- Obdržená poděkování: 0
Tilia 25
- Petr Dušek
- Malý bůh
-
Méně
Více
10 roky 3 měsíce nazpět #16127
napsal Petr Dušek
Odpověď od Petr Dušek na téma Tilia 25
Jednodušší to možná je, ale musí se opatrně stříkat v tenkých vrstvách aby rozpouštědla z barvy nenaleptala jádro křídla. Pruh nalepený z folie bude myslím vypadat lépe.
Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .
10 roky 3 měsíce nazpět #16253
napsal kope
Ještě k diskusi o pruzích-vyřešil jsem to nakonec tak, že jsem nalepil pruh fluorescenční oranžové fólie Oratrim a ještě jsem to doplnil pruhem stříbrné fólie. Takže spodek křídla je červeno-černo-oranžovo stříbrný. Fólie jsem nalepil tak, že jsou kousek přehnuté i přes náběžnou hranu. A hned v pátek jsem to vyzkoušel. Bylo dobré, že se střídalo oblačno a téměř jasno, takže zkouška ověřila různé podmínky. Proti oblačné obloze ani jedna z fólií neměla žádný efekt-prostě jsem viděl tmavý obrys. Ale když vykouklo sluníčko, tak to byla jiná-hlavně ta stříbrná fólie byla vidět pěkně. A osvědčilo se i to přehnutí přes náběžku-když letadlo letělo proti mne v malé výšce a proti horizontu byla vidět jen úzká čárka křídel, tak ta stříbrná fólie na náběžce při osvícení sluncem pěkně "blikla".
A trochu obecně k Tilii-v pátek to bylo poprvé, co jsem si s ní trochu víc polítal. A musím říct-naprostá spokojenost. Model reagoval na sebemší náznak termiky, když vylezlo slunce, tak jsem točil komíny tak vysoko, až jsem z toho musel zbaběle utíkat na brzdách. Testoval jsem i butterfly při přistání a k mému údivu nebylo potřeba nic ladit - po vytažení brzd se letadlo nepropadlo, nezhouplo, jen poslušně zpomalilo a jako list pomalu klesalo. Jen asi vyměním serva křidélek, kde jsou Power HD DSM44, za něco jiného. Ta serva strašně piští-sice fungují, ale dost mne to znervózňuje.
A trochu obecně k Tilii-v pátek to bylo poprvé, co jsem si s ní trochu víc polítal. A musím říct-naprostá spokojenost. Model reagoval na sebemší náznak termiky, když vylezlo slunce, tak jsem točil komíny tak vysoko, až jsem z toho musel zbaběle utíkat na brzdách. Testoval jsem i butterfly při přistání a k mému údivu nebylo potřeba nic ladit - po vytažení brzd se letadlo nepropadlo, nezhouplo, jen poslušně zpomalilo a jako list pomalu klesalo. Jen asi vyměním serva křidélek, kde jsou Power HD DSM44, za něco jiného. Ta serva strašně piští-sice fungují, ale dost mne to znervózňuje.
10 roky 3 měsíce nazpět #16334
napsal kope
Sice to není přímo k Tilii, ale když už se tady otevřelo téma zviditelnění modelu, zeptám se tady. Co říkají pravidla na případnou montáž LEDek? A byly by případně nějaká technická omezení, proč je případně nepoužít?
- Ivan Horejsi
- Malý bůh
-
Méně
Více
10 roky 3 měsíce nazpět #16336
napsal Ivan Horejsi
Odpověď od Ivan Horejsi na téma Tilia 25
Pravidlum je to jedno.
Zkousel jsem vysokosvitive, ale bud jsem videl eroplan i diodu, nebo nic.
Zkousel jsem vysokosvitive, ale bud jsem videl eroplan i diodu, nebo nic.
10 roky 3 měsíce nazpět #16337
napsal hrabacek
Máš Ivane pravdu. A co je nového v Letošních pravidlech F5J? Od Toma vím, že nic zásadního, ale .... třeba je tam ještě start z bodu proti koridoru????
- jiri kotrba
- Skoro bůh
-
Méně
Více
10 roky 3 měsíce nazpět #16341
napsal jiri kotrba
což je jasně červená ). Klasické daidalovské barevné schema je bez následků lehce překryto celé, kvůli zvýraznění ( a nebo máme
nové letadlo.)
Odpověď od jiri kotrba na téma Tilia 25
Ještě k lehkému nastříkámí sprejem Tamyia PS - 34,Ivan Horejsi napsal: Pouzivam Tamyiu. Problemy nejsou.
což je jasně červená ). Klasické daidalovské barevné schema je bez následků lehce překryto celé, kvůli zvýraznění ( a nebo máme
nové letadlo.)
Vygenerováno za 0.285 sekund