- Obdržená poděkování: 0
Všechny otevřené přihlášky jsou k dispocizici zde :
stoupak.cz/souteze/kalendar-akci/prihlasky
F5J Hořice 23.4.2016 - Propozice
10 roky 1 měsíc nazpět #16652
napsal Rada
Odpověď od Rada na téma F5J Hořice 23.4.2016 - Propozice
Velké díky Petru Duškovi a kolektivu za bezvadnou soutěž.
Tu něco málo fotek co jsem stihnul:
kovyr.rajce.idnes.cz/F5J_Horice_23.3.2016/
Tu něco málo fotek co jsem stihnul:
kovyr.rajce.idnes.cz/F5J_Horice_23.3.2016/
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
10 roky 1 měsíc nazpět - 10 roky 1 měsíc nazpět #16661
napsal Enjoy
Odpověď od Enjoy na téma F5J Hořice 23.4.2016 - Propozice
jen dodám, že druhý v pořadí odlétal celou soutěž s váhou 1750 g .. takže o váze to není : - )Aleš Krátký napsal: článek zde
stoupak.cz/16-souteze/147-horice-f5j-a-muzeme-zacit
Poslední úprava: 10 roky 1 měsíc nazpět
- Petr Dušek
- Autor
- Malý bůh
-
Méně
Více
10 roky 1 měsíc nazpět #16663
napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma F5J Hořice 23.4.2016 - Propozice
Přidám několik fotografií ze soutěže:
picasaweb.google.com
... a také doplním něco k Alešovu článku. Převratné technické novinky se neobjevily, ale potěšilo mne množství samodomo vakuových modelů. Když se to navíc udělá v partě jako v Nové Pace tak to jde i s nevelkými náklady a teď už může frčet (skoro) sériová výroba. Jeden z těchto modelů, "maxi Tilia" od Rudy Vybírala, s kterou létal Jirka Váňa, se dostal z pátého místa do finále. Dále mne zaujal nový Avenger Luboše Pazderky, ovšem jak mi sám tvůrce modelu prozradil, další výroba se bohužel (zatím?) neplánuje, neboť ostatní modely mají nasmlouvané na dva roky dopředu a "nejsou lidi..."
Ivanovi Hořejšímu děkuji za sponzorský dar ve formě Altisu Micro pro vítěze soutěže.
A na závěr něco do diskuze k pravidlům. Je stanoven směr přistání a za jeho nedodržení je penalizace 100 bodů. Ale, co když model přiletí z úplně jiného směru a bezprostředně nad bodem jej pilot otočí (třeba s jedním uchem už na zemi...) do požadovaného směru. Je to porušení uvedeného pravidla?
... a také doplním něco k Alešovu článku. Převratné technické novinky se neobjevily, ale potěšilo mne množství samodomo vakuových modelů. Když se to navíc udělá v partě jako v Nové Pace tak to jde i s nevelkými náklady a teď už může frčet (skoro) sériová výroba. Jeden z těchto modelů, "maxi Tilia" od Rudy Vybírala, s kterou létal Jirka Váňa, se dostal z pátého místa do finále. Dále mne zaujal nový Avenger Luboše Pazderky, ovšem jak mi sám tvůrce modelu prozradil, další výroba se bohužel (zatím?) neplánuje, neboť ostatní modely mají nasmlouvané na dva roky dopředu a "nejsou lidi..."
Ivanovi Hořejšímu děkuji za sponzorský dar ve formě Altisu Micro pro vítěze soutěže.
A na závěr něco do diskuze k pravidlům. Je stanoven směr přistání a za jeho nedodržení je penalizace 100 bodů. Ale, co když model přiletí z úplně jiného směru a bezprostředně nad bodem jej pilot otočí (třeba s jedním uchem už na zemi...) do požadovaného směru. Je to porušení uvedeného pravidla?
- Tomas Hruby
- Malý bůh
-
Méně
Více
10 roky 1 měsíc nazpět - 10 roky 1 měsíc nazpět #16679
napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma F5J Hořice 23.4.2016 - Propozice
Obávám se, že to v pravidlech detailně zkrátka a dobře není. Proto asi nelze postupovat jinak, než přistání při příletu z druhé strany linie uznat bez penalizace za předpokladu, že bude dodržena výška při přeletu nad koridorem a nedojde k omezení ostatních při otočce.
Naopak ale pokud by někdo neměl výšku a přistání pojal "nadojeným dokluzem" z boku, kdy zkřižuje všechny ostatní body a pak to "jakžtakž narovnal" u bodu, tak bych se udělení penalizace nebál. Z kontextu pravidel je totiž naprosto jasné, že důvodem tohoto bodu je právě bezpečnost při přistání a omezení křížení drah a rizika srážek.
Naopak ale pokud by někdo neměl výšku a přistání pojal "nadojeným dokluzem" z boku, kdy zkřižuje všechny ostatní body a pak to "jakžtakž narovnal" u bodu, tak bych se udělení penalizace nebál. Z kontextu pravidel je totiž naprosto jasné, že důvodem tohoto bodu je právě bezpečnost při přistání a omezení křížení drah a rizika srážek.
Poslední úprava: 10 roky 1 měsíc nazpět
10 roky 1 měsíc nazpět #16721
napsal Beran
Odpověď od Beran na téma F5J Hořice 23.4.2016 - Propozice
Jen pro upřesnění
mé letadlo má 1850,-g
Vygenerováno za 0.188 sekund