Hendrych převodovka

Více
9 roky 1 měsíc nazpět #18780 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Hendrych převodovka
Když jsem se přímo zeptal, tak to říká, fakt :-)

Ad trvalý odběr - většinou to není problém, ale občas se do situace, kdy chceš opravdu celých 30s na plný plyn dostaneš a pak se občas dějí věci... Já si takto spálil jednu Megu (připouštím provozovanou trochu divoce), sloužila skoro rok v pohodě, ale s odstupem mi dochází, že jsem vlastně celý rok její parametry na doraz nepoužil. Ale pak se to jednou sešlo, že jsem letěl poměrně na doraz naopak pár letů po sobě a byl tu "čmoudík" :-(

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
9 roky 1 měsíc nazpět - 9 roky 1 měsíc nazpět #18781 napsal Radek Novotny
Odpověď od Radek Novotny na téma Hendrych převodovka
...ale pro takové případy není nic snazšího, než dát vrtuli 10*5, 10*4, nebo 9.5*5, jsi naprosto v poho...

A u lehouše se už kouká i na rozdíl mezi hmotností listů a kuželu, jestli to jsou 9 palce nebo 13 palce...

Mimochodem, ten Leopard 5500KV bude v nabídce i s převodovkou 4.7:1... Já ale zůstávám u 4.1:1, je to v poho, a když potřebuju kopanec směrem nahóru v posledních vteřinách motorového letu, tak ho dostanu...
Poslední úprava: 9 roky 1 měsíc nazpět

Více
9 roky 1 měsíc nazpět #18785 napsal Palo Lišhák
Odpověď od Palo Lišhák na téma Hendrych převodovka
Radek napísal: Jednou zmínku, navíc neúplnou (říkající, že převodovka má hmotnost 48g) byla na stránkách Pala Lišháka. Jirka mi ale pak potvrdil, že těch 48g je blbost, a hmotnost byla někde kolem 29g.

Radku, pokús sa aspoň na mojom webe čítať s porozumením :-) Žiadny z tam popisovaných siedmych typov pohonov RedFox nemá uvedené, aká je hmotnosť samotnej prevodovky. Sú tam uvedené len hmotnosti kompletov - teda prevodoviek spolu s motorom... A žiadna hmotnosť čohokoľvek v uvedenom popise nemá hodnotu Tebou uvedených 48 g !
Keď z popisu vyberieš príslušnú pasáž o prevodovkách, uvidíš tam nasledovné konštatovanie:
"Tento rad má priemer čela prevodovky len 23 mm a hmotnosť kompletu sa pohybuje v okolí hodnoty 30 g"

Takže pokiaľ to malo byť z Tvojej strany len tradičný vyrývanie, beriem s nadhľadom :-)
Pokiaľ to však bola tiež už tradičná nedôslednosť, musíš si závery vyvodiť sám.
Zdravím
Palo

Více
9 roky 1 měsíc nazpět - 9 roky 1 měsíc nazpět #18788 napsal Radek Novotny
Palo, promiň, promiň, promiň, samozřejmě je to moje tradiční nedůslednost :unsure: Ony to možná nebyly tvé stránky, ale něco jiného... odkazy na tu převodovku se skoro nedaly najít, a jeden zdroj ze dvou byly zrovna tvé stránky riva, tak je i možné, že jsem si to asocioval s tebou, a přisoudil jsem tu nedůslednost omylem tobě :)

Ale spíš si myslím, že jsi měl/máš na stránkách popis pro PG28, která má těch 48g, a já jako neznalec převodovek Hendrych jsem to hned přisoudil i těm PG23, o kterých jsem ani nevěděl, že existují.

Jako zákazníka mne to hned odradilo od dalšího hledání, a to je asi špatně...
Poslední úprava: 9 roky 1 měsíc nazpět

Více
9 roky 1 měsíc nazpět #18791 napsal Radek Novotny

Tomas Hruby napsal: ...jsem nakonec pro tříčlánek ubral vrtuli na 9x7 - výsledkem je naprosto dokonalý pohon pro lehouše s odběrem pod 30A...

Tomáši, jaký jsi naměřil odběr s tou vrtulí 9x7 s čerstvě nabitou baterkou?

Více
9 roky 1 měsíc nazpět #18792 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Hendrych převodovka
Změřím ti to... Měřil jsem reálně, žádná teorie a naměřil 26A, ale právě že to nebylo z úplně nabitou baterkou. Rozdíl ale asi nebude velký, bylo to po jednom krátkém stoupání, takže tak 90%.
Dodávám, že se bavíme o sadě 3s500mAh, takže pokles napětí bude v každém případě větší než u větších baterek.

Vygenerováno za 0.218 sekund