Technika v F5J a "Stopalcích"

Více
12 roky 9 měsíce nazpět #10750 napsal Mirek Kotula
Tome, až budeš psát ten článek, tak by nebylo od věci vytvořit tabulku s rozměry, hmotností a plochou modelů, co se nejčastěji vyskytují na soutěžích. Ale, já jsem spíš očekával odezvu na dvojí velikost uší u jednoho modelu.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
12 roky 9 měsíce nazpět #10751 napsal Tomas Hruby

Mirek Kotula napsal: Tome, až budeš psát ten článek, tak by nebylo od věci vytvořit tabulku s rozměry, hmotností a plochou modelů, co se nejčastěji vyskytují na soutěžích. Ale, já jsem spíš očekával odezvu na dvojí velikost uší u jednoho modelu.

Podívej, modely s díly různé velikosti, ale vzájemně kompatibilními existují, takže ano, jde to. Otázka ale stojí podle mě trochu jinak... Pro seriózní soutěžní létání stejně musíš mít dva modely - třeba pro pokračování při srážce za letu atd. No a není tedy lepší postavit modely dva, každý trochu odlišný, než tvořit jediný s výměnnými díly? Zrovna u tebe , když to dokážeš postavit sám, to ani nebude tak drahé... V reálu jsem u nikoho na soutěži to prohazování dílů neviděl, ale bude to právě tím, že vesměs mají lidi modely dva (a je běžné, že ne totožné).

P.S pro Aleše - tohle bychom fakt už možná mohli hodit jinam, kdyžtak něco vymysli :-)

Více
12 roky 9 měsíce nazpět #10753 napsal sgames
Rozdělené vlákno na techniku.

Jinak tome prosím řekni mi, že ten článek bude na stoupáku (jako opravdový článek) :)

Více
12 roky 8 měsíce nazpět #10810 napsal Petr Dušek
Trocha aerodynamiky v teorii a praxi...
Na soutěži F5J v Plzni proběhla malá špionážní mise spočívající v porovnání profilů modelů Supra a Maxa. Profil křídla je pouhým okem samozřejmě na letišti možno porovnat pouze v místě napojení uší. Supra má notoricky známé profily AG40-41-42-43 (v napojení uší AG41). Profil u Maxy je na první pohled odlišný, v přední části více břichatý, v zadní tenčí a prohnutý (pamětníci si jistě vybaví FX60-126), teoretickým jazykem - maximální tloušťka je posunuta dopředu, maximální prohnutí dozadu. Patrně se jedná o optimalizaci pro menší rychlosti letu a nižší plošné zatížení, jestli to v praxi funguje musí posoudit jiní... já mám tedy zatím o čem přemýšlet, než říznu do XPS na nový velký model :unsure: .

Vygenerováno za 0.200 sekund