- Obdržená poděkování: 0
Jaký výškoměr pro RCEV a RCEP v roce 2026
2 měsíce 1 týden nazpět #25931
napsal xlfd
Ahojte modeláři, po letech jsem zprovoznil starý model a chtěl bych zase vyjet na nějakou soutěž (létal jsem RCEJ a RCEK).
Pochopil jsem to tak, že mě bude stačit se dovybavit výškoměrem.
Mám vysílač Duplex DC-24, NEmám JETIbox, tak by mě dávalo smysl si pořídit výškoměr, který bude spolupracovat přímo s JETI Duplex EX (pro trénování/zábavu).
Máte nějaký typ, který by byl vhodný a schválený a dal se koupit?
Tady jsem něco přečetl a pochopil jsem,
že by to mohl umět AMS od MAVSense,
ale ten nikde nevidím, že by se dal koupit.
A pak asi MVario2 EX rev.2 přímo od JETI.
Potřebuju si teda pořídit JETIbox na zobrazení po soutěžním letu?
Nebo jaká je praxe?
Máte někdo zkušenost s MVario2 EX nebo s tím AMS?
Poradí někdo? Díky
Pochopil jsem to tak, že mě bude stačit se dovybavit výškoměrem.
Mám vysílač Duplex DC-24, NEmám JETIbox, tak by mě dávalo smysl si pořídit výškoměr, který bude spolupracovat přímo s JETI Duplex EX (pro trénování/zábavu).
Máte nějaký typ, který by byl vhodný a schválený a dal se koupit?
Tady jsem něco přečetl a pochopil jsem,
že by to mohl umět AMS od MAVSense,
ale ten nikde nevidím, že by se dal koupit.
A pak asi MVario2 EX rev.2 přímo od JETI.
Potřebuju si teda pořídit JETIbox na zobrazení po soutěžním letu?
Nebo jaká je praxe?
Máte někdo zkušenost s MVario2 EX nebo s tím AMS?
Poradí někdo? Díky
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
2 měsíce 1 týden nazpět - 2 měsíce 1 týden nazpět #25932
napsal pik
Odpověď od pik na téma Jaký výškoměr pro RCEV a RCEP v roce 2026
Tak to sis nemohl vybrat lepší chvíli ![;) ;)]()
Praxe je taková, že naprostá většina používá Altis. Má tudíž nějakou zásobu a problém který právě řešíš na nás čeká až zásoby dojdou.
Každopádně vlákno s touhle problematikou před pár dny založil Václav Jeništa, tak si svoje dotazy mohl hodit přímo tam, ať je to pohromadě. Hodně štěstí v hledání.
To AMS je popsané tady www.mavsense.com/cs/katalog/Senzory/@p/AMS/
koupit se dá, zdá se, třeba hír. profimodel.cz/en/telemetrie/900691-kavan...h-8596450087835.html
Je to sice asi nějaká vytuněná verze, ten původní už nemají profimodel.cz/en/telemetrie/347311-mav-s...Zi55AHfP9UAO3_amJL7p
Praxe je taková, že naprostá většina používá Altis. Má tudíž nějakou zásobu a problém který právě řešíš na nás čeká až zásoby dojdou.
Každopádně vlákno s touhle problematikou před pár dny založil Václav Jeništa, tak si svoje dotazy mohl hodit přímo tam, ať je to pohromadě. Hodně štěstí v hledání.
To AMS je popsané tady www.mavsense.com/cs/katalog/Senzory/@p/AMS/
koupit se dá, zdá se, třeba hír. profimodel.cz/en/telemetrie/900691-kavan...h-8596450087835.html
Je to sice asi nějaká vytuněná verze, ten původní už nemají profimodel.cz/en/telemetrie/347311-mav-s...Zi55AHfP9UAO3_amJL7p
Poslední úprava: 2 měsíce 1 týden nazpět
2 měsíce 1 týden nazpět #25933
napsal xlfd
Odpověď od xlfd na téma Jaký výškoměr pro RCEV a RCEP v roce 2026
Díky za odkaz.
Jde mě hlavně o to, abych mohl s ním být připuštěn k soutěži.
Asi si nějaký objednám na zkoušku
a koupím si k tomu i ten JETIbox, i když jsem si myslel, že ho nikdy nebudu potřebovat, když ho mám integrovaný ve vysílači ...
Jde mě hlavně o to, abych mohl s ním být připuštěn k soutěži.
Asi si nějaký objednám na zkoušku
a koupím si k tomu i ten JETIbox, i když jsem si myslel, že ho nikdy nebudu potřebovat, když ho mám integrovaný ve vysílači ...
2 měsíce 1 týden nazpět #25934
napsal Gustavo
Odpověď od Gustavo na téma Jaký výškoměr pro RCEV a RCEP v roce 2026
Ahoj Zkusil jsi se zeptat přímo v JETI?
2 měsíce 1 týden nazpět - 2 měsíce 1 týden nazpět #25935
napsal xlfd
Odpověď od xlfd na téma Jaký výškoměr pro RCEV a RCEP v roce 2026
Předpokládám, že by to mělo fungovat tak, že když bych výškoměr připojil do přijímače po letu, tak bych přes vysílač (a jeho integrovaný JETIbox) vyčetl stejné údaje jako přes fyzický JETIbox.
Tady jde spíš o to, jestli to není proti pravidlům? a nebylo by to podezřelé, že to ukazuju přes vysílač a zapojuju do přijímače?
Tady jde spíš o to, jestli to není proti pravidlům? a nebylo by to podezřelé, že to ukazuju přes vysílač a zapojuju do přijímače?
2 měsíce 1 týden nazpět - 2 měsíce 1 týden nazpět #25936
napsal pik
Odpověď od pik na téma Jaký výškoměr pro RCEV a RCEP v roce 2026
Já to vidím tak, že AMS je zapojený v Rx furt, tak jak je na obrázcích v odkazu co sem ti poslal. A pokud máš rádio který nespolupracuje, tak zobrazíš F5J (FAI) výšku na displeji krabičky kterou po letu připojíš. Pokud máš rádio co se s AMS kamarádí, tak nic nepřipojuješ a ukážeš na displeji vysílače
Na soutěžích si budeme muset zvyknout, případně upravit pravidla, ale teď z hlavy myslím, že ani to nebude nutný
Na soutěžích si budeme muset zvyknout, případně upravit pravidla, ale teď z hlavy myslím, že ani to nebude nutný
Vygenerováno za 0.307 sekund