- Obdržená poděkování: 0
Jaký výškoměr pro RCEV a RCEP v roce 2026
2 měsíce 1 týden nazpět #25944
napsal pik
Odpověď od pik na téma Jaký výškoměr pro RCEV a RCEP v roce 2026
Pokud už s tím máte zkušenosti, tak bych měl ještě dotaz. Je mě jasný že v F5J je to fuk, ale u kategorií kde je možnost více pokusů je třeba rychlý restart výškoměru. V návodu sem myslím zahlídl, že je třeba po letu několik vteřin vyčkat, nesahat na éro, než proběhne výpočet dat. Nemůže při okamžitém přerušení a opětovném spojení napájení dojít k nějaké chybě, která se projeví v následném letu?
Dík
Dík
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
2 měsíce 6 dní nazpět #25947
napsal Jeništa
Odpověď od Jeništa na téma Jaký výškoměr pro RCEV a RCEP v roce 2026
K AMS x GliderKeeper ještě postřeh k jejich umístění do modelu.
Aby byl využit potenciál GK (automatické měření času letu), je nutné jej pevně přichytit k trupu modelu - obvykle se lepí oboustrannou lepící páskou ke kabince. Přilepit jej dovnitř trupu moc nejde, protože časoměřič musí z jeho displeje přečíst startovní výšku (= musí na něj vidět). Jak moc dobře se do úzké kabinky vměstná poměrně bachratá "špatně zabalená hašlerka s anténkou" tak, aby nevadila pohonné baterii, si doporučuji vyzkoušet předem.
Oproti tomu lze AMS utopit kamkoliv v trupu k přijímači. Vzhledem k tomu, že od BECu není potřeba přemostění napájení přijímače a od AMS stačí do kabinky přivést pouze standardní servokabel pro připojení JetiBoxu, je jeho instalace výrazně jednodušší.
A jak se budou časoměřiči tvářit na malý (GK) a velký (AMS - Jetibox) displej, lze dopředu poměrně slušně predikovat:)
Aby byl využit potenciál GK (automatické měření času letu), je nutné jej pevně přichytit k trupu modelu - obvykle se lepí oboustrannou lepící páskou ke kabince. Přilepit jej dovnitř trupu moc nejde, protože časoměřič musí z jeho displeje přečíst startovní výšku (= musí na něj vidět). Jak moc dobře se do úzké kabinky vměstná poměrně bachratá "špatně zabalená hašlerka s anténkou" tak, aby nevadila pohonné baterii, si doporučuji vyzkoušet předem.
Oproti tomu lze AMS utopit kamkoliv v trupu k přijímači. Vzhledem k tomu, že od BECu není potřeba přemostění napájení přijímače a od AMS stačí do kabinky přivést pouze standardní servokabel pro připojení JetiBoxu, je jeho instalace výrazně jednodušší.
A jak se budou časoměřiči tvářit na malý (GK) a velký (AMS - Jetibox) displej, lze dopředu poměrně slušně predikovat:)
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
2 měsíce 1 den nazpět #25951
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Jaký výškoměr pro RCEV a RCEP v roce 2026
Upřímně si myslím, že první Gliderkeeper už je řešení dost mimo, cestou je GliderKeeper Pico. Původní GK je děsně velký, má i ten problém s umístěním, jak píše Vašek, atd.
Verze Pico je praktičtější - malinká, ani nemusíš mít displej v modelu a připojíš po letu, pokud displej v modelu chceš, tak se dá kablíkem dát kus jinam než řídící jednotka.
Létám Pico už docela dlouho, už mám 4 kusy, použil jsem v F5J, RCEV i F5L a fakt pohoda. Wifi naprosto bez problémů, náhodná aktivace velmi nepravděpodobná.
Verze Pico je praktičtější - malinká, ani nemusíš mít displej v modelu a připojíš po letu, pokud displej v modelu chceš, tak se dá kablíkem dát kus jinam než řídící jednotka.
Létám Pico už docela dlouho, už mám 4 kusy, použil jsem v F5J, RCEV i F5L a fakt pohoda. Wifi naprosto bez problémů, náhodná aktivace velmi nepravděpodobná.
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
1 měsíc 3 týdny nazpět #25958
napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Jaký výškoměr pro RCEV a RCEP v roce 2026
GliderKeeper Pico používám od loňska, funkce bez problému včetně měření času (a to ani hlavní jednotku nemám pevně upevněnu v trupu). Problém je čitelnost displeje na venkovním světle, je to horší než malý Altis nano.
Tomáši, s čitelností nemáš problém? Nebo se dá viditelnost zlepšit zvýšením napětí BEC?
Tomáši, s čitelností nemáš problém? Nebo se dá viditelnost zlepšit zvýšením napětí BEC?
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
1 měsíc 3 týdny nazpět #25959
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Jaký výškoměr pro RCEV a RCEP v roce 2026
Teda horší než Altis Nano (ani než velký Altis) mi to ani náhodou nepřijde, to by stálo za porovnání, jestli nemáš blbý kus…
BEC jsem měl u F5J a RCEV 5,5V, nic nestandardního.
BEC jsem měl u F5J a RCEV 5,5V, nic nestandardního.
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
1 měsíc 3 týdny nazpět #25960
napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Jaký výškoměr pro RCEV a RCEP v roce 2026
Tak snad se nám podaří někde se potkat, abychom mohli displeje porovnat... Nyní mám objednaný FalconX, doufám že bude ukazovat tak dobře jako na fotkách :woohoo:
Příloha nebyla nalezena.
Vygenerováno za 0.289 sekund