F5J a vhodná rádia?

Více
12 roky 6 měsíce nazpět #11443 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Re: F5J a vhodná rádia?

Ivan Horejsi napsal: Před casem jsem si kvůli vrtulniku koupil do MX22 modul 2,4 a prijimac v sade. Moduly 35 a 2,4 jsem menil.
Pak jsem se zatvrdil a zapojil modul 2,4 bez moznosti vymeny. Nasledne jsem zjistil, ze az na výjimky jsou vsechny prijimace Spektrum s kratkymi "radiálními" fousky a satelitem. Pro montaz do vetrone se opravdu moc nehodi.
Vyjimky se dvěma dlouhymi anténami jsou dve: maly 6 kanal (pro E-vetrone nestaci) a 9(?) kanal se satelitem za ctyrku. Takze mam dva a dva nejsem z toho nadseny. Resil to někdo?

Problemy se soupravami: verim uz jen problemum, které udelam sam.

Ivane, u Spektra je pro levnější modely jasnou volbou čínský Orange - cena směšná a funguje to dobře. Neteoretizuji, já tyto RX používám ve spojení s T9X s DSM modulem pro coptery a FPV, takže s tím fakt létám. Nově mají v Hobbykingu i klony DSMX s dlouhými anténami.
Osobně bych pro použití Spektra doporučil si do drahého F5J koupit ten drahý AR9310 Sailplane ( www.astramodel.cz/cz/katalog/spektrum/sp...ailplane-p19801.html ) a pro různé poletuchy to doplnit o Orange, kterých je pro Spektrum největší výběr. A třeba do RCEK/RCEV bych se toho klonu nijak moc nebál: www.hobbyking.com/hobbyking/store/__3839...Ghz_TwinPort_Rx.html

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
12 roky 6 měsíce nazpět #11444 napsal Ivan Horejsi
Odpověď od Ivan Horejsi na téma Re: F5J a vhodná rádia?
Ty 9310 á 4400 Kc mam prave uz dva.
Klony nepouzivam.

Více
12 roky 6 měsíce nazpět #11445 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Re: F5J a vhodná rádia?

Ivan Horejsi napsal: Ty 9310 á 4400 Kc mam prave uz dva.
Klony nepouzivam.

No to je to co píšu - zase tolik top modelů určitě nemáš, tak do nich holt tyto (já mám taky v F5J "pravé Futaby" za víc peněz) a doplnil bych to o klony pro to ostatní :-)

Více
12 roky 6 měsíce nazpět #11450 napsal mab
Odpověď od mab na téma Re: F5J a vhodná rádia?
No asi bych to ani neměl psát, ale co už.
Létám s klasickou Turnigy 9x a originál modulem. Když jsem pořídil Pike tak jsem pořád spekuloval co s vysílačkou a dostal jsem radu "tvoji vysílačku neznám, ale jestli tě doteď nezradila, tak co řešíš?". Takže odlétána jedna intenzivní sezona a bez problémů. Létám v okruhu cca max 900m od sebe a výšku vyjímečně přes 300m, prostě mě to výš už nebaví.
Každopádně uvažuju do budoucna o změně, hlavně kvůli tomu, že originál přijímače mají jen jednu anténu.

Půjdu pravděpodobně do FrSky ať už jejich vysílačky (Taranis) nebo do modulu.
Kdo jednou zkusí OpenTX (firmware) pak nemůže jinak, měl jsem nějakou dobu Futabu (prodal jsem ji) i půjčenou Auroru a to nastavení je prostě moc zkostnatělý.
Spousta povídání k FrSky je tady

Více
12 roky 6 měsíce nazpět #11451 napsal draceq
Odpověď od draceq na téma Re: F5J a vhodná rádia?
Co se FrSky týče, lítám s tímhle systémem (namontovaným na Spektrácké vysílačce) 2 sezónu a zatím bez problémů. Je pravda, že ne F5J, takže nemohu nic soudit o použitelnosti pro danou kategorii, která má na poměr výška/vzdálenost mnohem větší nároky než RCEV/RCEK, nicméně jedna z jeho výhod je nepřetržité sledování síly signálu na obou koncích (tedy jak směr vysílač->přijímač, tak i ten méně důležitý přijímač->vysílač) a jeho průběžné zobrazení na stavém displeji s volně konfigurovatelným dvoustupňovým alarmem.
V praxi je to dobré v tom, že se sám napráská, pokud se letadlo začne dostávat mimo ideální sílu signálu.... a to v době, kdy je ještě dost času s tím něco dělat. V důsledku toho mám odpozorované, že mnohem více než na samotné výšce či vzdálenosti záleží na poloze letadla a umístění antén. Při špatně navrženém umístení a "šikovné" poloze letadla mi alarm řve třeba i ve 200m a 150m vzdálenosti.... na druhou stranu u jiného setupu mám problém 2,5m letadlo vidět (a vidím opravdu dobře) 100m nad horizontem a síla signálu je v pohodě.... Takže je dobré se trochu zamyslet, kam vyvrtat díru/y pro koaxiální kablík(y) :) Což je pravda v dnešní době, kdy je uhlí v letadlech víc než v šachtách dolu František, docela elaborát. Ono i blbé uhlíkové táhlo udělá svoje...

Vygenerováno za 0.167 sekund