- Obdržená poděkování: 0
Soutěže v roce 2013
MČR RCEK Hořice 7-8.9.2013 - Propozice, přihlášky
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
12 roky 9 měsíce nazpět #10638
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Re: MČR RCEK
Já si ve své reakci k pravidlům RCE1 ve zmíněné "komisi" na přemíru kategorií poukázat dovolil a nadhodil jsem, jestli by náhodou nebylo na místě tu a tam něco zrušit (nebo novou kategorii udělat radikální změnou současné, to je to samé). Ovšem za tuto "drzost" jsem to pěkně schytal, jak si vůbec představuji někomu na něco sáhnout...
Tak fakt nevím jak na to reagovat, s ohledem na svou prakticky plnou koncentraci na F5J se o tomhle prostě nemám sílu dohadovat. Ale stejně jako Ivan si myslím, že ta současná situace není nejšťastnější
Tak fakt nevím jak na to reagovat, s ohledem na svou prakticky plnou koncentraci na F5J se o tomhle prostě nemám sílu dohadovat. Ale stejně jako Ivan si myslím, že ta současná situace není nejšťastnější
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
- Jiří Veselovský
- Malý bůh
-
Méně
Více
12 roky 9 měsíce nazpět #10639
napsal Jiří Veselovský
Odpověď od Jiří Veselovský na téma Re: MČR RCEK
Hele Tome, silně přeháníš. Nikdo po tobě nešlapal, já jsem jen zastával názor, který koresponduje i se zažitou praxí KLeM ČR a to, že pokud je aspoň minimální počet soutěží (3) v dané kategorii v kalendářním roce, tak ta kategorie běží dál. Viz např. současná zkušenost s RCVS. Znovu opakuji už asi po sté, že nemám žádný kredit na to, abych zítra vyhlásil konec "plechovek" nebo "káček".
Zrovna tak si nedovedu představit tu zmiňovanou konverzi pravidel např. RCEJ na výškoměry (opět po sté). Jak to chcete konvertovat? Vždyť je v tom všechno jiný - motor, baterky, eroplán, letové okno a co víc, celá filozofie nové kategorie je úplně o něčem jiném. Dobře to udělali kolegové na Moravě, protože "založili" novou kategorii a opět opakuji, je mi fuk, kolik bude elektrokategorií. Chtěl bych slyšet opravdu fundovaný názor na to, komu vadí, že tady žijou ještě třeba "plechovky". Soutěžákovi, který lítá výškoměry, tak kazí spaní "plechovky". No to je na tom fakt blbě.
Ad RCEK. Pokud se dobře pamatuji, tak z pravidel byla vypuštěna jen poznámka o obchodní síti. A že motory hoří? Jak říkáme my Češi - cest la vie.
Zrovna tak si nedovedu představit tu zmiňovanou konverzi pravidel např. RCEJ na výškoměry (opět po sté). Jak to chcete konvertovat? Vždyť je v tom všechno jiný - motor, baterky, eroplán, letové okno a co víc, celá filozofie nové kategorie je úplně o něčem jiném. Dobře to udělali kolegové na Moravě, protože "založili" novou kategorii a opět opakuji, je mi fuk, kolik bude elektrokategorií. Chtěl bych slyšet opravdu fundovaný názor na to, komu vadí, že tady žijou ještě třeba "plechovky". Soutěžákovi, který lítá výškoměry, tak kazí spaní "plechovky". No to je na tom fakt blbě.
Ad RCEK. Pokud se dobře pamatuji, tak z pravidel byla vypuštěna jen poznámka o obchodní síti. A že motory hoří? Jak říkáme my Češi - cest la vie.
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
12 roky 9 měsíce nazpět #10640
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Re: MČR RCEK
Ano, v podstatě jsem podobný "morální argument" sám použil na podporu stopalcovek - jakým právem by to vlastně mohl SMČR zamítnout, když o tuto kategorii je evidentně větší zájem než o několik již existujících ![:-) :-)]()
Jen jsem si následně dovolil nadhodit dotaz ve smyslu, kam až budeme takto s počtem kategorií pokračovat a je-li to opravdu zdravý stav (ony stopalcovky nemusí být a asi ani nebudou poslední "novinka")... A sorry, ale reakce ve smyslu, že podobná diskuse prostě nepadá v úvahu, se mi moc nezamlouvala
Vůbec jsem nenavrhl nějaké bezprostřední rušení, k tomu by byla cesta delší (pokud by na to vůbec došlo), spíš jsem zkusil trochu nahodit téma, zda je toto úplně v pořádku. No asi je...
Jen jsem si následně dovolil nadhodit dotaz ve smyslu, kam až budeme takto s počtem kategorií pokračovat a je-li to opravdu zdravý stav (ony stopalcovky nemusí být a asi ani nebudou poslední "novinka")... A sorry, ale reakce ve smyslu, že podobná diskuse prostě nepadá v úvahu, se mi moc nezamlouvala
- Petr Semerák
- Skoro bůh
-
Méně
Více
12 roky 9 měsíce nazpět #10641
napsal Petr Semerák
Odpověď od Petr Semerák na téma Re: MČR RCEK
No co se týče dalšího pokračování kategorií elektrovětroňů, nestálo by za to udělat nějakou anketu, co kdo bude (plánuje) příští rok létat? Blíží se termín odeslání soutěží do kalendáře a asi by bylo účelné pořádat soutěže pro co největší počet lidí. Pokud se v severovýchodních Čechách najdou celkem 3 příznivci výškoměrů, asi tam moc soutěží nebude. Naopak bude někdo létat příští rok Jéčka, Enka, Káčka a jinde než v SV Čechách?
