Vyhledávání ztracených modelů

Více
8 roky 8 měsíce nazpět #19442 napsal Ivan Horejsi
Cisla oderu proudu bych musel hledat. Zanedbatelny. Radiomajak hraje nekolik dni. Icare se provozuje typicka s 180-1s, rano se zapne a vecer vypne.
Oboji je ale pro RC overkill. Stoji to spoustu penez, udrzovani, znalosti a v idealnim pripade se nikdy nevyuzije.
Ja ho mel doma. A jeste ani nepouzil.
Pokud chce mit nekdo pojistku, podle mne uplne staci bzucak. Ten se da zapojit do volneho kanalu. Nebo jeste snaze, takovy za dve stovky se zaradi do serie mezi prijimac a servo. Zacne piskat pote, co servo nedostane myslim 2 minuty zadny signal. Trochu to muze nekdy otravovat (treba pred startem) ale zase je jistota, ze funguje.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
8 roky 8 měsíce nazpět #19443 napsal Tomas Hruby
Ten dotaz byl míněn asi trochu jinak, tedy jak dlouho vydrží palubní LiPOL modelu, který se válí někde v poli/na stromě...
A tady je odpověď složitá, stačí třeba to, aby na stromě větev "šikovně" tlačila do klapky a její servo bude "hrát" a žrát jak malý tank.
Tohle je osobní zkušenost - v Osnabrucku jsem poslal Perfectiona na strom, sundali mi ho už asi za 5 hodin a už po této době jsem mohl pohonnou Lipol jen hodit do koše - nafouklá jak balónek po vybití do nuly. Každopádně to chce hledat hned, na to, že bude model pípat například večer po soutěži bych moc nespoléhal :-(

Ad bzučák - loni jsem si s tím hrál, ale je to kupodivu složitější. První pokus bylo pípadlo z Hobbykingu, zvukově super, ale zjistil jsem, že s Futaba RXem prostě nechodí - HS režim pro digiserva tento čínský zázrak nerozdýchal. Dál je (nejen u Futaby) dost variant chování při failsafe a bez signálu vysílače - tehdy před rokem jsem měl porůznu asi tři pípáky a všechny byly poměrně naprd. Určitě by se funkční varianta našla, případně jsem i uvažoval o vlastním naprogramování v Arduinu, jen upozorňuji, že to kupodivu není zas tak snadné - sám jsem byl poněkud zaskočen. Určitě doporučuji v klidu na stole vyzkoušet všechny možné kombinace FS, vypnutého vysílače atd...

Ad overkill ve spojení s beacon/Icare (pravidla chvíli zanedbejme) - ono je to jak kdy... Třeba v Hořicích při sklizeném vedlejším poli je to asi opravdu zbytečné, tam by se musel o ztrátu člověk opravdu hodně snažit. Na druhé straně ale třeba z letošních akcí by to vůbec nebylo od věci v Szegedu no a letošní Bořetice s kukuřicí tři metry vysokou už si o to přímo říkaly :-(

Pro Aleše - nějak se tu debata rozjela, neodsekneme ten konec debaty do samostatného tématu o vyhledávání?

Více
8 roky 8 měsíce nazpět #19444 napsal sgames
Přesunuto :)

Více
8 roky 8 měsíce nazpět #19446 napsal Beseda
Tome, jasně že hledat hned. Ale jedním kanálem si spustit sirénu a hledání bude možná snadnější.

Více
8 roky 8 měsíce nazpět #19447 napsal Petr Dušek
Nikdo zde nezmiňuje vyhledávání pomocí síly signálu, naprostá většina 2,4G systémů to umožňuje a je to zpětná informace pravidly povolená. Není problém se k modelu přiblížit poměrně přesně. Je to samozřejmě trochu problematické v porostu, kde se obtížně orientuje a pohybuje, typicky v kukuřici, ale jinak je to celkem jednoduchý způsob.
Samozřejmě to platí pouze v případě, že nedojde k přerušení napájení ať už havárií nebo vybitím pohonné baterie.

Více
8 roky 8 měsíce nazpět #19476 napsal martin horák
Chci se zeptat,mám Frsky Taranis plus a přiznám se,že vůbec nevím jak se to dělá při hledání ztraceného modelu . Zatím jsem to ještě nepotřeboval,tak kdyby se někomu chtělo mi poradit budu rád,třeba i v Hořicích na soutěži .Dík Martin H.

Vygenerováno za 0.325 sekund