Soutěže 2024 - příprava

Více
2 roky 8 měsíce nazpět #25385 napsal Ivan Horejsi
Zdar přátelé,

Nikdo mne nepověřil ale někdo začít musí. Zamysleli jsme se už nad soutěžemi 2024. LMK Plzeň - jižní sekce,
Návrhy termínů:
RCEV - 8. červen
F5J - 13. červenec
V obou případech jednodenky.

Při předpokládné kolizi termínů jsme samozřejmě přístupni diskusi a/nebo přesunu.

Ivan Hořejší

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
2 roky 8 měsíce nazpět - 2 roky 8 měsíce nazpět #25388 napsal Tomas Hruby
Jedna obecná poznámka (není to přímo reakce na Ivana, i když :-) )...

Podle mne by se opravdu měli pořadatelé zamyslet nad využitím sezóny v delším časovém úseku, tedy z jedné strany březen/duben, z druhé pak minimálně říjen, ale dost možná i vyloženě zimní ligy.
Debatovali jsme to s jedním z pořadatelů i minulý víkend na RES - je hodně vidět situace, kdy cca půl roku není nic, ale pak v top sezóně máme klidně v jeden termín klidně i víc než tři soutěže v konkurujících si kategoriích, kde jsou pak účasti často nevalné právě kvůli tomu "rozprsknutí se"...
Je jasné, že nemá cenu v "zimě" pořádat dvoudenku F5J či MČR, ale proč by se nedaly létat třeba běžné soutěže F5L, RCEV a podobné? Přijde mi škoda, že se v zimě létají běžně různé "mikrosoutěžičky" mimo kalendář SMČR (často s poměrně slušnou účastí) a ne normální soutěže.
V F3K se zimní ligy létají běžně, ale je to buhvíproč výjimka...
Poslední úprava: 2 roky 8 měsíce nazpět

Více
2 roky 8 měsíce nazpět #25389 napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Soutěže 2024 - příprava
Ahoj Tomáši, "problém" s létáním ve studené půlce roku je počasí. Na ty naše soutěžičky se svoláváme tak 2-3 dny dopředu, do kalendáře se to musí dát, myslím, 3 měsíce předem. Problém může být i přístup na plochu nebo vlastní plocha (sníh, podmáčení apod.), ale i vlastní organizace soutěže, třeba si představ, že budeš na let čekat hodinu při minusové teplotě. Navíc se dá létat jen tak od 11 do 3, bývá tma.:-), prostě ta pravděpodobnost, že létat nepůjde, je veliká. Kolik se odlétalo kol zimní ligy v Týnci? Dvě?
H.

Více
2 roky 8 měsíce nazpět - 2 roky 8 měsíce nazpět #25390 napsal Tomas Hruby
Teď poslední rok v Poříčí to bylo složitější, co vím, tak jedno kolo odpadlo kvůli myslivcům, další měl problém pořadatel, prostě sešlo se to...

Třeba ale když jsem v minulosti chodil na F3K/RCH na Vypichu, tak tam byly těch soutěží odlétány spousty a mimochodem i při těch mínusových teplotách. A koneckonců volné modely létají v zimě běžně...

Ono je právě dost na diskusi, zda není v zimě v řadě míst větší pravděpodobnost přijatelného počasí než jindy - jo, může sněžit, ale přiznejme si, že v nížinách sněží minmálně a naopak vítr fouká spíš méně.
Jak píšu - je to jen doplněk, samozřejmě to nepůjde všude (typicky ve vyšších polohách je riziko větší), asi je na debatu i tahání gumipraků. Nicméně zrovna u kategorií umožňujících svižný průběh na menší ploše typu F5L bych si to představit uměl velmi dobře.
Termíny lze měnit i u soutěží v kalendáři, zrovna u (E)RES mám letos pocit, že jsem byl na více soutěžích v termínu "nepůvodním" než řádném, paradoxně i tohle je v zimě spíš jednodušší, protože nebude tolik kolizí a budou to vždy spíš lokálnější akce.
Jak říkám - tohle nepíšu jako podnět k nějaké zásadní změně, ale spíš jen jako námět k zamyšlení pro doplnění akcí.
Poslední úprava: 2 roky 8 měsíce nazpět

Více
2 roky 8 měsíce nazpět #25392 napsal Radim Barč
LMK Polanka
F5J- 11.5.2024
RCEV- 1.6.2024
RCEV- 31.8.2024

Více
2 roky 8 měsíce nazpět #25402 napsal Míra
Odpověď od Míra na téma Soutěže 2024 - příprava
RC klub Roudnice n/L
28.4. F5L
12.5. RCVS
26.5 F5L
1.9 F3L
15.9. F5L
29.9 F5L

Vygenerováno za 0.185 sekund