E-RES

Více
5 roky 3 měsíce nazpět #23766 napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma E-RES
Příčné řízení spojlery se normálně používá. Všechny velké dopraváky to tak mají, třeba Northrop P-61 "Černá vdova" je měl jako primární prvky řízení také. Mám pocit, že jsem viděl i nějaké RC házedlo, které mělo na koncích křídel vyklápěcí spojlery - bez křidélek.

Díval jsem se do pravidel, podle mě je to OK, alespoň z hlediska pravidel. Ve vzduchu asi k ničemu nebudou, ale pro vyrovnávání poryvů při přistání to bude výhoda jako hrom.

Rýpu, vím, ale takto je s těmi pravidly RES ve všem. Urychleně bych doplnil do pravidel, že diferenciální řízení spojlerů se nesmí (i když kdo ví, jak to mysleli). Jen k demonstraci - na rcgroups se řeší, jestli se smí křídlo s eliptickým vzepětím, na jehož zhotovení je samozřejmě za potřebí - a teď "forma" je v pravidlech zakázaná, "přípravek" se smí (všichni staví v přípravcích :-)). Jeden diskutující usuzuje, že když nechá vyschnout namočenou balzu v přípravku, je to vlastně forma a tudíž se to nesmí. Vyberte si.

Hezký den, H.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
5 roky 3 měsíce nazpět #23767 napsal Clouseau
Odpověď od Clouseau na téma E-RES
ještě, že to nečtu to bych se z toho pos......
Apropos jaký je rozdíl mezi formou a přípravkem??? :)

Více
5 roky 3 měsíce nazpět #23768 napsal Jan Kubica

Vladislav Plichta napsal: Apropos jaký je rozdíl mezi formou a přípravkem??? :)

Přesně toto by mě zajímalo. Odpověď by měli znát ti, co pravidla tvořili a schvalovali, tj. i Ty :-). Takže, jak to je?

Takový tuhý potah lepený na žebra je pozitivní forma jako hrom, například.

Dík, H.

Více
5 roky 3 měsíce nazpět #23769 napsal Clouseau
jj čeština je sqělý jazyk...a český modeláři jsou správný šťouralové.
Fakt nevím... a sypu si popel na hlavu.

Více
5 roky 3 měsíce nazpět - 5 roky 3 měsíce nazpět #23770 napsal Jan Kubica
Ahoj Vláďo, upřímně řečeno, mně se vůbec nelíbí český, či vlastně evropský zvyk všechno popisovat "do mrtě", do každého malého detailu. Vede to k tomu, že je pravidlo a k němu na dvou stránkách výjimky. Jenomže, co není uvedené ve výjimkách, je vlastně povoleno. A my jako národ jsme v tomto opravdu dobří, ale hrdý na to moc nejsem, zvlášť v souvislosti s aktuálním bacilem.

Už dlouho existuje funkce tzv. ďáblova advokáta ( cs.wikipedia.org/wiki/Advocatus_diaboli ), kdy se návrh zkoumá z hlediska "všechno je blbě, nebude to fungovat", hledají se chyby a únikové uličky ještě před tím, než se s návrhem vyleze na světlo. (Používám to v práci i pro technické věci a občas to vyplivne zajímavé výsledky.) Doporučoval bych prohnat pravidla nové kategorie (nejen RES) takovým oponentním řízením.

Příloha nebyla nalezena.

A teď něco úplně jiného. Se Slite jsem byl letos 11x létat, každý výlet je 7-8 letů na jednu baterku do výšky asi 90 m. Na obrázku je četnost nalétaných časů (celkem 83 letů). Z grafu jsou zřejmé dva vrcholy, jeden okolo asi 3.5 minuty, druhý už se blíží k letovému maximu 6.5 minuty. Tedy, když nenarazím na termiku, naletí Slite asi 3 až 4 minuty. Když vezmu průměrnou dobu motoru 15 sekund a dobu letu 3:30, tak model klouže z 90 m 3:15, tj. 0.46 m/s. Pro srovnání, když měřili v FMT AndREaS, tak naměřili 0.33 m/s (ráno, v klidu, s minimem zatáčení). H.
Poslední úprava: 5 roky 3 měsíce nazpět

Více
5 roky 3 měsíce nazpět #23772 napsal Clouseau
s tvým zamyšlením nad pravidly v podstatě souhlasím....
a teď k druhému tématu, to je zajímavý jak děláš tu statistiku a určitě přínosný.
Řekni mi v čem si to píšeš, ukazoval jsi mi to v mobilu, to vím, jen to dávat do něčeho jako zápisník se mi jeví pěkná průda. Máš na to nějakou speciální jednoduchou aplikaci? Díky.

Vygenerováno za 0.208 sekund