Limiter a/nebo elektroměr

Více
16 roky 8 měsíce nazpět #153 napsal Jan Kubica
Odpověď od Jan Kubica na téma Limiter a/nebo elektroměr
Nevím, tápu, ptám se ... (a občas se i něco dozvím :-) )

No nic, považujme to za vyřízené, nechám "proud x čas".

Ale dotkl jsi se jiné věci - měření. Kolik lidí se tak asi systematicky zabývá měřením? Zase asi téma na dlouhou diskusi, ale podle mě jich moc nebude. Mezi lidmi je dost výškoměrů, ale jinak když se zeptáš, kolik jim to "žere", většina neví. Podle mě není ani tak problém s cenou těchto zařízení, jako spíše s tím, že se neví, co s výsledky měření. Zase nevím, jen když v práci něco měřím, tak musím vědět co, jak, proč a co s tím potom. A to podle mě většina lidí neví a proto se moc neměří, tj. se ty "zázračné krabičky" ani moc neprodávají. Mimochodem to je i důvod, proč já žádné takové měření nemám (ačkoliv už o něm přemýšlím asi 3 roky) - bojím se, že bych začal jen měřit a ladit, až by mě přestalo bavit vlastní létání. Ale možná, že je to zase jen další můj "extrémní" názor.

Honza

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

Více
16 roky 8 měsíce nazpět #156 napsal Jaroslav Nezhyba
Mně se zdá toto tema i diskuze jako uměle udržovaná....souhlasím s Tomášem Hrubým-nebýt Unilogu-nedoladil bych vhodnou kombinaci motoru-vrtule-pohonu na optimum.Vymýšlet další udělátka .....hm...spíše je lepší jít cestou osvědčených měřících a ověřených přístrojů-na př.Unilogu.A pokud by jsi věnoval více času sledování údajů a nezbýval Ti čas na létání....Tvoje věc....každý si musí určit ,co je pro něj prioritní....někdo o létání jen kecá-jiný spíše mlčí a létá..

Více
16 roky 8 měsíce nazpět #161 napsal Jan Kubica

Jaroslav Nezhyba napsal: Mně se zdá toto tema i diskuze jako uměle udržovaná....souhlasím s Tomášem Hrubým-nebýt Unilogu-nedoladil bych vhodnou kombinaci motoru-vrtule-pohonu na optimum.Vymýšlet další udělátka .....hm...spíše je lepší jít cestou osvědčených měřících a ověřených přístrojů-na př.Unilogu.A pokud by jsi věnoval více času sledování údajů a nezbýval Ti čas na létání....Tvoje věc....každý si musí určit ,co je pro něj prioritní....někdo o létání jen kecá-jiný spíše mlčí a létá..

Ale no tak, buďte smířlivější ;) . Já nikomu Unilog neberu, jen tvrdím, že je moc drahý a umí toho příliš mnoho na to, co by se po něm mohlo případě chtít. A taky nemluvím o kW pohonech. H.

Více
16 roky 8 měsíce nazpět #162 napsal Tomas Hruby
Odpověď od Tomas Hruby na téma Limiter a/nebo elektroměr
No on byl Unilog skoro nejpřínosnější právě u těch slabých pohonů loni v RCEJ - u F5F Neu v S15 nějak nebylo moc co ladit, tak leda porovnat tvrdost baterek, opravdu "divoká měření" byla právě u plechovek a do jisté míry i teď u 2208 pro RCEK :-)
Jinak je to na každém jednotlivci, někdo z toho asi může zmagořit a udělat z měření fetiš, ale to asi bude spíš jeho osobní problém, co tak vím, tak většina takto vybavených modelářů to užívá zcela přiměřeně a jen ke svému prospěchu.

Více
16 roky 8 měsíce nazpět #163 napsal Jan Kubica
Sebekriticky uznávám, že jsem se se nechal svést z té jediné a správné cesty vyzkoušených, fungujících a osvědčených řešení a svévolně se pokusil narušit jednotu panujícího názoru, za což jsem byl po zásluze potrestán. Jdu pykat :lol:

Více
16 roky 8 měsíce nazpět #165 napsal jan kadlec
Odpověď od jan kadlec na téma Limiter a/nebo elektroměr

Jan Kubica napsal: Sebekriticky uznávám, že jsem se se nechal svést z té jediné a správné cesty vyzkoušených, fungujících a osvědčených řešení a svévolně se pokusil narušit jednotu panujícího názoru, za což jsem byl po zásluze potrestán. Jdu pykat :lol:

A styď se !!! ;) Není přeci důvod vymýšlet něco nového !!!! :lol:

Vygenerováno za 0.210 sekund