F3F, co ti se nachodí po různě blbě schůdném povrchu, ve větru a rychlosti, než si sednou. My šlapeme po rovině, a sotva nám to letí.

Více
13 roky 2 měsíce nazpět #9128 napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Re: Pravidla F5J pro 2014

Tomas Hruby napsal: Jinak mě se na tom novém návrhu letové plochy nelíbí hlavně to, že to může být docela bordel. Vezměte to reálně - budeme startovat 15 metrů po větru před koridorem, takže vlastně budeme házet model přímo na koridor pro pohyb lidí?

Nová úprava se mi rozhodně nezdá dokonalá, ale zrovna tohle je tam ošetřeno, v okamžiku startu musí být koridor prázdný, tzn. bez lidí.

Vygenerováno za 0.168 sekund