- Obdržená poděkování: 1
Firmware pro RCEV
Takže pokud někdo udělá dejme tomu toto :
Mám firmu, kamarád má taky firmu. Oběma se daří. Moje firma koupí od kámoše z např z dotací drahý stroj, kamarád vydělá. Já mám stroj. Bohužel mi zákazník stroj odmítl koupit, a já mam vrátit peníze. Ty jsem už ale investoval a tak zkrachuji. Firmu přepíšu na nějakého nebožáka, majetek převedu na ženu a děti. EU utře nos, zaměstnanci utřou nos , já vyhraji ale VŠE je podle zákona. Budeš v očích zaměstnanců hajzlík a podvodník ? Budeš
Chápu že to přirovnání je dost mimo mísu, ale tak na mě působí tvá odpověď.
*** /nadsázka a trošku humor ***
a teď vážně.
Ano pravidla mají díry, velké díry.. uznávám. Částečně za to mohu i já. To je vše pravda. ALE proč pořád hledáme kličky jak kličkovat. Pokud někdo přijde na soutěž a výškoměr mu bude ukazovat "něco" jak jsi poznamenal, tak nevím jak se k tomu postavit podle pravidel, ale rozhodně vím jak se k němu postavím lidsky...
Hele uznávám, je to děravé, ale prosím nehledejme co je špatně, ale co je dobře. S pravidly můžeme pracovat a na další rok předložit mnohonásobně lepší verzi. Možná by mohl R.Novotný zde hodit svojí verzi pravidel ? ta byla vážně dobrá
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Jan Kubica
- Malý bůh
-
- Obdržená poděkování: 0
Aleš Krátký napsal: *** nadsázka a trošku humor ***
Takže pokud někdo udělá dejme tomu toto :
Mám firmu, kamarád má taky firmu. Oběma se daří. Moje firma koupí od kámoše z např z dotací drahý stroj, kamarád vydělá. Já mám stroj. Bohužel mi zákazník stroj odmítl koupit, a já mam vrátit peníze. Ty jsem už ale investoval a tak zkrachuji. Firmu přepíšu na nějakého nebožáka, majetek převedu na ženu a děti. EU utře nos, zaměstnanci utřou nos , já vyhraji ale VŠE je podle zákona. Budeš v očích zaměstnanců hajzlík a podvodník ? Budeš
Chápu že to přirovnání je dost mimo mísu, ale tak na mě působí tvá odpověď.
*** /nadsázka a trošku humor ***
a teď vážně.
Ano pravidla mají díry, velké díry.. uznávám. Částečně za to mohu i já. To je vše pravda. ALE proč pořád hledáme kličky jak kličkovat. Pokud někdo přijde na soutěž a výškoměr mu bude ukazovat "něco" jak jsi poznamenal, tak nevím jak se k tomu postavit podle pravidel, ale rozhodně vím jak se k němu postavím lidsky...
Hele uznávám, je to děravé, ale prosím nehledejme co je špatně, ale co je dobře. S pravidly můžeme pracovat a na další rok předložit mnohonásobně lepší verzi. Možná by mohl R.Novotný zde hodit svojí verzi pravidel ? ta byla vážně dobrá
Aleši, Ty si pořád pleteš morálku a společenské zákony na jedné straně a sportovní pravidla. Pochopím, že se Ti nemusí líbit, když někdo najde díru v pravidlech a využije ji, zvlášť když "my jsme to tak nemysleli", ale to není ani v nejmenším podvod. H.
PS: V sobotu budu lítat F5J FW, protože restart je zbabělost a zaslouží si nejhoršího opovržení
Já bych řekl, že zbabělost jsou klapky - trumbera, co nedovede přistát na bod bez nich, není pilot... A vlastně jsou zbabělost i křidélka, machr to uřídí jen S+V..... No, a poznámka, že morálka a sportovní pravidla jsou něco naprosto odlišného, ta nepotřebuje dalšího komentáře
Tak, teď vynecháme sarkasmus a řekněme si otevřeně - ano, když pojedu písmenko po písmenku a budu hledat chyby, najdu je v každých pravidlech, nejen těch na RCEV. Ano, v nich se jich 58 přepisy mezi verzemi a půlroční lítačkou mezi SMČR a tvůrci několik vyskytlo - i když podle mého mínění nejsou nijak zvlášť závažné (že má výškoměr ukazovat výšku nad terénem letiště, kde probíhá soutěž a ne nad kostelem v Horních Lužánkách je snad jasné i průměrnému foxteriérovi, ale dobrá, můžeme to specifikovat do mrtě). Ano, můžete tyto nesrovnalosti případně využít a dohadovat se, než budou opraveny, chcete-li. Otázka je, proč.... Vždycky jsem si myslel, že modeláři jsou komunita se smyslem pro fair-play a ne banda vočůránků, co pro pohárek, diplom a vyhonění si vlastního ega udělají cokoliv... Tak jen doufám, že nejsem přehnaný idealista.
- Ivan Horejsi
- Malý bůh
-
Vyhrocujete to uplne zbytecne. Ne, zadna pravidla nejsou dokonala. Od toho je tady ovšem komise, aby sbirala namitky, vyhodnocovala je a pripadne predavala pro upravy KLeM.
To je uplne normani.
Letos plati soucasna pravidla. Tecka.
Kdyby nekoho zajímalo, jak to funguje v FAI, otevřete si agendu pro zasedani v minulem tydnu.
www.fai.org/downloads/ciam/CIAM_2014_Plenary_Agenda
Vetsinou se jedna prave o upravy pravidel.
I.
- Jan Kubica
- Malý bůh
-
Petr Koláska napsal: Tak, teď vynecháme sarkasmus a řekněme si otevřeně - ano, když pojedu písmenko po písmenku a budu hledat chyby, najdu je v každých pravidlech, nejen těch na RCEV.
Petře, klidně si ta silná slova ušetři a raději mi vysvětli, jak mám poznat, co je v pravidlech chyba a co je tam schválně? Víš, ono těch případů, kdy se kategorie vyvinula úplně jinak, než autoři zamýšleli, je spousta a nejen v modelařině (kdyby se smělo doporučovat, co by se mělo číst, tak Darwina
Zmiňuješ tady několikrát vlastní software..... no tak ho napiš, jsem zvědavý, co ti bude měřit a jak to obhájíš v souvislosti se současnou podobou pravidel. A lítej s ním.... Když máš pocit, že je tam taková díra, že naprosto v pohodě projde takový soft a výškoměr, který někoho značně zvýhodní, tak všichni budou jen koukat s otevřenou pusou (a nejpozději do příští sezóny ti ho zakážou
Já nevím, my jsme podle těch pravidel lítali rok a i když podle zdejší diskuze to vypadá, že nejpozději na druhé soutěži měl nastat totální kolaps, nic takového se nestalo..... jenže kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde. A o tom, že k dokonalosti mají daleko i pravidla daleko starší a vylítanější, svědčí onen odkaz Ivana Hořejšího. Docela jsem si početl.