- Jiří Veselovský
- Malý bůh
-
Méně
Více
12 roky 9 měsíce nazpět #10642
napsal Jiří Veselovský
Ještě se vrátím k poznámce Ivana Hořejšího v níž zmiňuje komisi F5. Jen doufám, že neprozradím žádné státní tajemství
, ale jak už jsem zmínil v Hořicích, tak oficiálně taková komise neexistuje. Asi je to špatně, ale pokud bylo třeba, tak se "věci" řešily třeba pomocí konference v el. poště za účasti "malých" trenérů. Při tom se automaticky předpokládalo, že "jako hrající kapitáni" máme dostatečný přehled o dění v našich kategoriích a zároveň i dostatečnou dávku zodpovědnosti např. při nějakém zásadním rozhodování - typicky tvorba nových pravidel.
Mnou naznačená hierarchie - šéftrenér elektroletu - "malí" trenéři pro jednotlivé kategorie - jasně naznačuje, jaké asi jsou v té dané kategorii pravomoce.
Když to vezmu reálně, tak určitě 90% soutěžáků, to co jsem napsal, nezajímá. Proč taky. Létají a jsou dobří, tak co řešit. Zbylých 10% má průběžně připomínky, které jsou někdy hodně od věci a nezabýváme se jimi. Pokud má připomínka náznak reálného řešení, tak se o ní diskutuje, ale bohužel to většinou končí na tom, že např. monotyp motoru do pravidel neprojde (u nás neexistuje zvýhodnit jednu firmu i když v jiných kategoriích SMČR to tak je), zrovna tak jakékoli omezení motorového času, popř. penalizace za tento čas povede k nadupaným motorům, atd.
Asi jediným (v současné době) řešením jsou výškoměry a proto do nich pojďme i v Čechách, vždyť jde o budoucnost našich dětí (a seniorů)!!
Mnou naznačená hierarchie - šéftrenér elektroletu - "malí" trenéři pro jednotlivé kategorie - jasně naznačuje, jaké asi jsou v té dané kategorii pravomoce.
Když to vezmu reálně, tak určitě 90% soutěžáků, to co jsem napsal, nezajímá. Proč taky. Létají a jsou dobří, tak co řešit. Zbylých 10% má průběžně připomínky, které jsou někdy hodně od věci a nezabýváme se jimi. Pokud má připomínka náznak reálného řešení, tak se o ní diskutuje, ale bohužel to většinou končí na tom, že např. monotyp motoru do pravidel neprojde (u nás neexistuje zvýhodnit jednu firmu i když v jiných kategoriích SMČR to tak je), zrovna tak jakékoli omezení motorového času, popř. penalizace za tento čas povede k nadupaným motorům, atd.
Asi jediným (v současné době) řešením jsou výškoměry a proto do nich pojďme i v Čechách, vždyť jde o budoucnost našich dětí (a seniorů)!!
- Jiří Veselovský
- Malý bůh
-
Méně
Více
12 roky 9 měsíce nazpět - 12 roky 9 měsíce nazpět #10643
napsal Jiří Veselovský
Tome, ještě ke tvým poznámkám.
Jen jsem si následně dovolil nadhodit dotaz ve smyslu, kam až budeme takto s počtem kategorií pokračovat a je-li to opravdu zdravý stav
Přiznávám, že se na tohle nepamatuji, ale vím určitě, že by se určitě diskutovat dalo, ale nebyl žádný návrh na řešení. Jen konstatace, že je kategorií moc, no nevím.![:( :(]()
Vůbec jsem nenavrhl nějaké bezprostřední rušení, k tomu by byla cesta delší (pokud by na to vůbec došlo), spíš jsem zkusil trochu nahodit téma, zda je toto úplně v pořádku. No asi je...
Tak z tohodle jsem teda jelen. Asi to napíšu blbě, ale rušit nechceš, přitom pochybuješ o počtu el. kategorií. No dobře, ale co teda dál. Já už jsem pomalejší a fakt mě žádné řešení nenapadá.![;) ;)]()
Jsem úplně zapomněl. Pro Petra Semeráka. Anketa - dobrý nápad. :ohmy:
Jen jsem si následně dovolil nadhodit dotaz ve smyslu, kam až budeme takto s počtem kategorií pokračovat a je-li to opravdu zdravý stav
Přiznávám, že se na tohle nepamatuji, ale vím určitě, že by se určitě diskutovat dalo, ale nebyl žádný návrh na řešení. Jen konstatace, že je kategorií moc, no nevím.
Tak z tohodle jsem teda jelen. Asi to napíšu blbě, ale rušit nechceš, přitom pochybuješ o počtu el. kategorií. No dobře, ale co teda dál. Já už jsem pomalejší a fakt mě žádné řešení nenapadá.
Jsem úplně zapomněl. Pro Petra Semeráka. Anketa - dobrý nápad. :ohmy:
Poslední úprava: 12 roky 9 měsíce nazpět
Vygenerováno za 0.452 sekund